Son Güncelleme Tarihi 6 Ağustos 2018
Merhaba arkadaşlar, bu yazımda Google Ads Uzmanı adayları için reklam uzantıları seçeneklerinden “Site Bağlantısı Uzantısı” seçeneğini reklamlarınıza nasıl ekleyebileceğinizi anlatıyorum.
Not: Google, Adwords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir. Bu değişiklikten ötürü, AdWords Uzmanı olan reklam yöneticileri Google Ads Uzmanı olarak anılmaya başlanmıştır.
Google Ads Site Bağlantısı Uzantısı Nedir?
Profesyonel Google Ads (Adwords) uzmanları tarafından en çok kullanılan uzantılardan biride “Reklamlar ve Uzantılar” menüsünün altında bulunan “Site Bağlantısı Uzantısı” dır.
Yeni reklam metninde bulunan başlık 1, başlık 2, açıklama satırı ve görünen URL adresimize ek olarak farklı bir bağlantı eklemek istediğimizde site bağlantısı uzantısından faydalanabilmekteyiz. Google Ads (AdWords) panelinin Site Bağlantısı gibi sunduğu imkanları ne kadar doğru kullanırsak reklamlarımızın tıklama oranları ile anahtar kelimelerimizin kalite puanı o oranda artacaktır.
Reklam uzantıları menüsünde Site Bağlantısı Uzantısı ile birlikte açıklama metni uzantısı, ek açıklamalı snippet uzantısı, telefon uzantısı, mesaj uzantısı, yer uzantısı, satış ortağı yer uzantısı, fiyat uzantısı, uygulama uzantısı, promosyon uzantısı olmak üzere 10 farklı türde reklam uzantısı bulunmaktadır. bu uzantıların bazıları maalesef şuan için ülkemizde kullanılamamakta fakat kullanılabilenlerde oldukça fayda sağlamaktadır. Reklam uzantılarının hepsini kullanabileceğiniz gibi sadece işinize yarayacağınızı düşündüğünüz uzantılarıda kullanabilirsiniz.
Site Bağlantısı Uzantısı Nasıl Görünür?
Site bağlantısı uzantısı ile sunduğunuz hizmet ya da sattığınız ürün ile ilgili oluşturduğunuz ana reklamın altına tıklanabilir başlık ve açıklama metni ekleyebilmekteyiz. Böylelikle internet kullanıcılarını web sitemizdeki farklı ürünlere sahip sayfalara yönlendirebiliyoruz.
Site Bağlantısı Uzantısı Oluşturma
Site bağlantısı uzantısı oluşturma bir Google Ads Uzmanı için bile üzerinde düşünülmesi gereken bir mevzudur. Bu yüzden imkanlarınız müsait ise bir Google Ads (AdWords) Danışmanı ile birlikte bu süreçleri yönetmeniz hesabınız ve bütçeniz için daha verimli olacaktır. Bir Google Ads Uzmanı ile düzenli bir şekilde çalışacak imkanınız yok ise Uygulamalı Google Ads (AdWords) Arama Ağı Eğitimi almanızı tavsiye ederim. Aksi taktirde reklamlarınızın istenilen verime ulaşması oldukça zor olabilir.
Konumuza geri dönecek olursak Site Bağlantısı Uzantısını hesap düzeyi, kampanya düzeyi ve reklam grubu düzeyi olmak üzere 3 farklı düzeyde oluşturabilmekteyiz. Benim genellikle kullandığım düzey, kampanya düzeyidir. Siz istediğiniz taktirde diğer düzeylerde de site bağlantısı uzantısı oluşturabilirsiniz. Bunun yanında istediğiniz kadar site uzantısı oluşturmanız mümkün fakat oluşturduğunuz site uzantılarında bi kerede en fazla 4 tanesi reklamlarınızda gösterilmektedir. Bu nedenle en az 4 tane site bağlantısı uzantısı oluşturmanızda fayda var diyebilirim.
Ayrıntılı bir şekilde Site Bağlantısı Uzantısı oluşturmaya başlayalım.
İlgili kampanyamızı seçip “Reklamlar ve Uzantılar” menüsünü tıklıyoruz gelen ekranda Uzantılar menüsüne gelelim. Sonrasında site bağlantısı uzantısını oluşturabilmek için mavi daire içerisindeki + butonuna basalım.
Açılan uzantı seçeneklerinden “Site Bağlantısı Uzantısı” satırını tıklıyoruz.
Açılacak olan “Site Bağlantısı Uzantısı Ekle” ekranında sırasıyla;
- Uzantımız için belirlediğimiz başlığı yazıyoruz.
- İsteğe bağlı şekilde birinci açıklama satırına açıklamamızı yazıyoruz.
- Yine isteğe bağlı şekilde ikinci açıklama satırına açıklamamızı yazıyoruz.
- Site bağlantısı uzantımız tıklandığında kullanıcıyı yönlendireceğimiz web sayfasının URL bilgilerini giriyoruz.
- Uzantımızın sadece Mobil cihazlarda gösterilmesini istiyor isek mobil kutucuğunu işaretliyoruz.
- Uzantımız belirli bir tarih aralığında akif olaca ise tarih aralığı giriyoruz.
- Belli gün ve saatlerde uzantımız görüntülensin istiyor isek zaman planlaması ekliyoruz.
- Tüm yaptıklarımızı sağ taraftaki ön bulunan ön izleme kısmında kontrol ettikten sonra kaydet butonuna tıklayıp site bağlantısı oluşturma işlemini tamamlıyoruz.
Kaydet işleminden sonra otomatik olarak başladığımız ekrana geri dönüyoruz. Gördüğünüz gibi site bağlantısı uzantımız belirlediğimiz kriterlerde başarılı bir şekilde eklenmiş durumda.
Teşekkürler
Arkadaşlar yazılarım hakkında olumlu yada olumsuz görüşlerinizi yorum kısmına bırakacağınız mesajlarınızla bana ulaştırırsanız çok memnun olurum. Yapacağınız yorumlar ile daha kaliteli içerikler üretmeme katkı sağladığınız için şimdiden teşekkür ederim.
Site bağlantısı oluşturmayı resimlerle desteklemeniz daha iyi anlamamıza yardımcı oldu çok teşekkürler hocam