X

SEO Uyumlu Metin Yazarlığı Eğitimi (Online)

SEO Uyumlu Metin Yazarlığı Eğitimi internet bağlantısının olduğu herhangi bir yerden skype, zoom, google meet gibi uzaktan eğitim araçları ile online canlı eğitim formatında gerçekleştirilmektedir.

Online olarak gerçekleştirdiğimiz SEO Uyumlu Metin Yazarlığı Eğitimi toplamda 4 hafta, 7 saat sürmektedir.

Neden Online Eğitim?

Günümüzde yoğun okul, iş ve şehir hayatının getirdiği zaman yetersizliği, kendine ve kariyerine yatırım yapmak isteyen herkesi zorluyor. Bulunduğumuz şehir, yaşadığımız lokasyon ve çalıştığımız işyerine bağlı olarak kaliteli bir eğitime ulaşmak için çoğu zaman km’lerce yol gitmek ya da şehir değiştirmemiz gerekiyor.

Tüm bu ve buna benzer sebeplerden ötürü zaman ve mekandan bağımsız olarak ihtiyaç duyduğumuz kaliteli eğitimi alabilmemizin alternatif yolu ise, Online Eğitim seçeneğini değerlendirmektir. Böylelikle günlük yaşam akışınızda basit zaman planlamaları yaparak, sadece eğitime gitmek için harcayacağınız sürede istediğiniz eğitimi almanız mümkün olur.

Not: Online eğitim bir video eğitimi değildir. Online eğitim, eğitmen ve öğrencinin karşılıklı olarak dijital araçları (Skype, Zoom, Google Meet, WatsApp, Google Drive, E-posta vb araçları) kullanarak gerçek zamanlı etkileşimde bulunarak eğiticinin bilgisini öğrenciye aktarmasını ifade eder.

Neden SEO Uyumlu Metin Yazarlığı?

İnternet ortamında bulunan web sitelerinin amacı, sahip oldukları içeriklerin olabildiğince çok internet kullanıcısı tarafından okunmasını sağlamaktır. Böylelikle hedefleri doğrultusunda markalaşma, ürün ya da hizmet satışı vb. sağlayabilirler. Web sitelerinin içeriklerinin okunabilmesini sağlamanın en etkili yolu ise SEO uyumlu metin yazımından geçmektedir.

SEO, (Search Engine Optimization) arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. Ülkemizde ve dünyada en yaygın olarak kullanılan arama motoru google olduğu için tüm içerikler google arama motorunun belirlediği SEO kriterlerine uygun olarak hazırlanmalıdır. SEO uyumlu olan içerikler, google arama motoru üzerinde internet kullanıcıları tarafından gerçekleşen aramalarda benzer içeriklerin önüne geçerek daha çok kişi tarafından ulaşılabilir yani okunabilir olur.

SEO Uyumlu Metin Yazarlığı Eğitiminin Amacı

Bu eğitim ile öğrencinin google arama motoru sonuçlarında ön sıralarda yer alan, tıklanma oranı yüksek, akıcı ve anlaşılabilir metin içerikler üretebilmesi amaçlanmaktadır.

SEO Uyumlu Metin Yazarlığı Eğitimi Neden 4 Hafta?

SEO Uyumlu Metin Yazarlığı konusunda elde edilen teorik bilginin uygulama olmadan kavranabilmesi oldukça zordur. Eğitimin gerçek anlamda hedefine ulaşabilmesi için öğrencinin belli bir süre içerik üretimi esnasında desteklenmesi ve yönlendirilmesi gerekir. Bu yüzden sizler için oluşturduğum eğitimde teorik bilgi ve tecrübenin aktarımının yanı sıra pratik olarak uygulamalı içerik üretimide bulunuyor. Burada eğitmeni yani beni aynı zamanda bir Mentor olarakta düşünebilirsiniz. Size 4 hafta boyunca eğitimn yanı sıra mentorluk hizmetide vereceğim.

Kimler SEO Uyumlu Metin Yazarlığı Eğitimi Almalı?

Bir web sitesi sahibi olan ya da sahibi olmayı düşünenler, blog ya da haber sitesinde köşe yazarı olmak isteyenler, kariyerini metin yazarı, SEO uzmanı ya da dijital pazarlama uzmanı olarak planlayan herkes bu eğitime katılabilir.

SEO Uyumlu Metin Yazarlığı Eğitimi Süresi ve İçeriği

Online SEO Uyumlu Metin Yazarlığı Eğitimi 1 hafta hazırlık, 3 hafta uygulama eğitimi olmak üzere toplam 4 hafta sürmektedir. Eğitimin ilk haftasında içerik üretimi ile ilgili bilinmesi gereken SEO kriterleri, bu kriterlerin uygulama mantığı ve profesyonel tecrübeler öğrenciye aktarılmaktadır. Geriye kalan 3 hafta boyunca öğrenci aldığı bilgiler doğrultusunda belirlenen başlıklarda makale yazımı gerçekleştirir. Makaleler öğrenci tarafından eğitmene erişimi verilen google drive dosyası üzerinden yazılacaktır. Böylelikle hafta boyu yazılan içerik eğitmen tarafından izlenebilecek gerektiği durumlarda notlar ve uyarılar öğrenci ile paylaşılacaktır. Her hafta öğrencinin üretmiş olduğu içerik online ortamda canlı olarak değerlendirilip gelecek haftanın içerik konusu belirlenecektir. Eğitimin ikinci, üçüncü ve dördüncü haftalarında öğrenci ile eğitmen arasındaki ilişki menti – mentor ilişkisidir.

1. Hafta Hazırlık

  • Google Drive üzerinden iletilecek Değerlendirme Anketinin katılımcı tarafından Doldurulması
  • İletilecek kaynak içeriklerin katılımcı tarafından okunması
  • Katılımcının iletilecek bilgiler ışığında Google Drive Hesabı Oluşturması
  • Web Üzerinden (Webinar) Temel SEO Eğitimi (4 saat)

2. Hafta Metin Yazımı

  • Belirlenecek Başlık ve Anahtar Kelimelerde Katılımcı Tarafından İçerik Üretilmesi (6 gün)
  • Oluşturulan içeriğin eğitmen tarafından değerlendirilmesi (1 gün)
  • Oluşturulan içeriğin karşılıklı değerlendirilmesi (1 gün – 1 saat Online Yüz Yüze Değerlendirme)

3. Hafta Metin Yazımı

  • Belirlenecek Başlık ve Anahtar Kelimelerde Katılımcı Tarafından İçerik Üretilmesi (6 gün)
  • Oluşturulan içeriğin eğitmen tarafından değerlendirilmesi (1 gün)
  • Oluşturulan içeriğin karşılıklı değerlendirilmesi (1 gün – 1 saat Online Yüz Yüze Değerlendirme)

4. Hafta Metin Yazımı

  • Belirlenecek Başlık ve Anahtar Kelimelerde Katılımcı Tarafından İçerik Üretilmesi (6 gün)
  • Oluşturulan içeriğin eğitmen tarafından değerlendirilmesi (1 gün)
  • Oluşturulan içeriğin karşılıklı değerlendirilmesi (1 gün – 1 saat Online Yüz Yüze Değerlendirme)

Not: Eğitim kapsamında oluşturulacak içerikler isteğe bağlı olarak dijital pazarlama bloğu olan www.thinghwithturkiye.com da yazarın ismi ile yayınlanacaktır.

Özet Eğitim Bilgileri

  • Eğitmen: Dijital Pazarlama Uzmanı Ertuğrul Müyesseroğlu
  • Süre: 4 Hafta
  • Metin Yazarlığı Eğitimi Sertifikası: Var
  • Eğitim Yeri: Online
  • Ücret: WhatsApp üzerinden bilgi alabilirsiniz.
  • İletişim: 0544 421 20 40 (Telefon – WhatsApp)

SEO Uyumlu Metin Yazarlığı Mentorluğu

SEO Uyumlu Metin Yazarlığı Eğitimi sonrasında mentorluk hizmeti almaya devam etmek isteyen öğrencilerimiz ile kendi belirleyecekleri süre boyunca eğitime devam etme opsiyonu bulunmaktadır.

Kategori: Blog SEO
emuyesseroglu:

Yorumları Görüntüle (3)

  • Merhaba hocam benim için oldukça verimli bir süreç oldu desteğiniz ve emeğiniz için teşekkür ederim.

  • Aldığım en keyifli online eğitim bu oldu ilginiz için çok teşekkür ederim Ertuğrul hocam.