X

Google Ads (AdWords) Soru-Cevap

Google Ads (AdWords) Soru-Cevap internet reklamcılığının amiral gemisi olan google reklamları ile ilegili tüm sorularınızı cevaplıyorum.

Nasıl Soru Sorabilirim?

Soru-cevap sayfamızın altında bulunan yorum kısmına gerekli alanları doldurarak sorunuzu iletmeniz yeterli. Dijital pazarlama ile ilgili gelen sorularınıza en kısa sürede cevap veriyorum.

Dikkat!

Sorularınıza ait cevapların elinize ulaşması için e-posta adresinizi doğru yazmaya özen göstermelisiniz.

Kategori: Blog Google Ads
emuyesseroglu:

Yorumları Görüntüle (403)

    • Merhaba Ceren Hnm,

      Sağlık sektöründe bazı kısıtlamalar mevcut, bu kapsamda en iyi, son teknoloji, ücret vb içeriği olan talep arttırıcı reklam veremiyorsunuz. Daha detaylı bilgi için kurumunuzun hukuk departmanına başvurmanızı öneririm.

      Saygılarımla

      • Merhaba hocam geçtiğimiz günlerde adsword hesabım bilmediğim bir nedenden dolayı askıya alındı itiraz formunu doldurdum ama geri dönüş olmadı bunun dışında asıl merak ettiğim adsword askıya alınması, adsense hesabıma bir etkisi olurmu yani adsense üzerinden hâlâ kazanç elde edebilirmiyim.
        Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

        • Merhaba Enes bey,

          AdWords hesabınız ile ilgili ilegal bir durum söz konusu değilse etkisi olmayacaktır.

          Saygılarımla

  • Öncelikle kolay gelsin.
    Hocam gün içinde AdWords’de reklam verdim fakat hala etkileşim yok. YouTube’da video yayınlanması için reklam vermiştim.

    Nedeni vs ile ilgili bilginiz varmı? Veya ne yapmalıyım ?

    • Merhaba Mustafa Bey,

      Youtube'da reklamlarınızın onaylanması vakit alabiliyor. Muhtemelen reklamlarınız henüz onaylanmadı.

      Saygılarımla

    • Merhaba Mehmet Bey,

      AdWords Express, AdWords üzerinden yeni reklam verecekler için detaylardan arındırılmış bir arayüz. Bu arayüz ile yapılabilecekler kısıtlı olduğu için Google Ads (AdWords) Uzmanı olan kişiler kullanmayı tercih etmemekte.. Yeni başlayanlar için yada kendi reklamını kendi vermek isteyenlerede Google Ads (AdWords) ile ilgili en azından bir eğitim almış olmalarını öneriyorum. Aksi taktirde reklam bütçelerini ziyan edebilirler..

      Saygılarımla

  • İyi günler google dan 250 tl hediye bakiye hikayesiyle dolandırıldım ve bunu ertesi gün fark ettim hemen bankaları aradım ama kartlardan bir harcama yapılmadığını öğrendim daha sonra kartlarımı iptal ettirdim şimdi anlamadığım konu madem hesabımı çaldılar kartlardan neden bir kullanım yapmadım 200.000 tl ye kadar bakiyesi mevcuttu kartımın manuel ödeme seçeneği kullanıyordum bunun bir etkisi olmuş olabilir mi çünkü ben her ödeme yaptığımda kartımın elimde olması gerekiyordu acil yardım ederseniz sevinirim

  • Bu sayfa AdWords ile ilgili bir bilgi denizi olmuş hocam bunların hepsini okuyan adwords alimi olur :))

  • Merhaba, adwords telefon çağrı reklamlarından geri dönüşü nasıl takip ediyorsunuz? Türkiye de AdWords numara izlemeyi kullandırmıyor. Reklamlardan gelen telefon çağrılarının dönüşümünü izlemenin bir yolu var mı?

    • Merhaba Raşit Bey,

      Maalesef Google Ads (AdWords) reklamlarında telefon aramalarını dönüşüm olarak izleyemiyoruz. Fakat reklam uzantılarında telefon uzantımızın kaç tıklama aldığını görmemiz mümkün. Bunun haricinde sadece AdWords reklamlarımız için kullanacağımız ayrı bir telefon numarası almamız AdWords üzerinden gelecek olan aramaları saymanızı kolaylaştırabilir.

      Saygılarımla

  • Merhabalar bir konuda sorum olacak, yeni bir müşterimiz var ve Google Ads (AdWords) hesabında bir miktar borcu var ve zamanında kendi reklam yayınlamış uygunsuz olarak hesap askıya alınmış bu müşterimiz için yeni bir Google AdWords hesabı açarak bu müşteri ve aynı site için reklam çalışması yapsak bir problem olur mu?

    • Mehaba Cihan Bey,

      Öncelikle site içeriğinde google reklam politikalarına aykırı içerik olup olmadığını kontrol edin. Sıkıntı yok ise reklam verirken Google Ads (AdWords) site sahipliğini sorgulanmadığı için sorun olmayacaktır. Fakat yeni açacağınız hesap ya ajans müşteri merkezi hesabı olmalı yada bilgileri tamamen farklı yeni bir google hesabı olmalı. Eski Google Ads hesabının sahibi ile alakası olmamalı..

      Saygılarımla

  • Merhaba Ertuğrul Bey,

    Müsaitseniz birşey sormak istiyorum. Google Ads (AdWords) Yönetici hesabıma (MCC) şimdiye kadar hep e-posta adresi ile müşterilerimin Google Ads hesaplarını hesabıma ekledim. Müşteri numarası ile nasıl eklenir, bilginiz var mı?

    • Merhaba Ali bey,

      Yönetici hesabınızın sol tarafında bulunan menüden hesaplar menüsüne giriş yapın sonrasında açılan ekranda üst menüde bulunan Yönetim ekranını tıklayın. Yönetim ekranındayken (+) butonunu tıklayın açılacak olan pencerede Mevcut hesabı bağla satırını tıklayıp gelen ekranda ilgili müşteri veya müşterilerinizin Google Ads (AdWords) müşteri kimliklerini girip davetiye gönder butonuna basmanız yeterli olacaktır. Sonrasında davetiye gönderdiğiniz Google Ads hesapları davetiyenizi kabul etmeli.. Aksi taktirde yönetici hesabınızda ilgili Google Ads (AdWords) hesapları gözükmeyecektir.

      Saygılarımla

  • Bu sayfadaki bilgiler google reklamları için bir kullanım kılavuzu olmuş emeğinize sağlık

  • Merhaba Ertuğrul Bey,

    Ben bir e-ticaret sitesi sahibiyim google reklamlarımda sitemde müşterilerimin vermiş olduğu satıcı puanının gözükmesini istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor.

    Saygılarımla

    • Merhaba Ayhan Bey,

      Web sitenizin teknik alt yapısıile ilgili bir uyumsuzluk söz konusu değil ise Google Ads (AdWords) reklamlarınızda satıcı puanı uzantısının gözükebilmesi için e-ticaret sitenizde işletmeniz ile alakalı en az 100 farklı yorum/puan bulunması gerekiyor. Bunu yanında verilen puanların ortalaması 3,5 puanın altında olmamalı. Tüm bu gereksinimleri sağladığınızda google reklamlarınızda otomatik olarak satıcı puanınız gözükmeye başlayacaktır.

      Saygılarımla