X

Sosyal Medya Soru Cevap

Sosyal medya yönetimi ve reklamcılığı ile ilgili tüm sorularınıza buradan cevaplıyorum.

Nasıl Soru Sorabilirim?

Sosyal Medya Soru-Cevap sayfamızın altında bulunan yorum kısmına sorunuzu yazıp akabinde gerekli alanları doldurarak sorunuzu iletmeniz yeterli. Sosyal Medya ile ilgili gelen sorularınıza en kısa sürede cevap veriyorum.

Dikkat!

Sorularınıza ait cevapların elinize ulaşması için e-posta adresinizi doğru yazmaya özen göstermelisiniz.

 

Kategori: Sosyal Medya
emuyesseroglu:

Yorumları Görüntüle (70)

  • Merhaba çözemediğim bir konu var.
    Danışmanlık verdiğim aynı sektörde 2 marka var. İnstagramda takipçi sayıları biri 12.300 diğeri 13.700 çok fazla fark olmamasına rağmen 12.300 takipçili hesabın erişimleri ve story erişimi daha fazla. 13.700 olan hesap daha önce bot takipçi alınmış mı bilmiyorlar. Aldılarsa nedeni bu olabilir mi?

    • Merhaba

      Bot takipçiler kesinlikle etki eder. Fakat büyük ihtimalle 12300 takipçili hesabın paylaşım içerikleri diğer hesaba göre daha kalitelidir ve takipçilerin dikkatini daha fazla çekiyordur ayrıca paylaşımlarına reklamda ekliyordur ve bunun için erişim oranı daha yüksektir çünkü kaliteli ve dikkat çekici bir içerik paylaşmak önemlidir.

      Saygılarımla

  • Merhaba. Rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Biz instagram da satış yapan bir firmayız. Fakat son zamanlarda instagram paylaşımlarımızı tüm takipçilerimize göstermiyor. İstatistiklere baktığımda ciddi bir düşüş var. bu sorunu bir çok kişi de söylüyor. Sizin bu konuda bir bilginiz yada öneriniz varmı acaba

    • Merhaba İlker Bey,

      Facebook’un marka sayfalarında ki organik erişimi iyice azalttığı ve neredeyse reklamsız gösterim sağlanamadığını biliyoruz. Fakat instagram özelinde böyle birşey olduğuna dair bir haber yada duyum henüz görmedim. Yinede benzer bir durum olması da muhtemel olabilir.

      Saygılarımla

  • Meraba rahatsız ediyorum kusura bakmayın merak ettiğim bir soru var ama bilen birisinden cevap lazım. Sizide tesadufen görünce yazmak istedim.

    Ben Tt organize ediyorum çevrem var fakat söyle bir sorum olacak mesela tt olacak hashtagi çalmak isteyenler oluyor ilk ben atayim diye, önceden o hastage yazsam, anlastigimiz saatte baslatsam, yine tt olur muyuz ? Bunu çok merak ediyorum.Birde tt olana kadar noktalama vs gibi şeyler kullanilmasi olumsuz mu etkiliyor ? Bu da bi merak 🙂 Bu ilk tweet olayı nasıl oluyor ? Saati belirtip hashtagi sonradan mi açıklamalıyim ? Simdiden sagolun cevaplarsaniz içim rahatlayacak 🙂

    • Merhaba Zeliha Hnm,

      TT nin temel mantığı aynı zaman dilimi içerisinde aynı konuda ya da başlıkta bir çok kişinin tweet atmasıdır. Dolayısıyla ilki atıldıktan 5 yıl sonra atsanız bile yeterli kitleniz varsa TT olur. İlk tweet olayı önceden “başlatan” olarak en başta görünüyordu twitterda ama şuan bildigim kadarıyla sadece hashtag analiz sitelerinde görünüyor. Twitter bunu en popüler tweet olarak değiştirmişti. İlla ilk olacağım derseniz ilk önce bir tweet atın sonra başlatın duyuruyu. İkinci olarak noktalama işareti etki yapmaz. Daha önce Konuşulan Türkçe karakter belki yapabilir ama yeterli kitlede o da etki etmez.

      Saygılarımla

  • Merhaba

    İnstagram’da video post paylaşımlarının altında gösterilen görüntülenme sayısı istatistikler ile tutmuyor. İstatistikler de çok daha fazla gösterim olduğunu görmekteyim. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?

    • Merhaba Serdar Bey,

      WhatsApp grubunuzun bağlantı linkini ilgili kişiyle paylaşarak gruba katılmasını sağlayabilirsiniz.

      Saygılarımla

    • Merhaba Fırat bey,

      Instagram hikayelerinde link paylaşabilmeniz için öncelikle 10 binin üzerinde takipçi sayısına ulaşmanız gerekiyor. Takipçi sayınız 10K'yı geçtiğinde hikaye paylaşırken link işareti çıkmakta bu işaret vasıtası ile linkinizi ekleyebiliyorsunuz.

      Saygılarımla

  • Merhaba

    instagram story de reklama çıkmak istiyorum ancak hedef kitlem zaten çok geniş değil sadece bir üniversitenin mezunlarını hedeflicem sizce günlük bütçem ne olmalı form doldurtmak istiyorum.

    • Merhaba Uğur Bey,

      Her reklamın dinamikleri birbirinden çok farklı benim bu konudaki tavsiyem kendinize bir test bütçesi belirlemeniz ve gerçekleşen sonuçlara göre aksiyon almanız yönünde olacak..

      Bunun yanında kampanyanızı oluşturduktan sonra, yaş aralığı bilindiği için, kadın ve erkekler arasında deneme yapabilirsiniz. Kampanyanın içinde iki ayrı Ad Group açarak. Ama Ad Setlerin Ad yani reklam postlarının aynı olduğuna dikkat edin ki etkileşim her iki ad setden gelen aynı postda toplanabilsin

      Saygılarımla

  • Merhaba facebook reklamları için getirilen %15'lik stopaj olayı nasıl yapılıyor?

    • Merhaba Ömer Bey,

      Kurumlar vergisi mükellefi değilseniz reklam bedelinin %15 ini siz, sizin fatura ettiğiniz bedelinde %15 ini müşteri firmanız beyan edip stopaj olarak ödeyecek.

      Tam mükellef iseniz sadece reklamı yapan ajans %15 stopaj ve KDV 2 öder
      Reklam sahibinin bir kez daha stopaj ödemesine gerek kalmaz.

      Saygılarımla

  • Twitter'da takipçi sayımı arttırmak için günde olabildiğince çok kişiyi takip etmeye çalışıyorum fakat bir müddet sonra twitter takip isteklerimi iptal ediyor bunun nedeni nedir?

    • Onaylanmamış bir twitter hesabına sahipseniz twitter, size günde en fazla 400 kişiye takip etme olanağı verir. Onaylı twitter hesapları için ise günlük takip etme sınırı 1000 (bin)'dir.

  • Merhaba sosyal medya da rakip analizi için kullanabileceğim bir program var mı?

    • Merhaba Senem Hnm,

      Farklı ve benzer amaçlarla kullanılan birçok sosyal medya analiz aracı bulunuyor.Bu araçların büyük bölümü ücretli olmasına rağmen kısıtlı sürümlerini ücretsiz bir şekilde kullanmanıza olanak tanımakta.. Buraya en çok kullanılan analiz araçlarının birkaçını inceleyebilmeniz için yazıyorum.

      Buzz Sumo
      Shared Count
      BackTweets
      Topsy
      Follerwonk
      Tagboard
      Mention
      Trackur
      Klout
      uberVU
      Sensekit
      Monitera
      Somera
      BoomSonar
      Radian6
      Brand24
      Talkwalker
      Socialbakers
      Boomsocial
      Buffer
      Somera
      Hootsuite