Blog Nedir?

Blog Nedir? Neden Blog Açmalısınız?

Son Güncelleme Tarihi 21 Eylül 2020

İnternet dünyası ile tanışalı 27 sene olmuş olmasına ve 59 milyonun üzerinde internet kullanıcısına ulaşmamıza rağmen tam anlamıyla blog nedir? veya bir blog sayfası ne işe yarar? sorularını oldukça sık duymaya devam ediyorum. Bu yazımda blog nedir? ve blog hakkında merak edilenlere cevap vermeye çalışacağım umarım aradığınız cevapları bu yazıda bulabilirsiniz.

Blog Nedir?

Blog nedir? sorusuna biraz geçmişe giderek cevap vermeye çalışacağım. Hatırlarsanız hemen hemen hepimiz bir dönem günlük tutmaya heves etmiş ve gün içerisinde bizim için önemli olabilecek ayrıntıları yazıya dökmeye çalışmıştık, fakat yine bir çoğumuz bu hevesimizden kısa sürede vaz geçerek hayatımıza devam ettik. İnternet erişiminin hızla yayılması ile beraber bu hevesimizin yeniden canlandığını söyleyebilirim. Gelişen teknoloji ile birlikte günlükler artık defterlerde değil blog olarak tabir edilen internet sayfalarında tutuluyor. Buradan da anlaşılacağı üzere blog olarak adlandırdığımız sayfalar aslında birer internet günlüğüdür.

Geçmişte düzenli bir şekilde günlük tutmayı başarabilen kişiler anılarını kitap haline getirip ciddi gelirler elde ettiler, günümüzde ise blog sayfalarında düzenli yazı yazabilen kişiler benzer şekilde sayfa ziyaretçilerinin tıkladığı reklamlar sayesinde ciddi gelirler elde edebiliyor. Tabi blog sayfalarının yararları sadece bundan ibaret değil yazımızın ilerleyen bölümlerinde diğer faydalarından da bahsedeceğim.

Blog Türleri

Blog dediğimizde sadece kişisel deneyimlerin gelişi güzel paylaşıldığı sayfalar aklınıza gelmesin. Profesyonel blog yazarları tarafında oluşturulan blog sayfaları çeşitli uzmanlık alanlarına göre gruplanabiliyor. Yalnız burada da yine bir standart bulunduğunu söylemem doğru olmaz, sizde herhangi bir arama motoruna blog türleri kelimelerini yazıp arama yaptığınızda ilk sayfadaki sonuçların hepsini açın, göreceksiniz ki açtığınız her sayfada farklı blog türlerinden bahsediliyor olacak. Yine de ben en çok kullanılan 5 blog türünü sizlerle paylaşacağım.

En Çok Kullanılan 5 Blog Türü

  1.  Kişisel Bloglar
  2.  Teknoloji Blogları
  3.  Gazete Blogları
  4.  Topluluk Blogları
  5.  İşletme Blogları

Muhtemelen başka bir yazımda da yukarıda sıraladığım blog türleri ile ilgili daha detaylı bir yazıyı sizlerle paylaşacağım. Şimdilik bugünkü konumuza devam edelim.

Blogger Ne Demek?

Aslına blogger ne demek sorusunun iki tane cevabı bulunuyor. Bunları birer alt başlık olarak sizlerle paylaşacağım.

Blogger Ne Demek-1

Google’ın saymakla bitmeyecek hizmetlerinden biri olan içerik yönetim sitesi blogspot.com’da kendiniz için oluşturacağınız ücretsiz blog sayfasında yazı yazdığınızda blogger olarak adlandırılıyorsunuz.

Blogger Ne Demek-2

Ücretsiz yada ücretli bir blog sayfası bulunan ve bu blogda düzenli bir şekilde hayata dair deneyim ve düşüncelerini paylaşan blog yazarlarına da blogger diyoruz. Yani kısaca arkadaşlar blogger olmak için illaki blogspot.com’da bir sayfanızın olmasına gerek bulunmuyor.

Neden Blog Açmalısınız?

Kişisel bilgi ve tecrübelerimizi en rahat şekilde ifade edebileceğiniz platformun kişisel blog sayfanızın olabileceğini düşündünüz mü? Bir iş arayışı içerisinde olduğunuzu hayal edin CV’nize blog sayfanızın linkini eklediğinizi düşünelim.. Bu küçük anektod muhakkak ki cv’nizi inceleyen insan kaynakları çalışanının dikkatini çekecek ve sayfanıza bir göz atacaktır. Böylelikle cv’nizde belirttiğiniz birçok tecrübenizin detaylarına sayfanızda ulaşacak insan kaynakları uzmanı inanın sizi görüşülecekler listesine ekleyecektir.

Tabiki blog sayfası sadece sizi iş görüşmelerinde avantajlı hale getirmiyor. Profesyonel iş hayatında artık en önemli unsur işinizle ilgili ön planda tanınan bir uzman olmanızdan geçiyor. Bu bakımdan blog sayfaları da kişisel markalaşmanızdaki en önemli unsurlardan biri olduğunu bilmelisiniz. Bloğunuzda paylaşacağınız bilgi birikiminiz sayfanızı ziyaret edecek yüz binlerce kişi tarafından okunulacak ve paylaşılacak, unutmayın ki tecrübelerinizden faydalanacakların arasında iş adamları ve birçok yönetici de olacaktır. Bu sizin için bulunmaz bir fırsat normal şartlar altında bu kişiler ile temas kurmayı başarmanızın oldukça güç olduğunu unutmayın.

Blog yazarı olmanın diğer bir artısı da sayfa ziyaretçileriniz üzerinden elde edebileceğiniz gelirlerdir. Bu konudan ayrı bir başlık altında bahsedeceğimden şuan detaya girmiyorum.

Tüm bunların dışında kişisel web sayfanızın kişisel gelişiminize de etkisinin büyük olduğunu söyleyebilirim. Web günlüğü yazmanın öz güven ve disiplin kazandırma gibi birçok kişisel faydası olduğundan emin olabilirsiniz.

Kişisel Markalaşma konusunda daha detaylı bilgi edinmek için Kişisel Markalaşma Nedir? Nasıl Marka Olunur? başlıklı yazımdan faydalanabilirsiniz.

Blog Yazarı Blogger Ertuğrul Müyesseroğlu

WordPress Nedir?

WordPress, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz açık kaynak kodlu bir blog altyapısı sistemidir. Ücretsiz olması ve sürekli yenilenen altyapısı sayesinde blog açmak isteyen kullanıcıların en çok tercih ettiği sistemlerin başında yer almaktadır.

Tabi bu alt yapıyı kullanmak ne kadar ücretsiz olsa da bir blog açmanın yine de bir maliyeti olduğunu söylemeliyim. Bir blog altyapısını ücretsizde olsa kullanabilmeniz için domain (alan adı) ve hosting sahibi olmanız gerekiyor. Hemen gözünüzü korkutmak istemem bu maliyet 100 ila 200 TL arasında değişen oldukça cuzzi bir maliyettir.

Alan adı seçimi ile ilgili daha detaylı bilgi için “Alan Adı (Domain) Nedir? Nasıl Belirlenir?” başlıklı blog yazımdan faydalanabilirsiniz.

Domain ve hosting işini hallettik wordpress altyapısında karar kıldık ve sıra tema seçimine geldiyse burada karar vermemiz gereken nokta, ücretli bir tema mı kullanacağımız yoksa ücretsiz bir tema mı tercih edeceğiz. Ücretli temaların avantajları olsa bile yeni başlayanlar için ücretsiz temalarında işinizi göreceğini söyleyebilirim.

Blog Teması Nasıl Seçilmeli?

Artık bir blok sahibi olmanın ne manaya geldiğini biliyor ve kendimize bir blog sayfası açmak istiyoruz. Peki açmak istediğimiz blog sayfası nasıl bir temaya sahip olmalı? Şunu unutmayın blog sayfanızı ziyaretçileriniz üzerinde önemli bir etkisi bulunuyor. Bunu aynı ikili ilişkilerdeki duruma benzetebilirsiniz. Sayfanızı ilk kez ziyaret etmiş olan birisi üzerinde yaratacağınız ilk izlenim çok önemlidir. Sayfanızın yaratacağı olumsuz bir intiba kullanıcının içeriğinize dahi göz atmadan sayfanızdan ayrılmasına neden olabilir.

Blog Teması Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Önemli Husus

  • Konu: Öncelikle içeriğiniz ile paralel yani uygun olacak sade ve kullanışlı bir tema seçmenizde fayda var.
  • Açılış Hızı:  Eğer sayfalarınız ağır açılıyorsa bu durum sabırsız olan ziyaretçilerinizin sayfanıza daha girmeden ayrılmasına neden olacaktır.
  • Mobil Uyumluluk: Bildiğiniz gibi google gibi arama motorları artık mobil cihaz kullanıcılarına büyük önem veriyor ve mobil uyumluluğu olmayan web sayfalarını arama sonuçlarında gerilere atıyor. Bu yüzden temanızın mobil uyumlu responsive olmasına dikkat edin.
  • SEO: Sadece içeriklerinizin SEO uyumlu olması yeterli olmuyor. Sahip olacağınız temanın da sitenizin arama motoru tarafından indekslenmesini engelleyecek herhangi bir kod içermemesi önemli..
  • Tarayıcı Uyumluluğu: Seçtiğiniz temanın farklı tarayıcılarda nasıl göründüğünü kontrol etmenizde fayda var. Aksi taktirde chrome’da hiçbir sıkıntısı olmayan fakat internet explorer tarayıcısında bozuk bir görünüme sahip bir tema tercih etmiş olabilirsiniz.

SEO Uyumlu Ücretsiz En İyi 5 WordPress Blog Teması

  • ColorMag: ColorMag teması görsel açıdan doyurucu olduğu kadar SEO uyumluluğu konusunda da oldukça başarılı bir ücretsiz wordpress teması olarak ön plana çıkıyor. (demo sayfası)
  • Mh Magazine: Mh Magazine teması hız ve SEO açısından oldukça başarılı bir tema olmanın yanında görsel açıdan da tatmin edici (demo sayfası)
  • Awaken: Awaken WordPress teması bütün blog türlerinin kullanabileceği bir tasarıma sahip oldukça başarılı bir tema (demo sayfası)
  • Fullby: Fullby ücretli wordpress temalara taş çıkaracak kalitede bir görünüme sahip, bu temanın diğer güzel bir özelliğide 10 farklı tasarım seçeneğinin de yine ücretsiz bir şekilde kullanıcılara sunuluyor olması (demo sayfası)
  • Socialy Viral: Socialy Viral wordpress teması adından da anlaşılacağı üzere sosyal medya ağırlıklı blog yazıları paylaşmak isteyenler için tasarlanmış bir tema (demo sayfası)

Blog Nasıl Yazılır?

Başarılı bir blog yazarı olmanın en büyük üç kuralı özgün, anlaşılabilir ve düzenli yazı yazmaktan geçmektedir. Bunun yanında tabi ki teknik gereksinimlerde bulunuyor. Yazılarınızın arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını sağlayarak daha çok kişiye ulaşmasını istiyorsak ki istiyoruz. Yazılarımızı SEO olarak tabir edilen arama motoru kriterlerine uygun bir şekilde yazmamız gerekiyor. Yani bir blog yazısının özgün, anlaşılabilir ve muhakkak SEO uyumlu yazılması gerekmektedir.

SEO uyumlu makale yazımı hakkında daha detaylı bilgi için “SEO Uyumlu Makale Yazımı” başlıklı blog yazımdan faydalanabilirsiniz.

Blog Para Kazandırır mı?

Son olarak herkesin merak ettiği bir blog sayfası aracılığı ile gelir yani para kazanabilir miyim sorusuna lafı uzatmadan evet blog sayfasından gelir elde edebilirsiniz diyerek cevap verip yazıma devam etmek istiyorum. Öncelikle blog sayfası açmaya sadece gelir elde etmek odaklı yaklaşıyorsanız kısa sürede hayal kırıklığına uğrayacağınızı bilmenizde fayda var. İşin gerçeği blog sayfanız üzerinden gelir elde edebilmeniz için zamana ihtiyacınız olacağını bilmelisiniz.

Tüm kriterlere uygun bir blog sayfanız var ve yeterince ziyaretçiniz yoksa adsense reklamları dahil hiçbir reklamı sayfanızda yayımlayamazsınız. Sayfanıza ziyaretçilerin gelebilmesi için ise hatrı sayılır sayıda özgün ve insanların ilgisini çekecek blog yazısı paylaşmış olmanız gerekiyor. Buda ancak zamanla olabilir.

Yeterince içeriğe sahip olup reklam almaya başlamanız çok büyük gelirler elde edeceğiniz anlamına da gelmiyor. Blog sayfaları üzerinden elde edeceğiniz gelirin ne bir alt ne de bir üst limiti vardır. Yani gün gelir ayda 100 TL kazanırsınız gün gelir 10.000 TL kazanabilirsiniz.

Bence her bilgi ve deneyim paylaşılmaya değerdir ve bu bilgi ve deneyime ihtiyacı olan milyonlarca insan bulunuyor. Neden bu bilginizi bir blog sayfası aracılığı ile paylaşmayasınız? Üstelik bu sizi insanlar üzerinde değerli yapıyor ve üstelik gelir dahi elde edebilme şansınız var. Eğer bir blog sayfası açmayı düşünüyorsanız bu düşüncenizi ertelemekten vaz geçin ve biran önce blog sayfanızı faaliyete geçirin.

Umarım blog nedir? sorusuna verdiğim cevaplar sizleri tatmin etmiştir.

Teşekkürler

Arkadaşlar yazılarım hakkında olumlu yada olumsuz görüşlerinizi yorum kısmına bırakacağınız mesajlarınızla bana ulaştırırsanız çok memnun olurum. Yapacağınız yorumlar ile daha kaliteli içerikler üretmeme katkı sağladığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yazı oluşturuldu 134

Blog Nedir? Neden Blog Açmalısınız?” üzerine 53 görüş

  1. Herkesin bir blog sayfası olması gerek . İnsanlar bilgi ve tecrübelerini paylaşmalı ülkemiz ancak böylelikle çok daha hızlı gelişebilir. Bir söz var bilgi paylaşınca güzel diye..

  2. Kariyer noktasında blog sayfası sahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu çok net ifade etmişsiniz. Tavsiyelerinizi uygulayacağım inş.

    1. Ben Blog ‘ un ne olduğunu bilmiyordum. Yazınızı okuyunca anladım aslında çocukluğumuzdan beri aşina olduğumuz günlük anlayışının İnternet ortamında ama bir konu için bilgi verici yazı. Verdiginiz bilgiler için teşekkürler

  3. Merhaba Ertuğrul Bey,

    Kendi blog sitemden gelir elde etmek için neler yapmam gerektiği konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

    1. Merhaba Serpil Hnm,

      Blog sitenizden gelir elde edebilmeniz için öncelikle uzmanlık alanınız ile ilgili SEO uyumlu kaliteli içeriklere sahip olmanız gerekir. Ancak böylelikle sitenizin trafiğini / ziyaretçi sayısını arttırarak gelir elde etmeye başlayabilirsiiniz. Sonrasında Google Adsense vb programlara katılarak sitenizde reklam gösterimi yaparak gelir elde etmeniz mümkün olur. Yine trafik alan sitelere firmalar ürün ve hizmetleri ile alakalı tanıtım yazıları yayınlatmak isteyecektir. Sitenizde yayınlayacağınız bu tanıtım yazıları ile de gelir elde edebilirsiniz.

      Saygılarımla

      1. Merhabalar Ertuğrul bey,
        Blog yazınızı okuduğumda bilmediğim bir çok şey olduğunu öğrendim öncelikle bunun için teşekkür ederim. Bu eğitimi sizden dinlediğim için de ayrıca mutlu oldum 🙂 Blog sayfası oluşturup bunun CV eklenmesi çok mantıklı geldi ve dediğiniz gibi insan kaynaklarında bizim için cok etkili olabilir. Blog sayfamız üzerinden maddi gelir elde ettiğimiz kısmını da bilmiyordum bunu öğrenmem de çok iyi oldu 🙂 bu makaleyi okuduktan sonra sürekli ertelediğim o seyahat sayfasını açma zamanı geldi 🙂

  4. Herkesin bir blog açması gerek artı, blog açıpta geliştiremeyen ve blog konusunda bir çok problemle karşılaştım. Açtığı blogunu ölü halde bırakan bloggerlerde cabası.
    Blog yazarları platformu veya derneği kurulmalı bence…

    1. Çok istediğim ve araştırdım bir konuydu çok güzel bilgiler edindim ve cesaretlendim çok teşekkürler

  5. Bilgilendirme için teşekkürler. Önemini anlamamda ve en kısa zamanda açmam için motive edici oldu 🙂

  6. Merhabalar, Zamanında bir blog sayfam vardı ve icerikleri ingilizce olarak özgün bir sekilde ekliyordum. Askerlik hizmetimden sonra bir daha giremedim. Tekrar canlandırmam gerekiyor. Herkese bol şanslar..

  7. Bu yazıyı okuduktan sonra blog sayfası açma isteğim tavan yaptı. Ufkumu açtınız teşekkür ederim.

  8. Ben de teknoloji içerikli yazılar paylaşmayı planlıyorum. Yeni baslayacaklar için kişisel blog sayfasi mı yoksa mediumcom gibi sitelerde yazı paylaşmayı mi onerirsiniz ?

    1. Merhaba Bilal bey,

      Benim önerim öncelikli olarak kendi blog sayfanız için içerik üretmeniz. Akabinda farklı sitelere makale vermeniz faydalı olacaktır.

      Saygılarıma

  9. Yazınızı ve yapılan yorumları da okuduktan sonra blog açmanın ne kadar önemli olduğunu iyiden iyiye kavradım. Yalnız nereden başlayacağımı tam olarak bilemiyorum öneriniz nedir?

  10. Blog konusu oldukça cezbedici fakat siteyi açtıktan sonra sürekliliği nasıl sağlayabileceğimi bilemiyorum.

  11. Hocam bu muazzam içeriği okuyup yorum yapmadan geçemedim. Emeklerinize sağlık. İnsanlarımız okur-yazar olmayı uzun yıllardır kafaya koymuştu. Fakat sadece okur olmaya bile yetemiyoruz toplum olarak. Kaldı ki yazarlar yetiştireceğiz. Bloglar bu konuda temel bir köprü vazifesi görüyor. Sizler de yazarlığa ulaştıran bu köprülerin tanımını o kadar güzel yapmışsınız ki tebrik etmeden geçemedim. Başarılarınızın ve yazılarınızın devamını dilerim.

  12. yorumlarda okuduğum kadarı ile yazınızdan sonra sürekli erteleyip de bir blog sahibi olmak isteyenler motive olmuş durumda. ben de onlardan biriyim. wordpress kullanımı hakkında biraz daha teknik bilgi paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

  13. Önemini kavradığım ancak vakit ayıramadığım bir konu… Hep aklımın bir köşesinde duruyor ama duruyor. İlk bakışta kolay gibi gözüküyor lakin incelikleri var.

  14. Blog, aslında günlük tutmaya benzemektedir. Bu günlüğe tutan kişiye de blogger denilmektedir. Blog açmanın nedeni ise hem bilgilerimizi paylaşmak hem de diğer bilmediğimiz konularda bilgi sahibi olmak. Kısaca bilgi alışverişidir. Blog sayfası yaparken içeriğe uygun tema seçmeliyiz. Ayrıca içeriğimiz anlaşılır, düzenli ve özgün olmalıdır. Benim de en çok sevdiğim şeylerden biri blog sayfalarını ziyaret etmektir. Bilgiler için çok teşekkürler, emeğinize sağlık.

  15. keşke türkiye’de wordpress biraz ucuzlasa, en basitinden philips hue kullanırken cep telefonundan eğlence modunu açmanın ekstra ücrete girmesi gibi temaların da bu kadar sınırlandırılması can sıkıcı, abi araya bir 20’lik sıkışmış dercesine her ekstra ücrete giriyor, en azından bir öğrenci için ekstralar maliyetli olabiliyor 🙁

  16. Yazınızı okuyunca hiç aklımdan geçmemesine rağmen bir blok sahibi olmak istedim.. Dijitalde atışacak her adım bir biri ile entegre.. Daha çok okumalı, daha çok bilgi sahibi olmalıyız..

  17. Güzel ve açıklayıcı bir yazınız var hep araştırdığım bir konuydu. İlerleyen zamanda yaptığım işle ilgili bir blog açıcam sayenizde. Değerli bilgileriniz tecrubeniz için teşekkür ederim.

  18. Herhangi bir blog açmanız kişisel yada ticari yada vs; sizin internette 24 saat açık dükkanınızın olması demektir.
    Sizin fikir,ürün,hizmet konularındaki paylaşımlarınız mevcut rakiplerinizden sizi ayıracaktır.
    Bu anlamda açacağınız blog içeriğini iyi planlamalı rakiplerinizi inceleyerek kendinizi tanıma imkanı yaratmalısınız.
    Sonuçta ne yaparsanız yapın sürüden ayrılmalısınız.

  19. Evet benim de blog sayfası eksiğim var. Halbuki uzmanlık alanımla (tarım ve gıda, doğal ürünler) ilgili 2 dergide yazı yazıyorum, bunun dışında uzmanlığım ile ilgili blog sayfasını dolduracak birçok içeriğe de sahibim. Ancak kolay ve alıştığım alanı tercih edip sadece instagram ve facebook üzerinden ilerlemişim. Aslında elimdeki potansiyel enerjiyi günümüzün en önemli tanıtım organı sosyal medyada maalesef kinetiğe çevirmemişim… Okuduğumuz yazılar ve aldığımız eğitim köşede duran potansiyel enerjimizi ve uzmanlığımızı parlatacak cinsten.

    Muhtemelen yazılarınızı bir kez okumakla kalmayıp blog sayfası için kolları sıvadığımda tekrar tekrar okuyacağım. Teşekkürler

  20. İstek ve çaba olduğu zaman blog sahibi olmanın bilgi paylaşım açısından her zaman verimli olduğunu düşünüyorum. İnternette bir hobi hakkında bile bir şey araştırdığımda belki yıllar önce yazılmış ama çok kapsamlı bir blog yazısıyla karşılaşabiliyoruz.

  21. Merhaba Hocam,

    Benzersiz metin içerikler yazabilmek için mutlaka çok sayıda kaynaktan mı yararlanılmalı? Tek kaynak yeterli olmaz mı?

    1. Merhaba Said bey,

      Benzersiz içerikler için tek başına birden çok kaynaktan yararlanmak gibi bir çözüm üretmek doğru olmayacaktır. Benzersiz kaliteli bir içerik için farklı kaynaklardan elde edilen güvenilir bilgiyi yorumlayıp harmanlamak ve elde ettiğimiz çıkarımları anlaşılabilir şekilde yazıya dökebilmek gerekiyor.

      Saygılarımla

  22. Günümüzde kişisel kariyerimizin en önemli parçalarından biri blog siteleri. Blog sitesi sahibi olup bu siteleri doğru şekilde kullanabilen kişiler kariyerlerinde diğerlerine göre çok daha hızlı ilerleyebiliyor.

  23. Blog sayfası açmak istiyorsak bu makale çok iyi. Mesela “Blog Teması Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Önemli Husus” bana çok faydalı oldu. Teşekkürler.

  24. Blog yazısı için teşekkürler hocam, iyi bir derleme yapmışsınız.
    İşimizdeki rakiplerimize göre farklılık yaratır.

  25. Bir konu üzerinde uzman olmadan, ileri seviye bilgi ve donanıma sahip olmadan herhangi bir blog yazılamayacağını düşünüyordum. Fakat profesyonellik şartı olmadan minimal düzey bilgilerle veya kendi hayatımız üzerine de yazılabileceğini öğrendiğime çok sevindim. Amatör bir başlangıç da olsa, en yakın zamanda kendi blog sayfamı oluşturmayı planlıyorum. Umarım süreklilik sağlayabilirim. Teşekkürler değerli makaleniz için..

  26. Bu konuda bilgim sınırlıydı sayenizde daha çok iyi anladım bilgi ve tecrübelerin izi bizimle paylaşmanız çok güzel emeğinize sağlık

  27. Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Blog açma konusunda çekincelerim vardı fakat verdiğiniz detaylı bilgiler doğrultusunda artık korkulacak bir şey olmadığını düşünüyorum. Deneyimlerimizi ve bilgilerimizi başkalarıyla paylaşma fikri ilk başta korkutucu olsa da bir yerden başlamamız gerek ve blog açmak bu adımların en başında geliyor.

  28. Blok yazilari ile ilgili ogrendigimiz cok faydali bilgi paylasimlariniz icin tesekkurler.

  29. Herkes istediği alanla ilgili blog yazılabilir. Ancak birazdan daha fazla bilgi sahibi olduğumuz alanla ilgili yazılması hem okuyucu bulmak hem de aksiyon alıp motive olmaya katkı sağlayacağından bir alanla ilgili yazmak daha verimli olacaktır.

  30. Blog yazıları kişileri kendi yetenekleri doğrultusunda yazmaya yönlendirir. Bu açıdan blog yazarak diğer insanları bilgilendirme yolunda önemli bir adım atılmış olur.

  31. Birkaç yıl önce bir blog açma girişimim olmuştu ama internetteki bilgi karmaşasından yolumu bulamamıştım. Bu sebeple motivasyonumu kaybettim ve girişimim kısa sürdü. Bu yazı beni tekrar blog açmaya teşvik etti çünkü bu sefer ihtiyacım olacak tüm soruların cevabı tek bir sayfada. En uygun zamanda bu sayfaya tekrar uğrayıp bilgilerden faydalanacağım.

  32. Blog konusunu 360 derece ele almissiniz. Bu yazıdaki her bilgi cok degerli. Elinize saglik. Blog sayfasi olusturmak cok basit olabilir ama icerigi ve surekliligini saglamak icin emek gerekli. Elinize saglik.

  33. Blog yazmak kişisel markalaşma da internet mecrasında 1 ci adımdır önce insanlara bir kendimizi tanıtıp markalaşma sürecinde bir güven ve saygı tanınma kazanmalıyız bizi tanımayan a kendimizi tanıtıp ürünün de tanıtımında ne kadar destekli ve etkileyici olduğumuzu kanıtlar blog yazmak

  34. Blog web sitesi ve detaylarını içerisinde barındıran bu değerli anlatım için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön
X