X

Pazarlama ile İlgilenenlerin İzlemesi Gereken 10 Film

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda pazarlama konusunda kendini geliştirmek isteyenler için hazırladığım film listesini sizlerle paylaşıyorum. Bu listede sadece izlediğim filmlere yer verdiğimi belirtmeliyim. Bu yüzden yazımda filmlerle ilgili spoiler‘lar olabilir. 

PadMan (IMDB 8)

2018’de sinema severler ile buluşan “PadMan filmi, Hindistan’da geçen gerçek bir girişimcilik hikayesini anlatıyor. Başrolünde Akshay Kumar’ın olduğu filmde eşinin ihtiyaç duyduğu kadın pedlerinin pahalı olmasından ötürü almakta zorlanan bir eşin buna çözüm üretmek için çıktığı yolculuk anlatılmakta.

Bu yolculukta kültürel zorlukların da üstesinden gelmek zorunda kalan PadMan bizlere ısrarcı olmanın, müşteri deneyiminin, geri bildirimin, inovasyonun ve pazarlamanın nasıl olabileceği konusunda ilham veriyor.

Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness (IMDB 8)

2007’de gösterime giren Umudunu Kaybetme filminin başrol oyuncusu sevilen oyuncu Will Smith. Gerçek hayyatan ilham alınarak çekilen filmde günümüzde başarılı bir iş adamı olan Chris Gardner‘ın başarıyı yakalayana kadar geçirdiği zorlu yaşamı canlandırılıyor.

Filmde tüm birikimini yatırarak satın aldığı tıbbi cihazları satmaya çalışan bir satıcı olan Chris (Will Smith) bunda pek başarılı olamıyor ve maddi manevi zor bir döneme giriyor. Geçirdiği en zor günlerde dahi iş disiplininden taviz vermeyen Chris’in özel yaşamındaki sıkıntıları iş yaşamına yansıtmamak için elinden geleni yaptığını görüyoruz. Chris bu çabalarının karşılığı olarak filmin sonunda başarılı bir hayatın kapısını aralıyor.

Hayatın iniş ve çıkışlarını gördüğümüz filmde Chris Gardner çalışkanlığın, vaz geçmemenin, aksiyon alabilmenin ve fırsatların değerlendirebilmenin önemini bize gösteriyor.

Filmde ayrıca kişisel pazarlama (kişisel Markalaşma) konusunda gözlem yapmanızı öneririyorum. Bu konu da yararlanabileceğimiz birçok tüyo bulunmakta..

Sigara İçtiğiniz için Teşekkürler / Thank You For Smoking (IMDB 7,9)

2005 yılında gösterime giren “Thank You For Smoking” filmi sigara lobisinin sigaranın zararlarını manipüle etmeye yönelik medya çalışmalarını ele alıyor. Başrolünü Aeron Eckart‘ın oynadığı filmde, oyuncu sigara lobisinin basın sözcülüğünü yürüten bir medya manipülatörü olarak karşımızda..

Filmde sigara lobisinin bilimsel istatistikleri, medya araçlarını ve sevilen ünlüleri (influencer) kullanarak nasıl çarpıtabildiğini görüyoruz.

Yüz Numaralı Adam (IMDB 7,7)

Başrolünü Kemal Sunal‘ın oynadığı Yüz Numaralı Adam Pazarlama ile ilgilenenlerin izlemesi gereken film listemizdeki tek Türk filmi olma özelliği taşıyor. Her ne kadar bir komedi filmi olsada konusu itibari ile pazarlama ile ilgili anektodların gerçeklik payı taşıdığını söyleyebiliriz.

Filmde saflığı ve dürüstlüğü ile ön planda olan Kemal Sunal (Şaban) halkın içinden bir yüz arayan reklam ajansı tarafından tesadüfen keşfediliyor. Akabinde kendisine gelen reklam yüzü olma teklifini bulunduğu şartlar gereği sorgulamadan kabul eden Şaban, reklam ajansı tarafından halkın temsilcisi, sözüne güvenilir dürüst biri olarak tanıtılıyor. Şaban’ın ise bu konuda yapması gereken pek birşey yoktur olduğu gibi davranması yeterlidir.

Kısa sürede halk tarafından benimsenen Şaban reklam ajansı tarafından kullanılmaya başlanıyor. Kalitesiz ürün ve hizmetler reklam ajansının yönlendirmesiyle Şaban tarafından kaliteli olarak halka sunuluyor. Halk ise Şaban’a güvendiği için sorgulamadan bu ürünleri satın almaya başlıyor. Bu durumu kısa sürede fark eden Şaban ise durumu düzeltmek için mücadele vermeye başlıyor.

1978 yapımı olan Yüz Numaralı Adam filminde geçen konuların bir bölümü günümüzde yapılan pazarlama çalışmaları ile benzerlik gösteriyor. Özellikle influencer marketing çalışmalarına benzediğini söyleyebiliriz. Tüm bunların yanında reklam ajanslarının büyük bir çoğunluğunun bu şekilde çalışmadığı da bir gerçek. İstisnai durumlar olsada yapılan pazarlama çalışmalarının kalitesiz ürünlerin satışını gerçekleştirmek olmadığını belirtmeliyiz. Sonuçta bu tarz bir pazarlama faaliyetinin uzun vadeli kazanımlar sağlamayacağı aşikar.

Kazanma Sanatı / Moneyball (IMDB 7,6)

2011 yılında vizyona giren “Moneyball” (Kazanma Sanatı) filminin başrolünde sevilen oyuncu Brad Pitt bulunuyor.

Moneyball filmde düşük bir bütçeyle zirveye oynamaya çalışan bir beyzbol takımının gerçek hikayesi konu ediliyor. Kısıtlı bütçeyle geleneksel yöntemleri kullanarak zirveye oynayacak bir beyzbol takım kuramayacağını fark eden takımın menajeri Billy Beane (Brad Pitt) alışılmadık istatistiksel yöntemlere başvuruyor.

Google Ads (AdWords) ya da SEO ile ilgileniyorsanız bu film tam size göre diyebilirim. Filmi izlerken beyzbol takımının başkanını kısıtlı bütçeye sahip bir “müşteri”, beyzbol takımını “web sitesi“, beyzbol ligini “google sıralaması” takımın menajerini (Brad Pitt) “reklam ajansı başkanı”, yetenek avcılarını “geleneksel pazarlamacılar”, oyuncu analisti Peter Brand’i “AdWords / SEO Uzmanı”, beyzbol oyuncularını ise “anahtar kelime” olarak hayal edebilirsiniz.

Joy (IMDB 7,2)

2016’da gösterime giren Joy filminin başrol oyuncusu X Men ve Açlık Oyunları filminden tanıdığımız Jennifer Lawrence.

Gerçek bir hikayeden esinlenen film tam bir girişimcilik örneği. Üç çocuğu ve ailesi ile birlikte tek başına ilgilenmek zorunda olan Joy, maddi zorlukları aşabilmek için fikrini ticarileştirmeye karar veriyor.

Film boyunca fikrine güvenip tüm olumsuzların üstüne giden Joy, bizlere girişimcilik, fikrin ürüne dönüşme süreci, müşteri deneyimi, pazarlama çalışmaları, sözleşme ayrıntıları, telif ve patentin önemi ile melek yatırımcı olma hakkında ilham olabilecek fikirler veriyor.

Kurucu / The Founder (IMDB 7,2)

2017’de sinema severlerle buluşan “Founder” (Kurucu) filminin başrol oyuncusu Micheal Keaton.

McDonald’s’ın kuruluş hikayesinin anlatıldığı filmde izleyiciler, etik değerlerin zaman zaman amaç ya da hırs uğruna nasıl bir kenara bırakılabildiğini (maalesef) görüyor. Bir girişimcilik hikayesi izlemenin yanında filmde, marka isminin etkisini markalaşma çalışmalarının kapsamını, maliyetlerin, zamanın ve melek yatırımcı bulabilmenin önemini gözlemlemeniz mümkün.

Asılsız Haber / Shattered Glass (IMDB 7,2)

2003 yılında gösterime giren “Shattered Glass” (Asılsız Haber) filminin başrol oyuncusu Yıldız Savaşları (Star Wars) filminin Anakin Skywalker‘ı olan Hayden Christensen. Filmin gerçek bir olayı / skandalı anlattığını en başta belirtmek istiyorum.

Filmde ABD başkanlık uçağında yer alması ile ünlü “The New Republic” dergisinde çalışmakta olan Stephen Glass adlı genç bir araştırmacı yazarın, kaleme aldığı hayali konular sayesinde dergide nasıl yükseldiğini, zamanla gerçeklerin ortaya çıkması ile de nasıl itibarının yok olduğunu görmekteyiz.

Filmi izlerken gazete ve televizyonlarda “adının açıklanmasını istemeyen kaynak” tabirinin nasıl medya tarafından kullanılabildiğini görmekteyiz. Bunun yanında kişisel markalaşma kapsamında bir gazetecinin itibarının nasıl arttığını ve yaptığı hatalar neticesinde nasıl kişisel markasına zarar verdiğini görebilirsiniz. 

Eğer bir metin yazarı ya da içerik üreticisi olmak istiyorsanız “Asılsız Haber” filminden faydalı dersler çıkarabilirsiniz.

Adidas ve Puma’nın Hikayesi / Adidas vs Puma (IMDB 6,9)

2016 yılında gösterime giren adidas vs puma (Adidas ve Puma’nın Hikayesi) filminde dünyaca ünlü iki spor ayakkabısı üreticisi olan Adidas ve Puma markalarının doğuşu anlatılıyor. 

Kişilik olarak birbirinden farklı iki kardeşten biri olan Rudolf havalı bir pazarlamacı, Adolf ise spor ayakkabı üretmeye çalışan idealist bir girişimcidir. Zaman içerisinde şartların ikisi içinde zorlaşması bu iki farklı kardeşin işbirliğine gitmelerini sağlıyor. Bu birliktelik başlarda oldukça başarılı olsa da bir müddet sonra görüş ayrılıkları başlayacak ve bu fikir ayrılığı iki dev markanın doğuşunu sağlayacaktır.

Adidas ve Puma’nın hikayesi ağırlıklı olarak Nazi Almanyasında geçerken 1936 Berlin Olimpiyatları, II. Dünya Savaşı ve 1954 Dünya Kupasına vurgu yapılmış.

Filmde pazarlamanın, girişimciliğin, markalaşmanın, finansmanın ve gelen fırsatları değerlendirmenin ne kadar önemli olduğunu görebilirsiniz.

Fokus / Focus (IMDB 6,6)

2015 yılında gösterime giren Focus (Odak) filminin başrol oyuncusu sevilen oyuncu Will Smith. Romantik komedi türündeki filmde Will Smith Nicky adlı bir dolandırıcıyı canlandırıyor.

Filmin bir sahnesinde Nicky ve ekibi ünlü bir kumarbazı dolandırabilmek için bilinçaltı yöntemlerine başvuruyor. Bu sahne pazarlama ile ilgilenenler tarafından mutlaka izlenmeli.. 

Filmin ilgili sahnesini izlerken duygusal pazarlama, 360° pazarlama, görüntülü reklamcılık, pazarlamada sesin etkisi, gösterim sıklığı ve havuç kavramı ile ilgili pazarlama yöntemlerinin bir arada nasıl uygulanabileceğini görebilirsiniz.

Hancock (IMDB 6,4)

2008 yılında gösterime giren Hancock filminin başrol oyuncusu listemizde bulunan focus filminde olduğu gibi Will Smith. Filmde Will Smith (Hancock) hafızasını kaybetmiş süper güçleri olan bir serseri olarak karşımıza çıkıyor. Halk tarafından istenmeyen ilan edilen fakat süper güçlerinden ötürü ondan kurtulunamayan bir durum söz konusu..

Filmde Hancock kadar olmasa da işleri ters giden bir başka karakterde halkla ilişkiler uzmanı Ray Embrey’dir. Filmde Hancock ile Ray’in kaderleri kesişir ve Ray, serseri Hancock’u halk tarafından sevilen bir süper kahraman haline getirmek için kolları sıvar..

Hancock, her ne kadar aksiyon sahneleriyle dolu hayali bir süper kahraman filmi olsada filmde kişisel markalaşma ve kişisel itibar konularının işlendiğini görmezlikten gelemeyiz. Eğer kişisel markalaşma ile ilgileniyorsanız bir serserinin iyi bir halkla ilişkiler pazarlaması sonucunda nasıl itibar kazanabileceğini bu filmde görebilirsiniz.

Kadınlar Ne İster? / What Women Want? (IMDB 6,4)

2001’de izleyici ile buluşan What Women Want? (Kadınlar Ne İster?) filminin başrollerini sevilen oyuncular Mel Gibson ve Helen Hunt oynuyor.

Filmde Mel Gibson (Nick Marshall) kan kaybetmekte olan bir reklam ajansının orta düzey yöneticisidir ve terfi alarak kreatif direktör olacağını düşünmektedir. Kadınlara yönelik reklam çalışmalarında istedikleri başarıyı yakalayamadığını düşünen reklam ajansı ise kreatif direktör olarak Helen Hunt’ı (Darcy McGuire) ajansa kreatif direktör olarak işe alır.

Bu esnada geçirdiği ufak bir kaza sonucunda kadınların aklından geçenleri okuma yeteneğini kazanan Nick, bu yeteneğini yeni kreatif direktörün ayağını kaydırmak için kullanmaya başlayacaktır.

Kadınlar ne ister? filminde pazar, müşteri ihtiyaçları, hedef kitle, müşteri deneyimi gibi konuların ele alındığını görüyoruz.

Örnek Aile / The Joneses (IMDB 6,4)

2010 yılında gösterime giren Örnek Aile (The Joneses) filminin başrol oyuncuları arasında dünyaca ünlü oyuncu Demi Moore (Kate Jones) bulunuyor.

Filmde ise aile rolü oynayan profesyonel bir hayalet pazarlama ekibinin yaşadığı etik ve duygusal dalgalanmalar anlatılmakta..

Detaya girdiğimizde ise hayalet pazarlama ile ilgili pekçok ayrıntının paylaşıldığını söyleyebiliriz. Normalde kapınıza gelen bir pazarlamacıyı evinize alır mısınız? Peki herkesin hayran olduğu komşunuz gerçekte bir profesyonel pazarlamacı olsa ve sizde bunu bilmiyorsanız? Üstelik o sizin kapınıza gelmiyor siz onu çağırıyorsanız neler olabileceğini düşünebiliyor musunuz? Bu filmde tüm bu soruların cevabını bulabiliyoruz.

Jones ailesinin sahip olduğu herşey (araba, saat, tv, telefon, golf sopası vs) aslında pazarlanması gereken birer üründür. Ailenin görevi yeni taşındıkları mahallede lüks yaşam tarzı ürünlerinin satılmasını sağlamaktır. Bunu başarabilmek için mükemmel bir hayata sahip dürüst insanlar olduklarının rolünü yapmalı ve mahalledeki en popüler aile haline gelmeleri gerekmektedir. Bunu başardıktan sonra ise artık tavsiye ettikleri ürünlerin satılmaması için hiçbir engel kalmayacak..

Filmi günümüze uyarlayacak olursak Jones ailesinin bulundukları mahallede birer influencer haline gelerek kulaktan kulağa pazarlama yaptıklarını söyleyebiliriz.

Son olarak filmin sloganını da sizinle paylaşmak istiyorum; “Onlar Amerikan rüyasını sadece yaşamıyorlar, aynı zamanda satıyorlar da

Genç Çıraklar / The Internship (IMDB 6,3)

Eğlenceli bir komedi filmi olan Genç Çıraklar (The Internship) filminin başrollerini komedi filmlerinin vazgeçilmezlerinden olan Owen Wilson (Nick) ve Vince Vaughn (Billy) paylaşıyor.

Filmin konusuna gelecek olursak, Billy ve Nick bir kol saati markasının tecrübeli saha pazarlama çalışanlarıdır. Akıllı telefon kullanımının artması ile birlikte saat kullanımının düşmesi çalıştıkları firmanın beklenmedik bir anda kapanmasına neden olunca kahramanlarımız yeni bir başlangıç yapmaya mecbur kalır.

Filmde, tüm kariyerlerini geleneksel pazarlama unsurlarından biri olan saha pazarlaması üzerine kurmuş olan ikilimiz Google‘ın stajyerlik programına katılarak yaşanmakta olan dijital dönüşüme ayak uydurmaya çalışıyor.

Filmi konusunun dışında değerlendirecek olursak bu filmin aslında Google’ın uzun metrajlı kurumsal tanıtım filmi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu açıdan baktığımızda aslında filmin pazarlamayla direk alakası buradan kaynaklanıyor. Filmde Google’ın sahip olduğu kurumsal kimliğin, çalışma ortamının, çeşitliliğin ve çalışanlara sağlanan olanakların etkileyici bir şekilde sunulduğunu görüyoruz.

Dijital dönüşüme ayak uydurma vurgusunu ikilimizden bağımsız olarak filmin sonuna doğru da görmekteyiz. İkilimizle benzer bir şekilde dijital dönüşüme ayak uydurmakta zorlanan küçük işletme sahiplerinin de vurgulandığını ve Google için önemli (hedef kitle) olduklarını gösteren bir ekstra sahne daha mevcut. Filmi izleyenler arasında küçük işletme sahiplerinin de olacağını düşündüğümüzde yine bir Google’ın kendisini pazarlaması ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz.

Tüm bunların yanında filmde yaptıkları işin ne kadar önemli olduğu, takım ruhunun önemini ve yaşanan dijital dönüşüme ayak uydurmayı başarabilen tecrübeli insanlarada şans tanındığı mesajlarının verildiğini görüyoruz.

Bu filmi izledikten sonra Google gibi bir yerde çalışmak isteyenlerin sayısı mutlaka artış göstermiştir. Google’ın yapması gereken sadece kendisi için en uygun olanları seçmek olacak.

Bizim Adımız Kriz / Our Brand is Crisis (IMDB 6,1)

2005 yılında gösterime giren Our Brand is Crisis (Bizim Adımız Kriz) filminin başrol oyuncusu Sandra Bullock. Filmi Türkiye’da popüler hale getiren ise MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’dir. 2018 yılında Antalya’da gerçekleştirilen il başkanları toplantısında MHP lideri filmin izlenmesini partililere tavsiye etmiştir. Sonrasında AK Parti’de Kızılcıhamam kampında filmi il başkanlarına izlettirmiştir.

Filmde güney Amerika ülkesi olan Bolivya’da gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde başkan adayı olan Gonzalo Sánchez De Lozada‘nın seçim kampanyasını ABD’li bir PR Ajansı tarafından nasıl yürütüldüğünü görüyoruz.

Filmde siyasal iletişimci rolünde olan Sandra Bullock (Jane Bodine) sıradışı yaklaşımları ile seçilmesi pekte mümkün olmayan bir başkan adayının seçimleri kazanmasını sağlıyor.
Filmde kişisel markalaşma, itibar yönetimi, manipülasyon ve propaganda teknikleri ile halk tarafından sevilmeyen birinin kısa sürede nasıl sevilen bir hale getirebileceğini izliyoruz.

Annemle Yolculuk / The Guilt Trip (IMDB 5,7)

2012 yılı yapımı olan Annemle Yolculuk (The Guilt Trip) oldukça eğlenceli bir yol komedisi olarak karşımıza çıkıyor. Başrollerini Barbra Streisand (Joyce Brewster) ve Seth Rogen‘ın (Andy Brewster) oynadığı filmde benzeri olmayan bir organik temizlik ürünü üreten kimyager Andy Brewster’ın ürününü pazarlamak için annesinide yanına alarak şehir şehir gezmesi anlatılıyor.

Andy’nin ürettiği ürün her ne kadar başarılı olsada ürününe verdiği isim ve anlatmak için kullandığı yöntemler ön görüşme yaptığı firma temsilcileri tarafından anlaşılmasını zorlaştırıyor. Bu konuda annesinden ve firma temsilcilerinden gelen önerilerede kapalı olan Andy, başlarda zorlansa da en sonunda gelen önerileri değerlendirmeye başlıyor.

Filmi pazarlama açısından değerlendirirken ürün isminin, ürün paketinde / ambalajında kullanılan renklerin ne kadar önemli olduğunun yanında ürünün sahip olduğu özelliklerin herkesin anlayabileceği bir dilde sunulması gerektiğinin vurgulandığını görmekteyiz.

Bu konuda temizlik ürününün hedef kitlesinde bulunan Andy’nin annesi Joyce’un verdiği tavsiyeleri müşteri deneyiminin bir örneği olarak değerlendirebiliriz.

Teşekkürler

Arkadaşlar filmler ile ilgili kendi düşüncelerinizi farklı film önerilerinizi yorum kısmında paylaşarak içeriğin kalitesinin artmasına katkıda bulunduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Özet
Gözden Geçirme Tarihi
Yazar Değerlendirmesi
5
emuyesseroglu:

Yorumları Görüntüle (188)

  • Leonardo DiCaprio'nun Para Avcısı filmi de eklenebilir mi acaba diye düşündüm.

    • Bu hafta kurucu filmini izledim ve yatırımcının ve firmanın ne kadar değerli olduğunu fark ettim aile gibi şirketlerinde bir bütünlük içinde herkezin tatmin edecek miktarda paralar kazanması; öneri ve talepleri bir bütünlük halinde olması gerektiği kantine vardım. Aksi halde filmdeki gibi fikirleriniz hayalleriniz bir başkasın olabilir.

      • Sigara içtiğiniz için teşekürle filminden benim anladığım 1 yaptığımız iş ne olursa olsun alıcısı kadar karşıtı olan bir kesimde olacak.2 lobi faaliyetleriyle insanlara ürünümüzü kolaylıkla benimseyebiliriz buna pazarlamada diyebiliriz .3 hasas olan mesleki sırlarımızı asla ikinci bir kişiyle paylaşmamalıyız.4 onlarla oturup mesleğimizi rahat konuşabileceğimiz arkadaşlarımız olmalı.5 işimizde başarılı olmak için bize inanan birileri olmalı anne baba eş kardeş veya çocuğumuz. 6 yaptığımız işte en iyisi olmak için uğraşmalıyız. 7 hepimiz hayatımızı daha iyi sürdürmek için yaptığımız işte başarılı olmalıyız. 8 büyük firmalar ürünlerini topluma kabul eritmek için çok uğraşmak ve farklı stratejiler geliştirmek zorundalar.

    • Hancock filmini izledim kişisel markalaşma itibar ve halkla ilişkiler açısından güzel bir filmdi çok güzel anlatılmış aksiyonla anlatılması ayrıca güzeldi mutlaka seyredilmeli butür filmler

  • Güzel bir film listesi olmuş. Ayrıca kendi yorum ve düşünceleriniz eklemiş olmanız yazıyı çok daha keyifli hale getirmiş.

    • Kadınlar ne ister filmini izledim pazarlama açısından baktığımızda ürün beya hizmet satmak istediğimiz kitleyi belirledikten sonra hedef kitleyi çok iyi tanımak ve ne istediklerini anlamak için kendimizi onların yerine koyup öyle düşünmek gerek ayrıca sayacağımız ürünü iyi tanımış olmak gerekiyor

    • Hocam Kurucu çok güzeldi eşim ve oğlumla beraber seyrettik. Onlarda çok beğendi. Filmde, firmalarının detaylarını bir yabancıya anlatmalarını doğru bulmadım. Karşı tarafın hırsı çok iyiydi. Teşekkürler

  • Bu Tür Filmler, Yazılar bide Böyle Güzel Yorumlarla Birleşince İnsana Girişimci Olmak İçin Şevk Veriyor...

    • Joy.da benim anladığım
      İnsan sevdikleri için birçok zorluğu aşabilir.insanın bir fikri veya bulduğu bir buluşu varsa bunu mutlaka pratiğe dökmeli pratiğe döktükten sonra yasal prosedürleri yerine getirip tescil eritip patentini almalı daha sonrada fikrini veya buluşunu bir şekilde geniş kitlelere ulaştırmalı fikrini veya buluşunu kitlelere tanıtmak için azimli kararlı olmalı ve doğru yöntemleri geliştirmeli.

    • Kadınlar Ne İster (What Women Want) filminde, reklamcılık sektöründe çalışan Nick'in banyoda geçirdiği kaza sonrasında kazandığı yetenek ile herkesin aklından geçenleri okuma gibi bir tuhaf yeteneğe sahip olur. Hiçbir zaman cevabını bulamayacağımız "Kadınlar Ne İster" sorusuna, kadınların aklından geçen düşünceleri okuyabilme yeteneğini, hem işi hemde özel hayatı ve hatta kızı ile ilgili konularda yararına kullanmayı başarır. İş Hayatında gelmek istediği pozisyona atanan ve müthiş bir reklamcı olan Darcy'in düşüncelerini okuyarak, kendi fikriymiş gibi satmak isterken, Aşk ın içinde bulmuş kendisini... Her ne kadar komedi filmi olsa da, müşteri deneyimi, ürün pazarlaması ve ürünün pazarlanacağı hedef kitleyi tanımanın önemi konuları ele alınmıştır.

    • Pad man .filminden ben şunları çıkardım.Bazı toplumlarda var olan gelenekler toplumun madi manevi gelişimi önünde cidi engel teşkil etmektedir.toplum yararını geliştirdikleriniz tolum tarafından kolay kabul görmez.bir şeyi inanarak yapıyorsanız birazda yeteneğiniz varsa ve doğru insanlarla doğru yerde karşılaşırsanız mutlaka başaracaksınız.birşeyleri başardıktan sonrada sizi önemsemeyen hata dışlayan kişiler tarafından takdir edilirsiniz.

  • Listenizdeki filmlerin bir kısmını daha önce izledim. İzlediklerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki gerçekten her pazarlamacı bu filmleri izlemeli. Listenizde bulunan fakat henüz izleme fırsatı bulamadığım filmleri ise peyder pey izleyeceğim inş.

    Teşekkürler

  • Filmleri o kadar yüzeysel izliyoruz ki ayrıntılarda neler gizli olduğunun farkında olmuyoruz. Pazarlamacı gözüyle yaptığınız film okumalarınızı okuyuncu tabiri yerindeyse çakralarım açıldı..

  • Gerçekten her pazarlamacı bu filmleri izlemeli PadMan'i izledim bayıldım diğer önerilerinizide en kısa sürede değerlendireceğim inş