Twitter Türkiye 2018

2018 Yılında Türk Twitter Kullanıcıları Neler Konuştu?

Son Güncelleme Tarihi 5 Aralık 2018

Sosyal medya kullanımının hayatımızın günlük bir rutini olması ile birlikte sosyal medya platformlarının yıl sonlarında paylaştığı kullanıcı bilgileri heyecanla beklenir oldu! Geride kalan tüm bir yıl boyunca kullanıcılarının neler paylaştığını, kimleri takip ettiğini, ne yiyip ne içmediği gibi bilgilerin bulunduğu istatistikleri yayınlayan ilk platform ise Twitter oldu!

Twitter’dan sonra ise google, youtube, google trends, facebook ve instagram vb sosyal medya platformlarının da kendi sonuçlarını açıklamasını büyük bir merakla bekliyoruz.

2018 Yılında Twitter’da Neler Konuşuldu?

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon aktif kullanıcısı olan Twitter’ın verdiği bu bilgiler benim gibi dijital pazarlama uzmanı olan kişiler için ayrı bir öneme sahip olmakla birlikte toplumsal eğilimlerimizi göstermesi açısından ise hemen hemen herkesi ilgilendiriyor.

Twitter’da En Çok Kullanılan Hashtagler

Tabi Twitter dediğimizde ilk akla gelen ve en çok merak edilen konu ise kullanılan #haghtagler, 2018’de en çok kullanılan 3 haghtag ise #survivor2018, #erkanmeriç ve #hazalsubaşı olmuş. 2005’den beri hayatımızda olan Survivor aradan 13 yıl geçmesine rağmen Twitter’ın en popüler konusu olması oldukça başarılı bir pazarlama staretejisi olduğunu bizlere gösteriyor.

Survivor 2018 Twitter

Twitter’da En Çok Konuşlan Diziler

Diziler en az sosyal medya kadar Türk toplumunun bir parçası durumunda, hal böyle olunca en çok hangi dizi hakkında konuştuğumuz hangi dizinin daha başarılı olduğunu bize gösteriyor. Twitter’da ilgi gören ilk üç dizi ve TV programı ise surviver2018, adınısenkoy ve senanlatkaradeniz olmuş! Gördüğünüz gibi twitter’ın yegane konusu Acun Ilıcalı’nın sunduğu Survivor!

Twitter’da En Çok Etkileşime Geçilen Hesaplar

Twitter’da yapılan paylaşımlardan öte insanların kimlerle iletişime geçtiği bence çok daha önemli bir konudur. Burada da ilk üç sırayı sozdizi, SenAnlatKaradeniz billboard hesapları almış durumda!

Twitter’da Gündem Olan Paylaşımlar

2018’de Twitter’da gündem olan paylaşımların ilk iki sahibi ise Yıldız Tilbe ve Vedat Milor oldu. Vedat Milor “Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?” paylaşımı ile Yıldız Tilbe ise Sezan Aksu ile barıştığını duyurduğu paylaş ile twitter kullanıcılarının dikkatini en çok çekmeyi başarsan isimler oldu.

Twitter 2018 Vedat Milor Yıldız Tilbe Tweet

Twitter’da En Çok Konuşlan Siyasiler

Aktif 9 milyon Twitter kullanıcısının bulunduğu Türkiye’de 13,3 milyon takipçisi bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Twitter’da en çok söz edilip ve etkileşim kurulan Türk siyasetçi konumunda. Cumhurbaşkanından sonra en çok etkileşim kurulan Twitter hesabı ise Cumhurbaşkanlığının resmi hesabı olan @tcbestepe oldu. En çok konuşulan üçüncü isim Muharrem İnce dördüncü isim ise Devlet Bahçeli olmuş.

2018’de En Çok Takipçisi Olan Türk Twitter Hesapları

1- Cem Yılmaz 13,7 Milyon Takipçi
2- Recep Tayyip Erdoğan 13,3 Milyon Takipçi
3- Abdullah Gül 8,57 Milyon Takipçi
4- Galatasaray SK 8,32 Milyon Takipçi
5- NTV 7,05 Milyon Takipçi
6- Okan Bayülgen 6,75 Milyon Takipçi

Yazı oluşturuldu 134

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön
X