Soru Cevap Google Ads AdWords

Google Ads (AdWords) Soru-Cevap

Son Güncelleme Tarihi 22 Temmuz 2018

Google Ads (AdWords) Soru-Cevap internet reklamcılığının amiral gemisi olan google reklamları ile ilegili tüm sorularınızı cevaplıyorum.

Nasıl Soru Sorabilirim?

Soru-cevap sayfamızın altında bulunan yorum kısmına gerekli alanları doldurarak sorunuzu iletmeniz yeterli. Dijital pazarlama ile ilgili gelen sorularınıza en kısa sürede cevap veriyorum.

Dijital Pazarlama Soruları

Dikkat!

Sorularınıza ait cevapların elinize ulaşması için e-posta adresinizi doğru yazmaya özen göstermelisiniz.

Yazı oluşturuldu 134

Google Ads (AdWords) Soru-Cevap” üzerine 403 görüş

    1. Merhaba Ceren Hnm,

      Sağlık sektöründe bazı kısıtlamalar mevcut, bu kapsamda en iyi, son teknoloji, ücret vb içeriği olan talep arttırıcı reklam veremiyorsunuz. Daha detaylı bilgi için kurumunuzun hukuk departmanına başvurmanızı öneririm.

      Saygılarımla

      1. Merhaba hocam geçtiğimiz günlerde adsword hesabım bilmediğim bir nedenden dolayı askıya alındı itiraz formunu doldurdum ama geri dönüş olmadı bunun dışında asıl merak ettiğim adsword askıya alınması, adsense hesabıma bir etkisi olurmu yani adsense üzerinden hâlâ kazanç elde edebilirmiyim.
        Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

        1. Merhaba Enes bey,

          AdWords hesabınız ile ilgili ilegal bir durum söz konusu değilse etkisi olmayacaktır.

          Saygılarımla

  1. Öncelikle kolay gelsin.
    Hocam gün içinde AdWords’de reklam verdim fakat hala etkileşim yok. YouTube’da video yayınlanması için reklam vermiştim.

    Nedeni vs ile ilgili bilginiz varmı? Veya ne yapmalıyım ?

    1. Merhaba Mehmet Bey,

      AdWords Express, AdWords üzerinden yeni reklam verecekler için detaylardan arındırılmış bir arayüz. Bu arayüz ile yapılabilecekler kısıtlı olduğu için Google Ads (AdWords) Uzmanı olan kişiler kullanmayı tercih etmemekte.. Yeni başlayanlar için yada kendi reklamını kendi vermek isteyenlerede Google Ads (AdWords) ile ilgili en azından bir eğitim almış olmalarını öneriyorum. Aksi taktirde reklam bütçelerini ziyan edebilirler..

      Saygılarımla

  2. İyi günler google dan 250 tl hediye bakiye hikayesiyle dolandırıldım ve bunu ertesi gün fark ettim hemen bankaları aradım ama kartlardan bir harcama yapılmadığını öğrendim daha sonra kartlarımı iptal ettirdim şimdi anlamadığım konu madem hesabımı çaldılar kartlardan neden bir kullanım yapmadım 200.000 tl ye kadar bakiyesi mevcuttu kartımın manuel ödeme seçeneği kullanıyordum bunun bir etkisi olmuş olabilir mi çünkü ben her ödeme yaptığımda kartımın elimde olması gerekiyordu acil yardım ederseniz sevinirim

  3. Bu sayfa AdWords ile ilgili bir bilgi denizi olmuş hocam bunların hepsini okuyan adwords alimi olur :))

  4. Merhaba, adwords telefon çağrı reklamlarından geri dönüşü nasıl takip ediyorsunuz? Türkiye de AdWords numara izlemeyi kullandırmıyor. Reklamlardan gelen telefon çağrılarının dönüşümünü izlemenin bir yolu var mı?

    1. Merhaba Raşit Bey,

      Maalesef Google Ads (AdWords) reklamlarında telefon aramalarını dönüşüm olarak izleyemiyoruz. Fakat reklam uzantılarında telefon uzantımızın kaç tıklama aldığını görmemiz mümkün. Bunun haricinde sadece AdWords reklamlarımız için kullanacağımız ayrı bir telefon numarası almamız AdWords üzerinden gelecek olan aramaları saymanızı kolaylaştırabilir.

      Saygılarımla

  5. Merhabalar bir konuda sorum olacak, yeni bir müşterimiz var ve Google Ads (AdWords) hesabında bir miktar borcu var ve zamanında kendi reklam yayınlamış uygunsuz olarak hesap askıya alınmış bu müşterimiz için yeni bir Google AdWords hesabı açarak bu müşteri ve aynı site için reklam çalışması yapsak bir problem olur mu?

    1. Mehaba Cihan Bey,

      Öncelikle site içeriğinde google reklam politikalarına aykırı içerik olup olmadığını kontrol edin. Sıkıntı yok ise reklam verirken Google Ads (AdWords) site sahipliğini sorgulanmadığı için sorun olmayacaktır. Fakat yeni açacağınız hesap ya ajans müşteri merkezi hesabı olmalı yada bilgileri tamamen farklı yeni bir google hesabı olmalı. Eski Google Ads hesabının sahibi ile alakası olmamalı..

      Saygılarımla

  6. Merhaba Ertuğrul Bey,

    Müsaitseniz birşey sormak istiyorum. Google Ads (AdWords) Yönetici hesabıma (MCC) şimdiye kadar hep e-posta adresi ile müşterilerimin Google Ads hesaplarını hesabıma ekledim. Müşteri numarası ile nasıl eklenir, bilginiz var mı?

    1. Merhaba Ali bey,

      Yönetici hesabınızın sol tarafında bulunan menüden hesaplar menüsüne giriş yapın sonrasında açılan ekranda üst menüde bulunan Yönetim ekranını tıklayın. Yönetim ekranındayken (+) butonunu tıklayın açılacak olan pencerede Mevcut hesabı bağla satırını tıklayıp gelen ekranda ilgili müşteri veya müşterilerinizin Google Ads (AdWords) müşteri kimliklerini girip davetiye gönder butonuna basmanız yeterli olacaktır. Sonrasında davetiye gönderdiğiniz Google Ads hesapları davetiyenizi kabul etmeli.. Aksi taktirde yönetici hesabınızda ilgili Google Ads (AdWords) hesapları gözükmeyecektir.

      Saygılarımla

  7. Merhaba Ertuğrul Bey,

    Ben bir e-ticaret sitesi sahibiyim google reklamlarımda sitemde müşterilerimin vermiş olduğu satıcı puanının gözükmesini istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor.

    Saygılarımla

    1. Merhaba Ayhan Bey,

      Web sitenizin teknik alt yapısıile ilgili bir uyumsuzluk söz konusu değil ise Google Ads (AdWords) reklamlarınızda satıcı puanı uzantısının gözükebilmesi için e-ticaret sitenizde işletmeniz ile alakalı en az 100 farklı yorum/puan bulunması gerekiyor. Bunu yanında verilen puanların ortalaması 3,5 puanın altında olmamalı. Tüm bu gereksinimleri sağladığınızda google reklamlarınızda otomatik olarak satıcı puanınız gözükmeye başlayacaktır.

      Saygılarımla

  8. Merhaba bir AdWords uzmanı olarak yönetici hesabım bulunuyor bu hesabıma kaç AdWords hesabı ekleyebilirim?

    1. Merhaba Mete Bey,

      Google Ads (AdWords) Yönetici hesabınızda harcanan reklam bütçesi 10 bin $’ın altında ise en fazla 50 Google Ads (AdWords) hesabı ekleyebiliyorsunuz. 10 bin ila 500.000$ arası 2.500 AdWords hesabı 500.000$’dan daha fazla bir aylık bütçe kullanımınız var ise 85.000 farklı Google Ads hesabı ekleme şansınız bulunuyor.

      Saygılarımla

  9. Hocam web sayfanız AdWords Uzmanı olmak isteyenler için muazzam bir kaynak emeğinize sağlık çalışmalarınızın devamını diliyorum

  10. Bir web sitesinin nisan ayındaki bir ürünü için fiyat değişikliği yapmış olmasına karşın, Google reklamlarına güncellenen fiyat yansır mı?

    1. Merhaba

      Google Ads (Adwords), Merchant Center‘da oluşturduğunuz feed’i baz alacaktır. Feedinizi otomatik güncellenecek şekilde ayarladıysanız kendi fiyatları değiştirecektir. Eğer manuel ise sizin feed dosyasında tutarları değiştirmeniz gerekir.

      Saygılarımla

  11. Merhaba

    AdWords reklamları ile sadece android market üzerinden uygulama reklamı vermem mümkün mü?

    1. Merhaba Akif Bey,

      Google Ads (AdWords) reklamları sayesinde Android, İOS, Youtube, Gmail, Google arama motoru ve google reklam ağına dahil olan herhangi bir web sayfasında reklamlarınızı yayına alabilirsiniz. Bu mecralardan sadece birini tercih edebileceğiniz gibi içlerinden bir kaçını yada hepsini aynı anda kullanmanız mümkündür.

      Saygılarımla

  12. Merhaba

    Youtube’da görüntülü reklam çıkmam gerekiyor, adwords yerleşim hedeflemesinde youtube çıkmıyor nasıl vermem gerekiyor?

    1. İyi günler , birkaç gündür reklam verdiğim videoyla ilgili düzelmeyen bir problemim var. Normalde reklam verdgimde goruntulrnme sayisi en gec birkac saat icinde kanalima yansitiliyordu. En son reklam verdiğim videomun reklam vermeden onceki goruntulenmesi 5.400 civariydi. Google ads de 2909 goruntuleme elde etti ama bu sayı kanalima yansitilmadi. Üstelik dun kanalimin 11.1olan goruntuleme sayisi bugun 10.1 düsmuş bu nasil mumkun olabilir kanalin toplam goruntuleme sayisi benim bildigim artar ya da sabit kalir nasil dusebilir.Teknik servisle konustum.Gercekten bilgileri yok . Ustelik 29.09 lira ucret de kesildi.

      1. Merhaba Berna Hnm,

        Sistem %100 doğru snuç veriyor demek mümkün değil. Sonradan bir düzeltme yapmış olabilir.

        Saygılarımla

  13. Merhaba

    Bakiye de para olmasına rağmen google reklamlarım 2-3 gündür gösterilmiyor yanında bir uyarı da yazmıyor bu konuda bilginiz var mı?

    1. Merhaba Ummuhan Hnm,

      Google Ads reklam ön izleme ve teşhis bölümüne ilgili kampanyanızın anahtar kelimelerinden birini yazın, sistem olası nedenler ile ilgili size bilgi verecektir.

      Saygılarımla

  14. Merhaba

    Google Ads (AdWords) panelimi kurarken ödeme yöntemimi kredi kartı olarak belirlemiştim. Bunu manuel ödemi yöntemi olarak nasıl değiştirebilirim?

    1. Merhaba

      Google Ads (AdWords) hesabınızın panelinde bu değişikliği yapamıyoruz. Ödeme yönteminizi değiştirebilmeniz için AdWords Destek ekibi ile iletişime geçerek talpte bulunmanız gerekiyor.

      Saygılarımla

  15. Merhaba
    Google Ads de reklamlarım onaylanıyor fakat hesabınız incelenıyor bu 2-3 iş günü sürebilir yazıyor ve 1 haftadır hesap onaylanmadı fakat hesabımda olan 150 tl yi harcamış ve şuan bakiye yok para yükleyin diyor? hesabımı onaylamadan parayı nereye harcadı ve hesap ne zaman onaylanır. google telefon destegıde yok

    1. Merhaba İlker bey,

      Bu konu hakkında Google Ads hesabınıza erişmeden maalesef net birşey söylemem mümkün değil. Reklam grupları ve reklam metinleriniz birden fazla ise bunlar ayrı ayrı onaylanıyor. Bir reklam metniniz onaylanmamış olsa bile bir diğeri onaylanmış olabilir. Bunun dışında filtreleme seçeneklerinden siz sadece onay durumu onaylanmamış olanları seçtiyseniz sadece onaylanmayanları görüyor olabilirsiniz.

      Saygılarımla

  16. Merhaba, bir konuda size danışmak istiyorum. İş ilanları olan bir kariyer portalı google üzerinden reklam yapabilir mi ? Arama ağı reklamcılığında işveren reklamları yasaklı bir konumudur?

    1. Merhaba Burak Bey,

      Hali hazırda Google arama motorunda konu ile ilgili arama yaptığımızda yayında olan reklamlar görmekteyiz. Bu yapılabildiğini gösteren donelerden bir tanesi fakat unutulmamalıdır ki Google’da yayınlanabilen her reklam aynı zamanda yasalarada uygun olmalıdır. Reklamlarınızı yayına almadan önce reklam konunuzla ilgili yönetmeliklere bakmanızı öneririm.

      Saygılarımla

  17. Merhaba,

    AdWords’de telefon çağrıları dönüşümü eklemek için telefon numarasının Google yönlendirme numarası olması mı gerekiyor?

    1. Merhaba Melisa Hnm,

      Şuanda Google Ads (AdWords) ile telefon dönüşümlerini Türkiye’de takip edemiyoruz. Türkiye desteği henüz açık değil. Fakat reklam uzantıları kısmından telefon uzantınızın kaç kez tıklandığını takip edebilirsiniz.

  18. Adword Sitem İçin Reklam Verdim Kullandığım Kelimeler Şunlar

    Dijital Branda Baskı
    400gr Branda
    Folyo Etiket Baskı
    Baskes Etiket
    Resimli Branda
    Damla Etiket
    Domeks Etiket
    istanbul Damla Etiket
    Mobilya Etiketi

    Bunlar Google Ara Motoruna Yazınca Geliyor Ama

    sticker baskı ankara
    dijital baskı ankara
    reklam branda fiyatları ankara
    branda reklam
    reklam brandası
    bez afiş fiyatları
    tente bez m2 fiyatı
    asansör yeşil etiket fiyatları
    etiket makinesi etiketi
    ankara kazim karabekir de tekstil

    Yukarıda Yazdığım Kelimelerde Çıkıyorum
    Bunun Nedeni Nedir
    Ayrıca Google Adwords Müşteri Temsilcilerine Kesinlikle Ulaşamıyorum

  19. Merhaba

    Duyarlı reklam mı yoksa standart bir ton ölçülü reklamlara mı girmeliyim ne farkı var?

    1. Merhaba Mert Bey,

      Google duyarlı reklamlar sayfadaki reklam alanına göre kendisini otomatik olarak ayarlama avantajına sahiptir. Bu özelliğinden ötürüde erişimi çok daha yüksek oluyor. Özellikle birini seçmelisiniz demem mümkün değil. Buna kendi gerçekliğiniz ile test ederek karar vermelisiniz.

      Saygılarımla

  20. Merhabalar. Google’da bir reklam yayınladım. Reklamımı sadece iş yerimin 2 km çapında arama yapılınca görülecek şekilde işaretlememe rağmen tüm istanbul’da görünüyor. bu sorunu nasıl düzeltebilirim. (lütfen acil cevabınız bekliyorum. çünkü günlerdir bu konu yüzünden patronum başımın etini yiyor. Adwords müşteri hizmetleri de hizmet vermiyor)

    1. Merhaba

      Muhtemelen reklam kampanyanızın konum ayarlarını doğru yapmadınız. Kesin birşey diyebilmem için kampanya ayarlarınızı görmem gerekiyor. Bu konu ile ilgili benimle özelden iletişime geçebilirsiniz.

  21. Merhaba,

    Google Alışveriş reklamlarında ürün feed tablosu oluştururken ülke ve dili Türkçe seçip bara birimini avro yada dolar olarak belirleyebilir miyim?

    1. Merhaba Gülcan Hnm,

      YouTube Masthead (jenerik banner) rezervasyonlu bir reklam türüdür. Youtube ana sayfasının üst tarafında bulunan büyük banner 970×250 alanını kapsar ve reklamlarınızı bu alanda yayınlayabilmek için önceden alanı rezerve etmeniz gerekir.

      Saygılarımla

  22. Google reklam kampanyamda gün sonunda gerçekleşmiş olan ve toplam kaldırılan reklamlar hariç tümü ile toplam hesap ve toplam arama ağı arasındaki tutar farkı nedir?

    1. Merhaba Zeynep Hanım,

      Google Ads (AdWords) paneli oldukça kullanışlı ve pratik bir arayüze sahiptir ve bu pratikliği sayesinde hesabımızda ki gerçekleşmeleri kolaylıkla analiz edebilmekteyiz. Sorunuzun birazda bu pratiklik ile alakalı olduğunu söyleyebilirim.

      Kaldırılan reklamlar hariç tümü: Google Ads (AdWords) hesabınızda kaldırdığınız kampanya yada reklam gruplarınız bulunuyorsa bu kampanyaların aktifken harcadığı bütçeniz düşülerek orataya çıkan rakamdır.

      Hesap: Kampanya türü fark etmeksizin Google Ads hesabınızdaki yapılan harcamaların toplamıdır.

      Toplam Arama Ağı: Google Ads hesabınızda bulunan arama ağı kampanyalarının tükettiği toplam tutarı gösterir.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

  23. Merhaba

    Google Adwords Görüntülü reklam ağı kampanyalarında mobil cihazları hedeflemeden çıkarabiliyorum. Fakat bu işlemi arama ağı kampanyasında nasıl yapacağımı bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    1. Merhaba Hasan Bey,

      Google Ads (AdWords) arama ağı kampanyalarında cihaz hedeflemesi yapabilmeniz mümkün. Bunun için Google Ads panelinizde bulunan sol gri alandaki menüye gelerek ayarlar kısmında ki cihazlar seçeneğini tıkladığınızda gelecek olan sayfada bilgisayarlar, (mobil) cep telefonları ve (mobil) tabletler olarak üç seçenek gelecektir. Reklamlarınızı yayınlamak istemediğiniz cihazların teklif ayarlamasını Azalt %100 yaptığınızda reklamlarınız artık o cihaz türlerinde gözükmeyecektir. Konu ile ilgili daha detaylı içeriğe “Google Ads Cihaz Hedefleme” başlıklı blog yazımdan ulaşabilirsiniz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  24. Merhaba

    Yeni yeni adwords öğrenmeye başlayan biri olarak negatif anahtar kelime nedir? sorusuna cvp bulamadım bu konuda bilgi verebilir misiniz?

    1. Merhaba Betül Hnm,

      İster reklam veren bireysel kullanıcı olun ister hizmet vermekte olan profesyonel Google Ads (AdWords) Uzmanı, eğer google reklamları ile başarıyı yakalamak istiyorsanız negatif anahtar kelime konusuna oldukça hakim olmanız gerekir. Konuyu açıklamaya başlayacak olursak, belirlediğimiz anahtar kelimelerde yayınlanmasını beklediğimiz reklamlarımız anahtar kelime eşleme seçeneklerimize bağlı olarak belirlediğimiz anahtar kelimelerin dışında ki aramalarda da gözükebilmektedir. Örnek vermek gerekirse geniş eşleme olarak belirlediğimiz saç ekimi anahtar kelimemiz saç şampuanı vb kelimeler ile arama yapan alakasız kullanıcılara gözükebilmektedir. Buna engel olabilmek ise Google Ads panelimiz bize negatif anahtar kelime belirleyebilme imkanını vermektedir. Verdiğim örnekte (saç şampuanı) aramasında bulunan şampuan/şampuanı kelimelerini anahtar kelimeler menüsünde bulunan negatif anahtar kelime listemize eklediğimiz taktirde, içinde şampuan kelimesi geçen aramalarda reklamlarımızın gözükmemesini sağlayabilmekteyiz. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

      Eşleme seçenekleri ilgili detaylı bilgi için “Google Ads Anahtar Kelime Eşleme Seçenekleri” başlıklı blog yazımdan faydalanabilirsiniz.

      Negatif anahtar kelime ile ilgili detaylı bilgi için “Google Ads Negatif Anahtar Kelime Nedir?” başlıklı blog yazımı okuyabilirsiniz.

      Not: Google, Adwords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  25. Merhaba

    Belki sizin için basit bir soru olacak ama lütfen kusura bakmayın. Yeni Google AdWords panelinde anahtar kelime kalite puanı nerede gözüküyor?

    1. Merhaba Berk Bey,

      Yeni Google Ads (AdWords) paneli birçok Google Ads Uzmanı için böyle ufak tefek sorunlar çıkarabiliyor. Anahtar kelimenizin kailte puanını görebilmek için ilgili anahtar kelimenin durum sütunundaki (Uygun/Düşük Arama Hacmi) durumunun üzerine gelmeniz yeterli olacaktır.

      Not: Google, Adwords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarıma

  26. Merhaba

    Google AdWords Hesabıma 100 TL’lik reklam kuponu yükledim fakat reklamlarım gösterilmiyor!

    1. Merhaba Mehmet Bey,

      Öncelikle bu durumun birden çok sebebi olabileceği için doğru cevabı veremeyebilirim. Google Ads (AdWords) yeni hesapları teşvik etmek için 25 TL’lik bir harcama karşılığınızda 100 TL’lik kupon hediyesi vermektedir. Yani öncelikle bu kuponu kullanabilmeniz için 25 TL’lik bir harcama yapmanız gerekiyor. Bunun yanında tanımladığınız ödeme yönteminizi yani kredi kartınızı kaldırmamanız gerekir. Kaldırdığınız taktirde yine kuponunuzu kullanamayabilirsiniz.

      Not: Google, Adwords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Semih Bey,

      Google Ads (AdWords) panelinizin sol tarafında bulunan gri alandaki Ayarlar menüsünün altında ki seçeneklerden cihazları seçtikten sonra sol tarafta değişiklik yapmak istediğiniz kampanyayı seçin ekranda karşınıza çıkan seçeneklerden bilgisayar seçeneğinin teklif ayarlamasını azalt 100% olarak değiştirin. Artık reklamlarınız bilgisayarlarda gösterilmeyecektir. Reklamlarınız sadece cep telefonu ve tablet gibi mobil cihazlarda gösterilmeye devam edecek.

      Konu ile ilgili daha detaylı içeriğe “Google Ads Cihaz Hedefleme” başlıklı blog yazımdan ulaşabilirsiniz.

      Not: Google, Adwords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  27. Merhaba Ertuğrul Bey,

    Yeni bir AdWords kullanıcısıyım ve blog sayfanızdan oldukça fazla yararlanıyorum diyebilirim. Özellikle sorulara verdiğiniz cevaplar çok işime yaradı. Benim sorum ise yaptığım işlemleri daha sonra görebileceğim bir yer olup olmadığı yönünde olacak. Yani gün sonunda yada hafta sonlarında adwords hesabımda 1 hafta boyunca ne yapmışım diye bakabileceğim bir alan var mı?

    Şimdiden Teşekkür ederim.

    1. Merhaba Şevket Bey,

      Öncelikle blog yazılarımın işinize yaramasına çok sevindiğimi bilmenizi isterim. Sorunuza gelince Google Ads (AdWords) panelinizin gri alandaki sol menüsünün en alttan bir üsteki seçeneği olan Değişiklik Geçmişi sayesinde hesabınızda yapmış olduğunuz tüm değişiklikleri takip edebilirsiniz. Bunun yanında yapmış olduğunuz değişiklikleri geri alabildiğiniz gibi burdaki listeyi Excel vb dosya formatlarında bilgisayarınıza indirip kendiniz için raporlarda hazırlamanız mümkün.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

      Google Ads Değişiklik Geçmişi

    1. Merhaba Mert Bey,

      Gmail reklamları Google Ads (AdWords) reklamlarından bir tanesdir. Gmail reklamı verebilmeniz için Google Ads reklamcılık modellerinden görüntülü reklam ağı kapsamında bir kampanya oluşturmaya başlamalı ve görüntülü reklam ağı seçeneklerinden Gmail reklam seçeneğini seçmelisiniz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  28. Merhaba

    Ben daha kişisel bir soru sormak istiyorum. Basic seviyede bir adwords uzmanı olabilmek için ne kadar süre gerekir?

    1. Merhaba Yelda Hnm,

      Sorunuz basit gibi görünen oldukça zor bir soru.. Google Ads (AdWords) uzmanı olabilmeniz için başlangıç olarak teorik ve uygulamlı eğitimler almanız faydalı olacaktır. Fakat burada en önemli konu bildiklerinizi uygulayabilmenizden geçmektedir. Bunun içinde iki seçeneğiniz bulunuyor ya kendi reklamlarınızı yaparak öğrendiklerinizi hayata geçireceksiniz yada bir firma yada ajansda stajyer olarak çalışacaksınız. Tabi ajans bünyesinde staj yapmak bildiklerinizi uygulama fırsatı vereceği gibi farklı sektördeki bir çok hesap ile lgili bilgi seviyenizin artmasına vesile olacaktır. Bunun yanında bir süre vermek çok doğru değil bu tamamen kişinin kendini ne oranda odaklayacağına bağlıdır.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir. Bu yüzden Google AdWords Uzmanı artık Google Ads Uzmanı olarak adlandırılmaktadır.

      Saygılarımla

  29. Merhaba,

    Ben bir konuda bilgi almak istiyorum. Google AdWords’de oluşturduğum kampanya bütçem günlük 10 TL olmasına rağmen gün sonunda gerçekleşen toplam harcama 17 TL oldu. Bütçe sınırlaması olmasına rağmen günlük kampanyamın bütçesini aşması normal mi yoksa ben bir yerde yanlışlık mı yapıyorum?

    1. Merhaba Melisa Hnm

      Google Ads (AdWords) kendi içerisinde yaptığı optimizasyon neticesinde sizin için faydalı olabileceği tıklamaları alabilmeniz için günlük bütçenizi aşabiliyor. Google Ads burada günlük bütçenizi aylık olarak değerlendiriyor ve ay sonunda 30×10 yani toplam bütçeniz olan 300 TL’yi geçmeyecek şekilde bazı günler bütçenizi 2 katına kadar aşabiliyorken bazı günlerde altında kalarak durumu dengeler.

      Umarım yardımcı olabilmişimidr.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  30. Merhaba

    Sadece web sayfamızı ziyaret eden kişilere reklamlarımızı göstermek istiyoruz. Bunu google reklamları ile yapmamız mümkün mü?

    1. Merhaba Muhammed Bey,

      Bahsetmiş olduğunuz reklam türü remarketing reklam türüdür. Bu reklam türünü farklı reklam platformlarında yapabileceğiniz gibi Google Ads (AdWords) ile de yapmanız mümkündür. Bunun için web sayfanızın bağlı olduğu Analytics hesabında kitle tanımlamaları yapıp Analytics hesabınızı Google Ads hesabınızla bağlamanız gerekiyor. Sonrasında Google Ads hesabınızda yeniden pazarlamayı kullanacağınız reklam kampanyaları oluşturabilirsiniz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  31. Merhaba.

    Kendi yönettiğim adwords hesabımda reklam durumu etkin görünüyor. Anahtar kelimeler vs hepsi uygun fakat google’da anahtar kelimelerimden herhangi birini yazdığımda reklamlarım görünmüyor.

    1. Merhaba Hakan Bey,

      Burada ilk olarak yapmanız gereken şey, hazırlamış olduğunuz reklam metinlerinizin onaylanp onaylanmadığı kontrol etmeniz olacaktır. Reklamlarınız onaylanmış ve gösterilmiyorsa anahtar kelime TBM teklifinizi yükseltebilirsiniz.

      Bunun dışında reklam ön izleme ve teşhisi kısmından anahtar kelimeniz ile ilgili arama yaptığınızda reklamlarınızın gözükmeme nedeni yazmaktadır.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  32. Merhaba

    Kombi servisi olarak hizmet vermekte olan bir işletmeyiz ve google reklamları ile müşterilerimize ulaşıyoruz. Gün içersinde yayınladığımız geçersiz tıklamaların bedelini anlık olarak iade alamadığımız için müşteri elde edebileceğimiz saatlerde gelen yoğun geçersiz tıklamalardan ötürü bütçemiz tükeniyor ve reklamlarımız yayından kalkıyor. Bunun önüne geçebileceğimiz bir yöntem bulunuyor mu?

    1. Merhaba Sueada Hnm

      Anlattıklarınızda yola çıkarak Google Ads (AdWords) hesabınızı kurarken ödeme şeklinizi manuel olarak belirlediğinizi düşünüyorum. Maalesef manuel ödeme yöntemi kullanan Google Ads hesaplarında bu tarz sıkıntılar olabiliyor. Bunun önüne geçmek için ödeme yönteminizi manuelden otomatiğe geçirmelisiniz. Otomatik ödeme yöntemi kullanan hesaplarda geçersiz tıklamalardan doğan kayıplarını anlık olarak iade ediliyor.

      Sorunun çözümü ile ilgili daha detaylı bilgi için “Google Ads IP Engelleme Nasıl Yapılır?” başlıklı blog yazımdan faydalanabilirsiniz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  33. Merhaba Ertuğrul Bey,

    Ben adwords uzmanı olmak istiyorum. Adwords panellerine en hızlı şekilde nasıl öğrenip hakim olabilirim?

    1. Merhaba Tarık Bey,

      Öncelikle hızlı öğrenme isteğinizi ve hevesinizi taktirle karşıladığımı bilmenizi isterim. Fakat Google Ads (AdWords) hesap yönetimi ve panel hakimiyeti hızla öğrenme riskini kaldırmayabilir. Benim bu konudaki tavsiyem imkanınız varsa bir Google Ads eğitimine katılmanız olacaktır. Ardından öğrendiğinz bilgileri uygulayabileceğiniz bir Google Ads hesabı oluşturarak reklam vermenizi öneririm. Bana göre Google Ads Uzmanı olmanın en iyi yolu hesap yönetimi yapmaktan geçmekedir.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir. Bu yüzden Google AdWords Uzmanı artık Google Ads Uzmanı olarak adlandırılmaktadır.

      Saygılarımla

  34. Merhabalar,

    Google aramalara işletmemin adını yazdığımda yandaki geri bildirim panelinden adres vs. gibi bilgilerin çıkmasını istiyorum. Bununla ilgili nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilir misiniz?

    1. Merhaba Kader Hnm,

      İşletmeniz için bir Google My Business hesabı oluşturup işletmenizin konumunu, türünü, çalışma saatlerini, ödeme seçeneklerini, varsa sağlanan wifi gibi hizmetleri, logosunu adres ve iletişim bilgilerin tamamını eksiksiz doldurun ve yine elinizde bulunan işletmeniz ile ilgili kaliteli görselleri buraya ekleyin. Bu işlemleri tamamladığınızda adresinize doğrulama kodu talep edin. Doğrulama kodu yaklaşık 15 gün içerisinde elinize ulaşır. Ulaşmadığı taktirde tekrar talep etmelisiniz. Gelen doğruluma kodu ile Google My Business hesabınızı doğruladıktan sonra işletmeniz ile ilgili bilgileri google aramalarında görebilirsiniz.

      Ayrıca Oluşturduğunuz Google My Business hesabınızdaki konumunuzu Google Ads (AdWords) reklamlarında da kullanabilirsiniz. Google Ads hesabınızın reklam uzantıları seçeneklerinden, yer uzantısı ile My Business hesabınızı eşleştirerek google reklamlarınızda konumunuzun görünmesini sağlayabilirsiniz.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Büşra Hnm,

      Google reklamlarında saç çıkarıcı yada saç çıkarıcı şampuan anahtar kelimelerini kullanmanızda bir sakınca olmayacaktır. Fakat reklam metinlerinizde bu konuda gerçekten bilimsel olmayan yanıltıcı bilgiler kullanmanız durumunda hem şikayet alabilirsiniz hemde hesabınız askıya alınabilir.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  35. Merhaba Hocam

    Google Ads Görüntülü reklam ağına hedef kitle olarak reklam verdim, ortalama bir geri dönüş alıyorum, fakat anahtar kelime ile reklam vermek istediğimde ilgi alanları ve yeniden pazarlama hedef kitlesini pasife çekiyor. İkisini bir arada kullanabilme ihtimalim var mıdır?

    1. Merhaba Ali Bey,

      Google Ads (AdWords) görüntülü reklam ağında anahtar kelime hedeflemesini “sadece teklif ver” olarak düzenlemeniz mümkün değil, default olarak “hedefle ve teklif ver” olarak gelir. Sistem bu hedefleme metodunun oldukça performanslı olduğunu öngördüğü için buna izin vermiyor.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  36. Selamlar, Google Adwords hesabımda kalan bakiyeyi başka bir adwords hesabına aktarabilmem mümkün mü?

    1. Merhaba Gökhan Bey,

      Google Ads (AdWords) hesabınızdaki parayı başka bir hesaba transfer etmeniz mümkün değil fakat hesabınızı iptal ettiğniz taktirde hesabınızdaki bakiye kullandığınız ödeme yöntemine iade edilmektedir.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Zeynep Hanım,

      Google Ads (AdWords) bütçesini arttırmak istediğiniz kampanyanızı seçin sonra da ayarları tıklayın sağ tarafta kampanya ayarlarınız gelecek burada bütçe yazan satırı tıklayın ve istediğiniz bütçe değişikliğini gerçekleştirdikten sonra kaydedin.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Google Ads AdWords Bütçe

      İyi Günler

  37. Merhaba Ertuğrul Bey,

    Sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir estetik merkezi olarak burun estetiği, saç ekimi vb konularda adwords vasıtası ile google reklamları veriyoruz. Yine google reklamları ile web sayfamızı ziyaret eden kişilere ulaşmak istiyoruz. Bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz?

    Saygılarımla

    1. Merhaba Melih Bey,

      Yazdıklarınızdan çıkardığım üzere henüz yeni Google Ads (Adwords) reklamlarını kullanmaya başlamamış olduğunuzu düşünüyorum. Öncelikle sağlık sektöründe maalesef sitenizi ziyaret eden kişilere (remarketing) Google Ads reklamları vasıtası ile ulaşamıyoruz. Bu işlem için farklı platform seçeneklerini değerlendirmeniz gerekiyor. Bunun yanında sağlık sektörü hassas bir konu olduğu için reklam alanları kanun ve yönetmeliklerle oldukça daraltılmış bir durumdadır. Bu kapsamda gerçekleştireceğiniz dijital, yazılı yada görsel reklamların talep arttırıcı bir unsur içermemesi gerekiyor. Aksi taktirde cezai yaptırımlarla karşılaşmanız muhtemel.

      Benim size önerim yapacağınız reklam çalışmalarında sektörünüz hakkında bilgi sahibi olan ve aynı zamanda yukarıda bahsetmiş olduğum ilgili yönetmelikler hakkında bilgi sahibi dijital pazarlama profesyonelleri ile çalışmanız olacaktır.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  38. Merhaba Ertuğrul Bey,

    Bir adwords uzmanı olarak sizce Arama Motoru Reklamcılığının avantaj ve dezavantajları nelerdir?

    İyi Günler

    1. Merhaba Aslı Hnm,

      Arama Motoru reklamcılığını Google Ads (AdWords) arama ağı reklamları üzerinde değerlendirdiğimizde birçok avantajı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle google’ın Dünya’da ve ülkemizdeki kullanım oranlarına baktığımızda neredeyse rakipsiz olduğunu görüyoruz. Hal böyle olunca arama motorlarında reklam vermek isteyenlerin google arama motorunu tercih etmesi kendilerine avantaj sağlayacaktır.

      Bunun yanında arama motoru reklamlarını diğer reklam mecralarından ayıran en büyük özelliği anahtar kelime üzerine kurgulanmış olmasıdır. Yani arama motorunda arama yapan kişiler sizin belirlediğiniz anahtar kelimeler ile arama gerçekleştirmiyor ise reklamlarınız onlara gözükmez böylelikle gereksiz gösterim ve tıklama alıp bütçenizi tüketmemiş olursunuz. Bir diğer önemli avantaj ise reklamlarınız ne kadar çok kişiye gözüküyor olursa olsun eğer tıklanmıyor ise bir ödeme yapmak zorunda değilsiniz.

      Arama motorlarının teknik olarak bir dez avantajı olduğunu söylemek oldukça zordur. Fakat buradaki en büyük sıkıntı bu konuda bilgi sahibi olmayan kişilerin bu mecrada reklam vermeye çalışmasıdır. Bunu da genellikle firma yönetici yada sahiplerinin kendilerinin yapabileceğini düşünmesinden kaynaklanır. Halbuki ki Google Ads (AdWords) gibi komplike bir sistemi kullanmak doğru anahtar kelimeleri tespit edip başarılı reklam metinleri oluşturmak uzmanlık gerekmektedir. Yani bir Dijital Pazarlama yada Google Ads Uzmanı ile çalışılmaması bu konudaki en büyük dezavantajdır diyebiliriz.

      Konu ile ilgili daha detaylı bilgi için “Arama Motoru Nedir? başlıklı blog yazımdan faydalanabilirsiniz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  39. Merhaba, yeni adwords panelinin içini karıştırırken mail telefon vb liste yükleme gibi bir şeyle karşılaştım. Tam olarak anlayamadım ama anladığım kadarıyla listeyi yüklüyorum ve bu listedeki kişilere reklam mı çıkarıyor?

    1. Merhaba Hüseyin Bey, Bahsettiğiniz Googl Ads (AdWords) müşteri eşleştirme özelliğidir. Bu özellik sayesinde elinizdeki telefon ve e-posta datanız ile özelleştirilmiş reklam kampanyaları oluşturabilirsiniz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  40. Merhaba Ertuğrul Bey,

    AdWords konusunda bir ajansla çalışmaktayız fakat bu konuda pek bir bilgimiz olmadığı için ajansın nasıl bir çalışma yaptığı konusunda fikrimiz bulunmuyor. Bu konuda bize öneriniz ne olur.

    1. Merhaba Kevser Hnm,

      Ajanslar aracılığı ile Google Ads (AdWords) reklamı vb hizmet alan firmalarımızın en büyük eksikliklerinden biri dışardan aldıkları hizmetlerle alakalı bünyelerinde bir dijital pazarlama yöneticisi bulundurmamalarıdır. Bünyelerinde dijital pazarlama departmanı kuracak bütçesi bulunmayan firmalara benim önerim bünyelerinde en azından bir dijital pazarlama uzmanı, sorumlusu yada yöneticisi bulundurmaları olacaktır. Alanında uzman bu kişi sayesinde firmanız dışarıdan aldığınız hizmetlerle ilgili raporları analiz edip yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. Böylelikle dışardan aldığınız Google Ads (AdWords), SEO, Sosyal Medya vb. hizmetler ile alakalı ajanslarla daha sağlıklı iş birlikleri gerçekleştirebilirsiniz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  41. Merhaba hocam, AdWords Arama ağı reklamı oluştururken 1. sayfa ve 1-2-3.sıra hedeflemesi nasıl yapılıyor. Ben reklamımı 1.sıra değilde 2 veya 3. sırada çıkarmak istiyorum mümkünmü böyle birşey. Teşekkürler

    1. Merhaba Muhammet Bey,

      Google Ads (AdWords) arama ağı reklamlarında reklam sıralaması o an reklam verenler arasındaki açık arttırma sonucuna göre belirleniyor. Bu yüzden bazı durumlarda çok düşük bir TBM belirleseniz bile ilk sırada olabilmektesiniz. Yani gün içerisinde tıklama başına maliyetlerimiz azalıp artabilmektedir. Buda Google Ads reklamlarımızı sürekli takip etmemiz gerektiğini bize gösteren bir başka unsurdur. Burada sizin yapmanız gereken belirlediğiniz TBM maliyetleri ile reklamlarınızın ortalama konumunu takip etmenizdir. Ortalama konumunuza bakarak tıklama başına maliyetlerinizi arttırıp ya da azaltarak istediğiniz konumu yakalamanız mümkün.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  42. Dün adwords reklam verdim fakat gösterim çok düşük tmb’yi otomatik yaptım,
    Günlük 45 TL Bütçe verdim fakat günün yarısı bitti anca 4 tık almış 70 kuruşluk.
    Ne eksik acaba ?

    1. Merhaba Sadık Bey,

      Öncelikle reklamlarınızı Google Ads (AdWords) arama ağında verdiğinizi var sayarak cevabımı verdiğimi belirmek isterim.

      Bu sorunuzun bir kaç cevabı olabilir Sadık bey, Öncelikle reklamlarınızın onay süreci yeni tamamlanmış olabilir. Bu yüzden gösterim sayınızın düşük kalması gayet doğaldır. Sebep bu ise bir müddet sonra gösterimleriniz artmaya başlayacaktır. Bunun dışında belirlediğiniz anahtar kelimelerinizin sayısı yada arama hacmi düşük olabilir. Anahtar kelimelerinizi tekrar gözden geçirmenizi ve ilgili reklam grubunuza arama hacmi yüksek ve alakalı yeni anahtar kelimeler eklemenizi öneririm.

      Bunun dışında olabilecek sebepler için Google Ads hesabınızı analiz etmemiz daha doğru olacaktır.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Furkan Bey,

      Bildiğiniz üzere Google Ads (AdWords) SEM (Arama Motoru Pazarlaması) ile SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) birbirinden farklı iki farklı uzmanlık alanıdır. Google Ads (AdWords) reklamları arama motoru reklamları dışında görüntülü, video reklamcılık türleri gibi farklı seçenekleride bünyesinde barındırmaktadır. Bütçesi yeterli olan ve dijital kanallar üzerinden işletmelerini büyütmek isteyen tüm işletmeler bu iki kanalıda muhakkak kullanması gerekir. Fakat kısıtlı bütçeye sahip reklam verenler bu iki seçenekten sadece birini tercih etmek durumunda ise yapacakları yatırımın geri dönüş süresini dikkate almalarını öneririm. Google Ads arama motoru reklamlarında sadece anahtar kelimeniz ile alakalı tıklamalar için ödeme yaparsınız. Reklamlarınızın kurgusu yapılan rakip analizine uygun ise çok kısa sürede bu tıklamalar dönüşüm olarak size geri dönmeye başlayacaktır.

      SEO yatırımı ise daha çok orta ve uzun vadeli düşünülmesi gereken bir yatırımdır. SEO çalışmaları ilk meyvelerini 6 aylık bir çalışmadan sonra göstermeye başladığını söyleyebiliriz. Bu süre içerisinde SEO çalışması için gereken harcamaları ise yapmak zorundasınızdır. Buda kısıtlı bütçeye sahip firmaları yormak ve yapılan çalışmaların kesintiye uğramasına sebep olmaktadır. Bu yüzden firmalar bütçe imkanlarına göre kendilerine en uygun seçeneği belirlemelidir.

      Daha detaylı bilgi için “Google Ads mi SEO mu?” başlıklı blog yazımdan faydalanabilirsiniz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  43. Merhaba

    Reklam butcemi oluşturmakta zorlanıyorum. Mantıklı bir bütçe oluşturmak istiyorum. Neyi dikkate almak en faydalı yöntem olur? Tavsiyenizi alabilir miyim?

    1. Merhaba Hüseyin Bey,

      Dijital Reklam bütçeleri reklam hedefinize göre değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden öncelikle hedefinizi belirlemeniz gerekiyor. Bu hedef ürün yada hizmet satışına mı yönelik olacak yoksa hedefiniz marka bilinirliği mi? Bunu netleştirdikten sonra daha sağlıklı bir yol izleyebilirsiniz.

      Ben size ürün satışı ile ilgili olarak biraz bilgi vermek istiyorum

      Öncelikle reklam bütçenizinde bir gider kalemi olduğunu unutmamanızda fayda olduğunu bilmelisiniz. Bu yüzden belirlediğiniz reklam bütçesi ve diğer gider kalemlerinizi topladığınızda işin sonunda reklamını gerçekleştirdiğiniz ürün yada hizmet ile alakalı karda olmanız gerekmektedir.

      Bu yüzden yatırımınızın geri dönüş süresini göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Sektör ve hizmete göre değişkenlik göstersede reklam çalışmalarının geri dönüş süresinin ortalama 45 gün olduğunu bilmekte fayda var. Aksi taktirde erken hayal kırıklığına uğrayarak motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz.

      Reklam bütçesi oluştururken rakip analizi yapmanın da çok büyük avantajları bulunmaktadır. Ürün yada hizmetinizi talep edecek olan potansiyel müşterilerinizin rakibinizi değilde sizi tercih etmesi için farkınızı ortaya koymanız gerekmektedir. Buda size yine bir maliyet getirecektir.

      Bunun yanında ürün yada hizmetiniz ile alakalı sezonsal dalgalanmaları göz önünde bulundurmayı unutmayın. Kışın güneş kremi satmaya çalışmak kötü bir strateji ile pekde parlak bir fikir olmayabilir.

      Umarım yardımcı olabilmişimdir.

      Saygılarımla

  44. Ertugrul Bey Merhaba, Sağlık sektöründe reklam yasakları var biliyorsunuz. Sağlık reklamlarında yasaklara takılmamak icin hangi google reklam türünü önerirsiniz? Cevap icin simdiden tesekkurler.

    1. Merhaba Meltem Hanım,

      Bu konuya iki açıdan değerlendirmemiz gerekiyor. Öncelikle Google ve Google Ads (AdWords) açısından ele aldığımızda reklamını gerçekleştireceğimiz hizmet hakkındaki Google Ads Reklamcılık Politikalarına bakmamız gerekir. Burada karşımıza aşağıda belirttiğim 4 farklı politika çıkıyor.

      – Yasaklanmış içerik
      – Yasaklanmış Uygulama
      – Kısıtlanmış İçerik
      – İçeriğe ilişkin Teknik Gereksinimler

      Sağlık ile ilgili içerikler Google Ads Politikaları içerisinde Kısıtlanmış İçerik konusudur. Örnek vermemiz gerekirse bu kısıtlama nedeni ile sağlık siteleri Remarketing yapamamaktadır. Bunun yanında ilaç satışı vb konularda da kısıtlamalar mevcuttur. Bu kısıtlamalar tüm google reklam türleri için geçerlidir.

      Google Ads Reklamcılık Politikaları dışında reklamın yayınlandığı ülkelerdeki kanun ve yönetmeliklerinde dikkate alınması gerekmektedir. Ülkemizdeki Özel Hastaneler Yönetmeliğine göre sağlık sektöründe talep arttırıcı reklam yayını yapmak sadece Google Ads özelinde değil tüm reklam mecralarında yasaktır. Yani Google Ads (AdWords) Reklamcılık Politikalarına uygun bir reklam kurgunuz bile olsa yayınladığınız reklamlar bulunduğunuz ülkedeki kanun ve yönetmeliklere aykırı ise ilgili sağlık kuruluşu ciddi yaptırımlar ile karşılaşabilir.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  45. Merhaba, Google Adwords hesabımızdaki reklamların başarılı sayılabilmesi için ortalama TO ne olmalıdır, başarısız olduğumuzu varsayarsak bu oranı neler yaparak yükseltebiliriz?

    Teşekkürler, iyi çalışmalar.

    1. Merhaba Furkan Bey,

      Google Ads (AdWords) tıklama oranları için standart bir oran söylemek çok doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Reklamlarınız için kullandığınız farklı kampanya türleri tıklama oranlarında büyük farklılıklar görmenize sebep olabilir. Özellikle Arama Ağı kampanyaları ile görüntülü reklam ağı kampanyaları arasında TO oranları oldukça farklıdır. Arama ağı için bir yorum yapmak gerekirse başlangıç için %5’in altında olmaması sizin için sağlıklı olabilir. TO oranlarınızı yükseltmek için anahtar kelimeleriniz ile reklam metniniz arasında paralellik olmalıdır. Bunun yanında reklam metinlerinizde harekete geçirici mesajlara yer vermeniz TO oranlarınızı yükseltebilir. Mevcut durumda TO oranı düşük olan anahtar kelimelerinizi tespit ederek bu anahtar kelimeler için kullandığınız reklam metinlerini gözden geçirebilirsiniz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Seyfi Bey,

      E-ticaret siteleri için Google Ads (AdWords) reklamcılık türlerinden Alışveriş Reklamcılığı ilk tercihiniz olmalıdır. Bütçeniz dahilinde diğer Google Ads reklam türlerinide değerlendirmenizi öneririm. Bunun yanında alışveriş reklamcılığı için bir Google Merchants Center hesabı oluşturarak Google Ads hesabınızla ilişkilendirmeniz gerekmektedir.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

      1. Tekrar Merhaba Furkan Bey,

        WordPress’de XML almak için web tasarımcınızdan destek almanız daha uygun olacaktır. Fakat illa XML ile ürün reklamı vermenize gerek yok. Google Ads (AdWords) alışveriş reklamcılığını kullanabilmeniz için gerekli olan Merchant Center hesabınızı oluşturduktan sonra google e-tabloları kullanarak da alışveriş reklamlarınızı oluşturabilirsiniz.

        Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

        Saygılarımla

  46. Merhaba, yazılarınızı ve yayınlarınızı ilgiyle takip ediyorum. WordPress e-ticaret sitemiz var, ürün reklamı şeklinde reklam vermek istiyoruz. Reklam yetkilisi ürünlerin XML’i ile kolayca yapabilirsiniz dedi. Ancak biz ne demek istediğiniz anlayamadık, sizin bilginiz var mı?

  47. Merhaba Ertuğrul Bey,

    Ben google adwords reklamlarını kendi kendine uygulamaya çalışan biriyim. Kendimi bu konuda geliştirmeye çalışıyorum diyebilirim. Ben kendi belirlediğim saatlerde reklamlarımın tbm maliyetlerini değiştirmek istiyorum bu mümkün mü? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

    İyi Çalışmalar

    1. Merhaba Melisa hanım

      Öncelikle kendinizi Google Ads (AdWords) konusunda geliştirme çabanızı taktirle karşıladığımı bilmenizi isterim.

      Sorunuza gelince ilk önce değişiklik yapmak istediğiniz kampanyanızı seçip Ayarlar menüsünde bulunan Reklam Zaman Planlaması ekranına gelelim. Mevcut zaman planlaması dışında zaman planlaması gerçekleştirmek istiyorsak kırmızı olarak görünen + REKLAM ZAMAN PLANLAMASINI DÜZENLE butonunu tıklayarak istediğimiz zaman planlamasını gerçekleştirip kaydediyoruz. Sonrasında belirlediğimiz zaman aralıklarının tekliflerini değiştirmek için teklif ayarlaması sütununda bulunan ilgili zaman satırın üzerindeki kalem simgesni (düzenle) tıklıyoruz. Açılan pencerede arttırma oranı ile azaltma oranı olarak 2 seçenek karşımıza çıkmaktadır. Belirlediğiniz zaman diliminde tbm tekliflerinizin artmasını istiyorsanız arttırma oranını seçerek istediğiniz oranı girebilirsiniz. Örneklemek gerekirse mevcut durumda 1 TL olan bir tbm teklifiniz için %35 bir arttırma oranı girdiğiniz taktirde tbm maliyetlerinizin 1.35 TL’ye kadar çıkabileceğini sisteme tanımlamış olursunuz. Arttırma yerine azaltma oranı olarak %35 girerseniz tbm maliyetinizi 0.65 TL olarak kısıtlamış olurdunuz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Melisa hnm umarım yardımcı olabilmişimdir İyi Günler

      Google Ads Reklam Zaman Planlaması

  48. Ertuğrul Bey merhaba,

    Öncelikle verimli eğitim toplantılarınız için teşekkürler, tarafınızdan adwords’e dair çok şey öğrenmekle birlikte size sormak istediğim bir soru mevcuttur. Adwords reklamlarımı mobil cihazlarda görünmesini istemiyorum ne yapabilirim? Destekleriniz için teşekkürler..

    1. Merhaba Gizem Hnm,

      Bende öncelikle teveccühünüz için teşekkür ederim.

      Google Ads (AdWords) reklamlarınızın mobil cihazlarda gözükmemesi için ilgili kampanya yada reklam grubu seçili iken Google Ads panelenizde bulunan Ayarlar menüsünün altındaki cihazlar satırını tıklıyorsunuz. Cihazlar sekmesini tıkladığınızda sağ kısımda karşınıza Cep Telefonları, Bilgisayarlar ve Tabletler olmak üzere 3 seçenek çıkacaktır. Bu seçeneklerin içinden reklamlarınızı göstermek istemediğiniz mobil cihaz yada cihazları (Cep Telefonu, Tablet) seçip Teklif Ayarlaması başlığını tıklıyoruz. Tıklama sonrası açılacak olan pencerede Arttırma oranını Azaltma Oranı olarak değiştirip Oran kısmına 100 yazıp kaydet butonunu tıklıyoruz. Böylelikle belirlemiş olduğunuz kampanya yada reklam grubunda reklamlarınız mobil cihazlarda artık gösterilmeyecektir.

      Cihaz hedefleme ile ilgili daha detaylı bilgi için “Google Ads Cihaz Hedefleme” başlıklı yazımdan faydalanabilirsiniz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Evrem Hanım,

      Google Ads (AdWords) hesabı açabilmeniz için öncelikle bir gmail hesabı ile reklamlarınızı yönlendirebileceğiniz bir web sayfasına ihtiyacınız bulunmakta bu gereksinimlere sahip olmanız başlangıç için yeterlidir. Sizin gibi yeni başlayanlar için bir kılavuz niteliğinde olan “Google Ads Hesabı Nasıl Kurulur?” başlıklı yazım resimli olarak tüm hesap oluşturma aşamalarını detaylı bir şekilde anlatmaktadır. İstediğiniz taktirde hesap oluştururken bu yazımdan da faydalanabilirsiniz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  49. Merhaba Ertuğrul Bey,

    Adwords reklamlarında bize ait olmayan bir site için reklam verebiliyor muyuz?

    1. Merhaba Yaşar Bey,

      Google Ads (AdWords) reklamı vermek yada Google Ads hesabı oluşturmak için bir sahiplik doğrulaması gerekmemektedir. Fakat reklamlarınızın performansını Google Analytics üzerinden takip etmek isterseniz yada remarketing yapmak istediğinizde site doğrulaması yapamayacağınız için bu ve buna benzer özellikleri kullanmanız mümkün olmayacaktır. Bunun yanında bu işlemi art niyetli yapanlar çok hızlı bir şekilde google tarafından tespit edilerek hesapları askıya alınmaktadır.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  50. Ben bir ajansdan adwords hizmeti almaktayım. Fakat verilen hizmet ile alakalı olarak bazı şüphelerim bulunmakta bu yüzden yanımda çalışan birine adwords eğitimi aldırmak istiyorum. Bu konuda tavsiyelerinizi almak istiyorum.

    1. Merhaba Gürol Bey,

      Bahsettiğiniz konu en sık karşılaştığımız problemlerden biri.. Ajansla çalışmanın birçok kolaylığı olduğu gibi bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Dezavantajı penceresinden baktığımızda hizmet alan firmalarımızın çoğunun dijital pazarlama yada Google Ads (AdWords) ile ilgili aldıkları hizmeti denetleyebilecek bir çalışana sahip olmadıklarını görmekteyiz. Bu yüzden aldıkları hizmetin kalitesi konusunda sürekli soru işaretleri oluşmaktadır.

      Firmalarımızın bu sorunu aşması için mutlak süretle aldıkları hizmeti denetleyebilecek en azından bir dijital pazarlama sorumlusu bulundurması gerekir. Sorunuzdan da anlaşıldığı üzere bünyenizde böyle bir çalışanın olmadığını anlamaktayım. Bunun için en sağlıklı yol belli bir tecrübeye sahip bir sorumluyu bünyenize katmanız olacaktır. Firma içerisinden bir çözüm üretmek istiyorsanız. Kurumsal iletişim yada Pazarlama departmanından bir çalışanın Google Ads Eğitimi almasını sağlayabilirsiniz. Fakat Google Ads (AdWords) yönetim paneline pratik yapmadan sadece teorik bilgi ile kavranması oldukça zaman alacağını bilmelisiniz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  51. Merhaba Ertuğrul Bey

    Google AdWords kampanya ayarlarında yurt dışında bir ülke hedeflemeye kalktığımızda ücretlendirme nasıl yapılıyor? Bilgilendirirseniz sevinirim.

    İyi Çalışmalar

    1. Merhaba Ömer Bey

      Her ülkenin kendine has rekabet dinamikleri olduğunudan anahtar kelimelerin TBM maliyetleri değişkenlik göstermektedir. Diyelim ki Türkçe saç ekimi kelimesinin TBM maliyeti ülkemizde 3.50 TL iken aynı kelime (hair plantation) İngilterede 2 pound (4.65 TL) olabilir. Eğer reklamlarınızın İngiltere’de olduğunu varsayar isek her tıklama size 2×4.65= 9.30 TL olarak yansıyacaktır. Kısaca reklam maliyetiniz reklam verdiğiniz ülkede kullanılan para biriminin TL karşılığı olarak size yansıtılmaktadır.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      İyi Günler

  52. Merhaba Ertuğrul Bey,

    AdWords’de yayınlamaktan vazgeçtiğim fakay onay surecindeki bir reklamı duraklattığımızda inceleme süreci iptal mi oluyor?

    Teşekkür ederim

    1. Merhaba Umut Bey,

      Google Ads, reklamlarınızı duraklatsanız bile onay yani inceleme sürecine devam eder.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  53. Adwords’te manuel ödeme yöntemi ile bankaya kimin adına ödeme yapılıyor süreç nasıl işliyor vs

    1. Merhaba Mehmet Bey,

      X Google Ads (AdWords) hesabı adına kredi kartı sahibi şirket yada kişi tarafından ödeme yapılmaktadır.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  54. Merhaba Ertuğrul Bey

    İşletmemizin konumunu google adwords de göremiyoruz buraya nasıl ekleyebiliriz?

    1. Merhaba Sinan Bey,

      İşletme konumunuzun Google Ads’de gözükebilmesi için öncelikle google haritalara eklenmesi gerekiyor. Bunun için Google My Business hesabı oluşturup işletme bilgilerini girmelisiniz. Daha sonra Google Ads hesabınızla Google My Business hesabınızı eşleştirmeniz gerekecek. Eşleştirme işleminden sonra reklam uzantılarından yer uzantısını kullanarak reklamlarınıza işletme konumunuzu ekleyebilirsiniz.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Volkan Bey,

      Google Ads (AdWords) reklamlarınızın konumu anahtar kelimeniz için belirlediğiniz TBM’ye bağlı olarak değişmektedir. Bu yüzden sıralamanızı yükseltmek istiyorsanız anahtar kelimeniz için TBM teklifinizi arttırabilirsiniz. Bunun dışında anahtar kelimenizin kalite puanınıda yükseltecek değişiklikleri yapmanız faydalı olacaktır.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Ahmet Bey,

      Google Ads (AdWords) ile reklam verebilmeniz için reklamlarınızı yönlendireceğiniz bir web sitenizin olması gerekir. Daha sonra alacağınız bir gmail uzantılı e-posta ile Google Ads hesabı açarak reklam vermeye başlayabilirsiniz.

      Gerekenler
      Web Sitesi
      Ürün, Hizmet, Amaç
      Gmail Hesabı
      Google Ads Hesabı
      Reklam Bütçesi

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  55. Merhaba

    AdWords reklamcılığına alternatif olabilecek internet reklamcılığı kanallarından tavsiye edebileceğiniz mecralar nelerdir?

    1. Merhaba Rafet Bey,

      Arama ağı reklamcılığına alternatif olmayacaktır ama yinede Facebook ve Instagram reklamlarını önerebilirim.

      Saygılarımla

  56. Merhaba Ertuğrul Bey,

    Arama Ağı Reklamcılığının ön planda olmasının nedeni ve önemi sizce nedir? Kime sorsam arama ağı reklamcılığı yapmalısın diyor.

    1. Merhaba Mehmet Bey,

      Google arama motorunda kullanıcılar tarafından gerçekleştirilen arama sonuçlarında AdWords reklamlarının gözükmesine arama ağı reklamcılığı diyoruz. Burada reklam verenler için en büyük avantaj kendi ürün ve hizmetleri ile ilgili belirleyecekleri anahtar kelimelerde reklamlarınızın gözüküyor olması. Yani google’da biri arama gerçekleştirirken sizin belirlediğiniz anahtar kelimeyi yazdığınızda reklamınız gözükmekte. Bi yerde siz müşteriyi değil müşteri sizi arayıp bulmuş oluyor. Buda reklam verenler için arama ağı reklamlarının ön planda olmasını sağlıyor.

      Saygılarımla

  57. Merhaba, Takı/Aksesuar içerikli İnternet siteme Google Adwords aracılığıyla reklam vermek istedim ancak Adwords danışmanı günlük en az 500 TL lik reklam vermem gerektiğini söylüyor. Bu bana çok abartılı geldi sizce doğrumudur.

    1. Merhaba Mustafa Bey

      Bu konuda daha detaylı analizler yapmak gerekir. Fakat ürün gamına bağlı olarak bunun çok daha üstünde reklam bütçeleri kullanıldığını söyleyebilirim. Burada asıl kriter sizin ayırabileceğiniz reklam bütçesi ve EBM maliyetleriniz olacaktır.

      Not: Google, AdWords hizmetinin adını 24 Temmuz 2018 itibari ile Google Ads olarak değiştirmiştir.

      Saygılarımla

  58. Merhaba Reklam Metnime telefon numaramızı yazıyorum fakat reklamlarım bir türlü onaylanmıyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

  59. Merhaba bir Google Ads (AdWords) hesabındaki tüm kampanyaları başka bir Google Ads hesabına topluca aktarma yapabilir miyim? bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    1. Merhaba Melih bey,

      Google Ads hesapları arasında taşıma yapabilmek için Google Ads Editör aracını bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor. Bu araç vasıtası ile Google Ads hesaplarınızı çevrimdışı olarak kullanabileceğiniz gibi hesaplar arası taşıma işlemlerinide gerçekleştirebilirsiniz.

      Saygılarımla

  60. Ertuğrul bey öncelikle merhaba çok güzel bi bölüm olmuş.Benim birkaç sorum olacak size,not:sitemiz yapım aşamasındadır gümüş takı firmasıyız toptandan e-ticaret perakende sistemine geçmek için hazırlık yapıyoruz.1-)Devamlı reklamın aktif olması mı mantıklı yoksa belirli zaman aralıklarında mı reklam vermek daha doğru olur ayrıca tahmini yeni başlayacağız bütçe ne olmalı hem genel reklam planlamsında hem günlük bütçe doğrultusunda.2-)Reklama girerken tek bi yerden mi girmek mantıklı yoksa birden fazla mı yani örn.hem arama ağı reklamı hem de alışveriş(merchant) reklamı hangisinin ya da tek olcaksa hangisini tercih etmemiz gerektiğini nasıl analiz edebiliriz?3-)Birde anahtar kelime ile ilgili önerebileceğiniz bir durum var mı ? İlginize şimdiden çok teşekkürler iyi çalışmalar diliyorum uzun oluğu içinde mesajım kusura bakayın iyi günler..

    1. Merhaba Emre Bey,

      Bende sorularınıza madde madde cevap vereceğim.

      1- İnternet reklamcılığında bir maraton koşucusu olduğunuzu düşünün ve rakiplerinizi geçmeyi değil kendi skorunuzu geliştirmeye odaklanın. Her sitenin dinamikleri tasarımı içeriği vs birbirinden farklıdır. Performansınızı optimize edebilmeniz kendiniz için en uygun zaman dilimlerini belirleyebilmeniz için öncelikle anlamlı bir data biriktirmiş olmanız gerekiyor. Bu yüzden şu saatler iyidir demek doğru olmayacaktır.

      2- E-Ticaret sitenizde ürün satıyorsanız alışveriş reklamları ile arama ağını birlikte kullanmalısınızı önerebilirim. BUnun yanında yeniden pazarlama ve bütçeniz dahilinde diğer reklam modellerini kullanabilirsiniz.

      3- Anahtar kelime önerisi olarak kısıtlı bir bütçeniz varsa google ads arama ağı reklamlarınızda 20-30 anahtar kelime kullanmamanızı öneririm. Sizin için en değerli olabilecek anahtar kelimelerde yüksek gösterim payı almanız daha avantajlı olacaktır.

      Saygılarımla

  61. Google ads ile paykasa reklamı verdim fakat adwords hesabımı askıya aldı sebep ne olabilir ?

    1. Merhaba Bekir Bey

      Google Ads (AdWords) ile paykasa anahtar kelimesinde reklam vermek yasaktır bahis içerine giriyor, yasaklı kelimede reklam vermen için bazı illegal yollar bulunmakta fakat ben bu konularda destek vermemekteyim.

      Saygılarımla

  62. Ertuğrul Bey ;

    Biz bir hesap üzerinden açılmış bir reklama ödeme yaptık, fakat yanlış reklama yapmışız ödemeyi o ödemeyi doğru reklama aktarma yada iptal etme şansımız varmıdır.
    Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

    1. Merhaba Cihan bey,

      Bildiğim kadarı ile Google AdWords hesapları arasında bütçe transferi maalesef yapılamıyor.

      Saygılarımla

  63. Ertuğrul bey merhaba,
    Yeni düzenlemeye göre 1.1.2019 yilindan itibaren yapilan yeni düzenlemeye göre adwords reklamlarindan %15 stopaj ve % 18 kdv alınacak bu vergilere takilmamak için yurtdışı adwords hesabi kullanimi çözüm olurmu

    1. Merhaba, maalesef illegal yollar ile ilgili bir bilgim bulunmuyor. Bu yüzden size yardımcı olamayacağım.

      Saygılarımla

  64. Merhaba. Yeni açtığım adwords hesaplarindan açtığım yeni reklamlarim 3-4 gün inceleniyor sonra yayina giriyor. Ama bazi arkadaşlarım yeni açtıkları reklamlarini 1 günde hatta bazen 6-7 saate yayina alabiliyorlar. Bunun bir yolu varmidir. ?

    1. Merhaba Hasan Bey,

      Ürün, anahtar kelime ya da kampanya türü farklılıklarından kaynaklı olabilir.

      Saygılarımla

  65. Merhaba;

    Sitenizdeki birçok makaleyi incellemekteyim. Çözemediğim bir sorun bulunuyor size sormak istiyorum.

    Şile kelimesini sıralı olarak negatife ekledim
    “çekici” > anahtar kelimesini sıralı olarak ayarlandı

    Fakat şilede çekici kelimesinde çıkıyor bunun gibi tahmin edemediğim birçok ek gelerek aramalarda çıkmaktayım. Bir çözüm sunabilir misin?

    1. Merhaba Kamil bey,

      Öncelikle şunu belirtmeliyim AdWords (Google Ads) anahtar kelime eşleme seçenekleri reklam verenlerin alakalı aramalarda çıkmalarını sağlayan en etkili araçların başında geliyor diyebilirim. Fakat Anahtar kelime eşleme seçenekleri %100 verimlilikte çalışıyor dememiz mümkün değil, azda olsa kelimeleri kaçırabilmekte.. Bunun yanında ben Şile kelimesini negatif anahtar kelime listesine geniş eşleme olarak eklemenizin çok daha fazla işinize yarayacaüını düşünüyorum. Böylelikle Şile kelimesinin benzer ve eş anlamlı aramalarındada reklamlarınız büyük ölçüde gözükmeyecektir.

      Anahtar kelime eşleme seçenekleri ile ilgili daha detaylı bilgi için tıklayınız

      Saygılarımla

  66. Merhaba. Biliyorsunuz ki görüntülü reklam türünde html5 banner yayımlayabilmek için bazı şartlar aranıyor. bunlardan bir tanesi de 1000 dolarlık bir harcama geçmişi olması gerekiyor. müşterimin hesabı yeni bir hesap, davetiye gönderip kendi yönetim hesabımdan yönetiyorum. Html5 banner’a izin verilmiyor. Acaba kendi yönetim hesabımdan “yeni bir hesap oluştur” deyip müşterime bir hesap açsam html5 banner yayınlayabilir miyim? (Benim yönetici hesabım doğal olarak 1000 dolarlık harcamayı çoktan geçti )

      1. Merhaba bugün Google Ads Türkiye’yi arayıp sorunu teyit ettim. Kendi yönetici hesabımdan müşterim için yeni bir alt hesap açsam da 1000$ harcama yapılması gerektiğini söylediler. Aksi takdirde html5 banner yüklemek mümkün olmuyormuş. Böyle bir sorunu olan arkadaşlar varsa onlar için paylaşmak istedim.

        Benim anlayamadığım ise Adwords aylık min. 5000$ harcama yapan kişilere fatura kestiğini söylüyor. Ama bu 5000$ harcamanın yönetici hesabından değil tek bir hesaptan olması gerekiyor. Yani benim bir yönetici hesabım var 50 müşterinin hesaplarını yönetiyorum. bu 50 müşterinin de toplam aylık harcaması min. 5000$ o zaman google ads bana fatura kesecek diyemiyoruz. Bu çok saçma değil mi? aylık 5000$ reklam verecek kaç tane bireysel işletme olabilir ki! Bu konuda bir bilginiz var mı acaba?

        1. Merhaba

          Bilgi için teşekkürederim bu bilgiyi senle paylaşmıştım teyit etmiş oldun. Diğer konuda ise 50 farklı müşteri için harcanan tutar için tek bir fatura kesmeninde sıkıntılı bir durum olacağını düşünüyorum.

          Saygılarımla

          1. Ne gibi bir sıkıntı Ertuğrul bey, Tek bir fatura da olsa kesseler ve biz de o faturayı gider olarak göstersek iyi olmaz mı? Şuan da yaptığımız ads harcamaları için KDV2 beyan edip bunu cebimizden ödüyoruz. Yanlış anlaşılmasın ben de bilgi almak için soruyorum.

  67. AdWords görüntülü reklamlara gif formatında bannerlar eklemeye çalışıyorum fakat kabul etmiyor ne yapabilirim?

    1. Merhaba Sinan bey,

      Gif formatındaki hareketli görsellerinizi mp4 formatına dönüştürerek eklemeyi deneyebilirsiniz.

      Saygılarımla

  68. Adwords ile estetik kategorisinde yeniden pazarlama yani remarketing yapılamıyor mu? Google AdWords Reklamcılık Politikalarına aykırı bir durummuş! Bu doğru mu?

    1. Merhaba Furkan bey,

      Bu durum sadece estetik kategorisine has bir durum değil. Tüm sağlık kategorisi kapsamındaki Google AdWords reklamlarını kapsamaktadır. Bu yüzden herhangi bir sektörde teklif vermeden önce o sektördeki Google AdWords Reklam Politikalarını incelemenizi öneririm.

      Saygılarımla

  69. E-ticaret sitemin satın al ve mesaj gönder butonunu tıklayanlar için dönüşüm kurarak dönüşüm verilerimi tutuyorum. Sizce AdWords kampanyamın teklif stratejisi için “Hedef EBM” mi yoksa “Dönüşümleri En Üst Düzeye Çıkarma” mı daha mantıklı olur?

    1. Merhaba Nur Hnm,

      “Hedef EBM” seçtiğiniz taktirde belirlediğiniz edinme başı maliyetlerde dönüşüm elde etmeniz daha uzun zaman alabilir. Dönüşümleri En Üst Düzeye çıkarmayı seçtiğinizde daha çok dönüşüm için daha fazla edinme başına maliyetiniz olacaktır.

      Saygılarımla

  70. Google adwords reklami hazırladım reklamımda telefon numarasını nasil yazabilirim numarada gözüksün istiyorum?

    1. Merhaba Fikret Bey,

      Google Ads (AdWords) panalinizin Reklamlar ve Uzantılar > Uzantılar > Telefon Uzantısı kısmından numaranızı ekleyebilirsiniz. AdWords uygun gördüğü sonuçlarda numaranızı çıkartacaktır fakat numaranız %100 hepsinde görünmez.

      Saygılarımla

  71. Merhaba

    Bir adet adwords kampanyası ve reklam grubu olusturdum reklam grubumda 15 anahtar kelime var sizce fazla kelime olması zararlı mıdır?

    1. Merhaba Onur bey,

      Google AdWords için hazırladığımız reklam gruplarında anahtar kelimelerimizin 4-5 taneden fazla olması reklamlarınızın kalite puanını olumsuz yönde etkileyebilir. Bildiğiniz üzere belirlediğimiz anahtar kelimelerimizin reklam metinlerimizde geçmesi gerekiyor. Bir reklam grubunda 15 tane anahtar kelime kullanmamız halinde bu 15 anahtar kelimeyi nasıl reklam metnimize anlamlı bir şekilde yerleştirebiliriz? Bu yüzden benim size önerim reklam gruplarınızda birbirine yakın 5-6 taneden fazla anahtar kelime kullanmamanız olacaktır.

      Saygılarımla

  72. Hocam google adwords reklamlarımın kalite puanını nasıl yükseltip düşük maliyete 1 ci sayfada gözükürüm yardımcı olabilir misiniz?

    1. Merhaba Abdullah Bey,

      Öncelikle kalite puanının tek tarafının sadece Google AdWords olmadığını söylemeliyim. Web sitenizinde belirli kriterleri karşılıyor olması gerekiyor.

      Kullandığınız anahtar kelime, reklam başlığınız açıklama satırları ve reklamınızı yönlendirdiğiniz web sayfası birbirini tamamlamalı. Anahtar kelimeniz reklam metninde geçmeli, açılış sayfanız hızlı olmalı, bunun yanında ilgili reklam grubunda anahtar kelime sayınızın 3-4 taneyi geçmemesine özen gösterin. Belirlediğiniz anahtar kelimenizin arama hacmi de kalite puanını etkiliyor. Anahtar kelimeniz az aranan bir kelime ise onun kalite puanı düşük olabilir.

  73. Merhaba Adwords bir reklam çıktım onaylandı erişim ve tıklama alıyor fakat ben gizli sekmede baktığım zaman göremiyorum reklamımı bunun nedeni nedir?

    1. Merhaba Onur bey,

      Reklamlarınızın size görünmemesinin birçok nedeni olabilir. Bildiğiniz gibi AdWords reklamlarının hedef kitleye ulaşabilmesi için konum, yaş, cinsiyet, anahtar kelime, zaman dilimi vb filtreleme seçeneklerini kullanıyoruz. Bunun yanında AdWords den reklamlarımızı en alakalı kişiye göstermesini istemekteyiz. Diyelimki kullandığınız anahtar kelime için belirlediğiniz zaman diliminde günlük arama hacmi 10.000 ve bu 10.000 aramada gözükmeniz için gereken bütçe 5.000 TL. Sizin ise belirlediğiniz günlük bütçe 200 TL olsun. Sistem bu 200 TL’yi olabildiğince belirtmiş olduğunuz kriterlere bağlı kalarak verimli bir şekilde kullanmaya çalışacaktır. Şimdi siz gizli sekmeden baktığınız için doğal olarak sisteme koyduğunuz hedeflemelere anahtar kelime ve zaman dilimi dışında uymuyorsunuz sistem de doğal olarak sizi kaliteli bir arama olarak görmüyor ve reklamları size göstermiyor olabilir.

      Bunun dışında sizhesap sahibi olarak tarayıcı üzerinden reklamlarınızı kontrol etmek zorunda değilsiniz. Google Ads panelinizin araçlar menüsünde bulunan Reklam Ön İzleme ve Teşhisi aracını kullanarak reklamlarınızın nasıl göründüğünü ya da neden görünmediğini kontrol etmeniz mümkün.

      Saygılarımla

  74. Merhaba

    AdWords reklamlarımın bilgisayarlarda gözükmesini istemiyorum.Bunun için ne yapmam gerekir.

    1. Merhaba Abdülkadir bey,

      Oluşturduğunuz reklam kampanyanız seçili iken Google Ads (AdWords) panelinizin ayarlar kısmında bulunan Cihazlar satırını tıklayın ardından açılan ekranda bilgisayar satırında bulunan teklif ayarlaması sütununu tıklayın ve gelen küçük pencerede artır kısmını azalt olarak değiştirip yanına 100 yazdığınızda AdWords reklamlarınız bilgisayarlarda yayınlanmayacaktır.

      Saygılarımla

  75. Selamlar adwords reklamlarına tıklayan kişilerin bilgilerini – isim tel vs- görebilmem mümkün müdür?

    1. Merhaba Hakan Bey,

      Google’ın bu bilgileri toplayıp sizinle paylaşması yasal değil. Bu isteğiniz kişisel veri paylaşım politikasına maalesef uygun değil.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Alaattin bey,

      Google Ads (AdWords) paneli üzerinden erişebileceğiniz anahtar kelime planlayıcısı ile anahtar kelimelerin aranma hacmini görebilirsiniz.

      Saygılarımla

  76. Selamlar görüntülü arama ağı reklamlarında gösterim başı maliyet olmadan bir reklam kampanyası oluşturabilir miyim?

    1. Merhaba Hakan bey,

      Görüntülü Google Ads (AdWords) görüntülü reklam ağı bu konuda iki seçenek bulunuyor. 1000 gösterim başına ücret ve tıklama başına ücret, sizin için hangisi uygunsa onu tercih edebilirsiniz.

      Saygılarımla

  77. Merhaba; Reklamları mı Sadece cep telefonundan konumu açık olan kullanıcılara göstermek istiyorum.Bu mümkün müdür? Bazı rakip firmaların reklamını söylediğim gibi telefonumun konumunu açtığımda görebiliyorum. Bu şekilde bir ayarlamayı nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?

    1. Merhaba Mutat Bey,

      Google Ads (AdWords) reklamlarınızı bilgisayarlar, tabletler, akıllı televizyonlar ve cep telefonları olarak hedefleyebilmektesiniz. Sadece cep telefonlarını hedeflemek için diğer cihaz seçeneklerinin tekliflerini %100 oranında azatmanız gerekiyor. Bu konu ile ilgili daha detaylı bilgiye “Google Ads Cihaz Hedefleme” başlıklı blog yazımdan ulaşabilirsiniz.

    1. Merhaba Selim Bey,

      Google Ads (AdWords) reklamları temel olarak facebook’dan arama motoru reklamcılığı ile ayrılmaktadır. Armam motoru reklamcılığı aynı zamanda internet reklamcılığı dünyasının amiral gemisidir.

      Facebook reklamları facebook ve instagram ağları ile sınırlıdır. Google Ads (AdWords) ise google arama motoru, youtube, mobil ve web siteleri gibi geniş bir reklam ağına sahiptir.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Seyit bey,

      Google Ads (AdWords) reklamları dışında yandex direct, criteo, AdMatic, facebook, instagram ve linkedin gibi platformlarda reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

      Saygılarımla

  78. Merhaba

    Google AdWords sertifikasına sahip olmak bir kişiyi AdWords Uzmanı yapar mı?

    1. Merhaba Mürsel Bey,

      Google Ads (AdWords) uzmanlık sertifikasına sahip olmak AdWords Uzmanı olmak için tek başına yeterli değildir. AdWords uzmanı olabilmek için en önemli husus deneyim sahibi olmaktan geçer. Bu yüzden sertifikadan önce çalışacağınız AdWords Uzmanının deneyimini sorgulamanızı öneririm.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Haydar Bey,

      AdWords reklamları için ödeme yapmadığınızda reklamlarınız yayınlanmayacaktır.

      Saygılarımla

  79. WordPress alt yapısı kullanan sitelerde google adwords reklamı verilmesinde bir sıkıntı bulunuyor mu?

    1. Merhaba Burçin Hnm,

      Google Ads (AdWords) reklamlarında WordPress vb alt yapılar ile ilgili bir sıkıntı bulunmamaktadır. Önemli olan sitenizin içeriğidir. Google reklamcılık politikalarına uygun içeriğe sahip her site rahatlıkla AdWords üzerinden reklamlarını yayınlayabilir.

      Saygılarımla

  80. Oluşturduğum Google AdWords kampanyalarını kopyalayarak farklı kampanyalar oluşturabilir miyim?

    1. Merhaba Salih bey,

      Evet, ilk önce kopyalamak istediğiniz Google Ads (AdWords) kampanyanızı seçip düzenle menüsünde kopyala diyoruz. Ardından tekrar düzenle menüsünde bulunan yapıştır seçeneğini kullanarak kopyalayama işlemini tamamlıyoruz. Sonrasında kopyaladığınız AdWords kampanyasında gerekli değişiklikleri yapmayı ihmal etmeyin.

      Saygılarımla

  81. Hocam gerçek adwords sayfası girişi (adwords) yazınca hep bi şirketler üzerine reklam sayfa içeri giriyorum gibi bazı sayfalardada bu sayfada bilgi yok yazısı sebebi nedir allah aşkına şimdiden teşekkürle bunun gerçek adwords yazılım şekli nasıldır

  82. Merhaba; Reklamlarımı sadece cep telefonundan gmail hesabı açık olan kullanıcılara göstermek istiyorum.Bu mümkün müdür? Bazı rakip firmaların reklamını söylediğim gibi telefonumun gmail hesabımı açtığımda görebiliyorum. Bu şekilde bir ayarlamayı nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?

    Bir önce ki soruyu yanlış sormuşum:)

    1. Merhaba Murat bey,

      Google Ads (AdWords) görüntülü reklamlarını kullanarak reklamlarınızın sadece gmail posta kutularında görünmesini sağlayabilirsiniz.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Semih Bey,

      Google Ads (AdWords) reklmlarınızın yayınlanıp yayınlanmadığını anlamak için birkaç yöntemdeneyebilirsiniz. İlk olarak kampanya hedeflerinize uygunsanız google arama motorunda belirlediğiniz anahtar kelime için arama gerçekleştirerek reklamlarınızın yayında olup olmadığını görmeniz mümkün. Burada yapacağınız aramanın AdWords raporuna yansıyacağını unutmayın. Ayrıca reklamanıza tıklamanız halinde gereksiz bir şekilde bütçe harcaması gerçekleştirmiş olursunuz. Bunun dışında AdWords panelinizde bulunan “Reklam Ön İzleme ve Teşhisi” menüsünü kullanarak reklamlarınızın yayında olup olmadığını panel üzerinden öğrenmeniz mümkün. Üstelik panel üzerinden baktığınızda raporlarınıza görüntüleme ya da tıklama gibi bir istatistik yansımamaktadır. Üçüncü bir seçenek ise yine ilgili kampanyanızın raporlarında değerler oluşmaya başlamış olması yine Google AdWords reklamlarınızın yayında olduğunun bir işaretidir. Emin olmak için bu üçünü birlikte kontrol edebilirsiniz.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Polat Bey,

      Google Ads (AdWords) reklamlarının onaylanmasının maalesef standart bir süresi bulunmamaktadır. Sahip olduğunuz Google AdWords hesabınızın geçmişi ve onaylanmasını beklediğiniz reklamınızın kampanya türüne bağlı olarak onay süreleri değişebilmektedir. Örneğin arama ağı için oluşturduğunuz kampanyanıza bağlı reklamlarınız birkaç saat içerisinde onaylanıyorken, görüntülü reklamlarda bu süre 1 güne çıkabilir. Eğer reklamlarınız 1-2 gün geçmesine rağmen onaylanmıyorsa Google Ads (AdWords) destek hattına başvurmanızı öneriyorum.

      Saygılarımla

      Saygılarımla

    1. Merhaba Adem bey,

      Google Ads (AdWords) reklamlarında birden fazla gireceğimiz reklam metni, reklam uzantısı sistem tarafından A/B testine tabi tutularak aralarından daha iyi performans gösterilen daha sık gösterilmektedir.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Yaşar bey,

      Google Ads reklamlarında genel olarak anahtar kelime, konum, yaş, cinsiyet, ilgi alanı gibi hedeflemeler yapabilmekteyiz.

      Saygılarımla

    2. Merhaba Yaşar bey,

      Google Ads (AdWords)’ün reklam verenler için birçok hedefleme seçeneği bulunmaktadır. En çok kullanılan hedefleme seçenekleri ise, anahtar kelime, konum, demografi (cinsiyet, yaş) ilgi alanı hedefleme seçenekleridir.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Senanur Hnm,

      İnternet reklamcılığı ve onun özelinde Google Ads (AdWords) reklamlarının küçük işletmelere birçok faydası olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda size bir örnek vermek istiyorum. Küçük işletmeler genellikle kendilerini tanıtabilmek için bildiğiniz gibi broşür bastırmaktadır. Broşür dağıtıcıları broşürlerin büyük kısmını apartman kapısının altından atmakta ya da posta kutularına koymakta.. Bu broşürlerin büyük kısmıda apartman görevlisi tarafından toplanıp çöpe atılmakta.. Bundan ötürü de bastırdığınız broşürlerin çok büyük kısmı ziyan olmaktadır. Böylesine fazla ziyanın yaşandığı ortamda siz o broşürler için tasarım, baskı ve dağıtım gideri ödemektesiniz. Kaldı ki hepsini ulaştırabilseniz bile broşürlerin ulaştığı kişilerin sizin ürün ya da hizmetinizle ilgili oldukları meçhuldür.

      Fakat Google Ads reklamlarında baskı ve dağıtım gideri bulunmaz. Ulaşmayan reklam söz konusu değildir. Sadece reklamlarınız tıklandığında ödeme yaparsınız. Bunun yanında konum, ilgi alanı, cinsiyet, yaş vb hedefleme seçeneklerini kullanarak ürün ve hizmetiniz ile alakalı olma ihtimali yüksek potansiyel müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Umarım açıklayıcı olmuştur.

      Saygılarımla

    2. Merhaba Senanur Hnm,

      Google Ads’in küçük işletmeler için birçok avantajı bulunuyor. Özellikle konum, cinsiyet, yaş, ilgi alanı ve anahtar kelime bazlı hedefleme seçenekleri doğru kullanıldığında küçük işletmelerin google reklamları ile müşterilerine ulaşması çok daha kolay olacaktır.

      Saygılarımla

  83. Merhaba adwords reklamlarının sadece Google da oturum açan kullanıcılara gösterilmesini istiyorum.Google hesabı olmadan giriş yapan kullanıcılara reklamlarin gösterilmesini istemiyorum bunu hangi reklam gurubundan ayarlayabiiriz yardımcı olmanızı rica ediyorum

    1. Merhaba Onur bey,

      Maalesef Google Ads (AdWords) Arama Ağı kampanyalarında bugün için böyle bir hedefleme seçeneği bulunmamaktadır.

  84. Merhaba
    Google ads benim işletmem uygulamasında işletmem hakkında yapılan bir değerlendirme için cevap yazmak istedim. Hata veriyor. Uzun bir cevap oldu benimki. Acaba karakter sınırlaması mi var.

    Şimdiden teskkur ederim.

  85. Ertuğrul Bey Merhabalar,

    Bir prefabrik firması ile ilgili reklam verdik. Mobilde bazen görebiliyorum ama PC’de göremiyorum ilk sırada nedeni nedir acaba?

    (Normalde sosyal medya uzmanıyım – Adwords’e aktif olarak yeni giriyorum.)

    1. Merhaba Emin Bey,

      Bunun birkaç sebebi olabilir.

      – Cihaz ayarlarında Bilgisayar tekliflerini %100 düşür yapmış olabilirsiniz.
      – ilk sayfa ve ilk sıra için teklifiniz yetersiz olabilir
      – Teklifiniz yeterli olsa bile kalite puanınız düşük olabilir
      – Aynı zamanda her aramada gözükmek diye bir durum söz konusu değil. Diyelim günde içerisinde anahtar kelimenize yönelik 3000 arama mevcut olsun. Fakat bütçeniz dahilinde günde 100 tıklama alabilecek durumdasınız. AdWords sistemi bu 3000 arama içerisinden bütçeniz dahilindeki tıklamaya dönüşebilecek en iyi aramalarda reklamlarınızı göstermeyi tercih edecektir.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Emin Bey,

      AdWords bakiyeniz azaldığı zaman ister istemez her aramada gözükemeyeceğiniz için rakibinizin gerisine düşebilirsiniz.

      Saygılarımla

  86. Benim farklı bir adwords hesabında durdurulmuş bir reklam kampanyam var, ve arkadaşımın para yüklü adwords hesabı var. Ben bu para yüklü hesaptan o siteme reklam verirsem sıkıntı yaşar mıyım?

    1. Merhaba Saffet Bey,

      Google AdWords reklam politikalarını ihlal etmediğiniz sürece farklı bir AdWords hesabından reklam çıkmanızda sakınca olmayacaktır. İki farklı hesaptan da aynı anda aynı siteye reklam çıkmadığınız sürece sıkıntı yaşamazsınız.

      Saygılarımla

  87. Merhaba Google ads hesabında bir reklam yayınladımm 50 liralık faturayı ödemeye çalışıyorum fakat bankanız reddetti diyor. Birkaç kere bankamı aradım birkaç saat içinde ödeme yapabilirsiniz diyorlar ama yine de ödeme yapamadım. Ben de en sonunda reklamı kaldırdım. Para ödemem gerekiyor mu ya da bundan sonra yapmam gereken şey nedir?

    1. Merhaba İlayda Hnm,

      Google Ads (AdWords) reklamlarını kullanmışsınız. Etik olarak ödeme yapmanız gerekir.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Hakan Bey,

      Google Ads (AdWords) panelinde satış, potansiyel müşteriler, web sitesi trafiği, ürün ve markayı dikkate alma, uygulama tanıtımı, marka bilinirliği ve erişim, hedeflerine yönelik kullanabileceğiniz arama ağı, görüntülü reklam ağı, alışveriş, video, uygulama, akıllı olmak üzere 6 farklı reklam kampanyası türü bulunmaktadır.

      Saygılarımla

  88. Merhaba,merchant center’e ürünlerimiz connnect api yardımı ile feed oluşturarak ürünlerimiz ekledik.Ama bütün ürünlerimiz alışveriş politikaları gereği kabul edilmedi.Şu andaki sitemizi yeni açıyoruz. Diğer sitemizdeki aynı ürünler ama bunda kabul olmuyor. Neden olabilir acaba yardımcı olur musunuz?

    1. Merhaba Sedat bey,

      Hesaplarınızı incelemeden birşey söyleyebilmem pek mümkün değil bu konuda..

      Saygılarımla

  89. Merhaba,Google adwordste blogum için hesap açmıştım birkaç yıl oldu.Fakat hiç reklam da almadım para da kazanmadım dün bana mailden borç geldiğini ödemem gerektiğini söylüyor ne yapmam gerekiyor hiç reklam almadığım halde 30 lira ödeme istiyor benden lütfen cevaplardan iş sevinirim.İyi günler.

    1. Merhaba Derya Hnm,

      E-Posta’nın Google’dan geldiğine emin misiniz? Öncelikle bunu kontrol etmenizi öneririm. Eminseniz ilgili hesabınızın faturalandırma kısmını kontrol etmelisiniz.

      Saygılarımla

  90. merhaba google adwords de kurumsal bir firmanın reklam yönetimini yapmaktayım aklıma takılan sorum google analytics de sitenin verilerine baktığımda tıklama ve gösterim var ama adwords de tıklama oranım %5 bu tıklama oranının düşmesi kullanıcının siteye gelip hemen ayrılması mı yoksa adwords deki reklam grubu veya reklam metinleriyle ile ilgili bir şey mi ?

    1. Merhaba Muhammet bey,

      Öncelikle belirtmeliyim ki AdWords ve Analytics raporları çoğu zaman birbiriyle tutarsız sonuçlar göstermektedir. Bu yüzden AdWords raporlarınızı safi AdWords tarafından takip etmenizi öneririm. Analytics tarafında genel kısımdan bakıyorsanız organik, sosyal medya, direkt ve reklam sonuçlarının ortalamasını görürsünüz. Bu yüzden rakamlar çok farklı olacaktır.

      Saygılarımla

  91. Merhaba dediğiniz gibi kontrol ettim 30.85 TL ödeme istiyor ne yapmam gerek ben para kazanmadim ve boş yere ödeme yapmak istemiyorum napmaliyim yardımcı olur musunuz?

    1. Merhaba Derya Hnm

      Goolge Ads (AdWords) internet üzerinden para kazanmanıza yardımcı olmuyor. Kastettiğiniz sistem google’ın bir diğer hizmeti olan Google Adsense sistemidir. AdWords ise reklam google arama motoru, youtube vb alanlarda reklam vermenizi sağlayan bir hizmet. Muhtemelen siz bir kampanya oluşturdunuz ve kampanyayı durdurmadan sistemi kapadınız ve sistem sizin adınıza reklam vermeye devam atti diye düşünüyorum. Ya da farklı biri sizin sisteminizden giriş yaparak reklam vermiş olabilir burada reklam yayını olan kampanyayı kontrol edebilirsiniz.

      Saygılarımla

      1. Peki ödemeyi yapmazsan bir sorun olur mu verdiğiniz cevaplardan dolayı size çok teşekkür ederim bu arada

        1. Rica ederim Derya hnm,

          Fakat birşey olur ya da olmaz demeyi doğru bulmuyorum. Sonuç olarak hesabınızdan yanlışlıkla veya değil bir şekilde harcama yapılmış.

          Saygılarımla

  92. 1) Adwords reklamında bir reklam grubunda 20 den fazla anahtar kelime olmasının bir dezavantajı varmıdır ?

    2)Kalite puanı faktörlerinden beklenen tıklama oranını nasıl yükseltebilirim?

    3)Bazı anahtar kelimelerde reklamlarım gözükmüyor bunun sebebi nedir?

    1. Merhaba Mert bey,

      1- Bir reklam grubunda 20’den fazla anahtar kelime bulundurmanız durumunda bu anahtar kelimelerin hepsini reklam metninde kullanmanız mümkün olmayacaktır. Bu durumda kalite puanınızı olumsuz etkiler.

      2- Beklenen tıklama oranını Reklam başlığı ve açıklamalarınızı rakiplerinize karşı avantajlarınızı belirten, harekete geçirici ve anlaşılır reklam metinleri oluşturarak arttırabilirsiniz.

      3- Bunun birçok sebebi olabilir. Anahtar kelimenizin arama hacmi ya da verdiğiniz tbm teklifiniz düşük olabilir

      Saygılarımla

      1. Merhaba çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için peki bu anahtar kelimeleri reklam gruplarına bölmem bu dezavantajı ortadan kaldırabilir mi örneğin bir anahtar kelimenin iki tür eşleşme seçeneği var tam ve sıralı olarak bu kelime tek bir reklam grubunda duruyor bu kelimeleri ayrı ayrı reklam grubuna mı almak zorundayım

        1. Merhaba,

          Aynı anahtar kelmenin farklı eşleme türü seçenekleri için ayrı ayrı reklam grubu oluşturmanıza gerek yok.

          Saygılarımla

  93. Şöyle baktımda herkese cevap vermişsiniz hocam peki bu ads hesabı kurulurken fatura aktarımları ajansa bağlanmasını nasıl karşılıyorsunuz örnek veriyorum 200 para çekildi bendeki karttan ama aşans tuttu 50 lira yatırdı nasıl bi verim alınırmı bu hırsızlığın önüne geçmek bu kadar mı zor adwords reklamından soğudum bunu yaşayan gören olduktan sonra

    1. Merhaba Serkan Bey,

      Bu konuda karşılıklı güven açısından ajansların çok şeffaf olması gerekir. Burada biz müşterilerimizin kredi kartını direk AdWords hesabına bağlamayı tercih ediyoruz. Böylelikle müşterilerimiz harcanan reklam tutarını şeffaf bir şekilde takip edebiliyor. Biz ise reklam harcamasının dışında hizmet bedeli almaktayız ve harcanan tutara müdehale etmemekteyiz. Böylelikle müşterilerimizle bu tarz diyaloglardan uzak duruyoruz. Benim size tavsiyem biz oranla çalışıyoruz, size api verelim ya da hizmet bedelini bize google veriyor biz sizden birşey almıyoruz diyen ajanslardan uzak durmanız.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Mustafa Bey

      Arama hacmi yüksek anahtar kelimelerde beklenen tıklama oranı daha yüksek olacaktır. Aynı zamanda oluşturacağınız reklam başlığı ve açıklamaların kalitesi beklenen tıklama oranını arttıran unsurlardan bir tanesidir.

      Saygılarımla

  94. Kişi web sitesine adwordste reklam verebilir miyim? Örneğin iş adamı yazıldığında sitem açılacak?

    1. Merhaba Kemal bey,

      Google reklam politikalarına aykırı olmadığı sürece kişi ya da firma farketmeksizin google da reklam verebilirsiniz.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Oğuz bey,

      AdWords reklamları yani Google Ads için ortalama bir bütçe bulunmamaktadır. Hedef kitlenizin büyüklüğü, anahtar kelime sayınız vb ayrıntılar firmanızın ayırabileceği reklam bütçesini belirleyen unsurlardır.

      Saygılarımla

  95. Merhaba bir reklam grubuna anahtar kelime ekledikten sonra bu anahtar kelimenin kalite puanı ne zaman belli olur belli olması için bir etkileşim veya gösterim mi alması gerekir?

    1. Merhaba Hakan Bey,

      Kalite puanı sabit bir puan değil. Oluşturduğunuz reklam metinlerinizin alaka düzeyine bağlı olarak alacağınız gösterim ve tıklamalar kalite puanınızı belirlemektedir. Bu yüzden kalite puanınız performansınıza göre değişiklik gösterecektir.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Sude Hnm,

      Bu konuda yardımcı olabilmem için biraz daha detaya ihtiyacım var.

      Saygılarımla

  96. Merhaba eskiden YouTube yayın içi reklamlarda ilk 30 saniye ücretsizdi sanırım 30 saniye geçince ücret ödeniyordu bu değişti mi?

    1. Merhaba Esra hnm,

      Bu konuda bir değişiklik bulunmuyor. Fakat AdWords reklamcılık konusunda sürekli yeniliklere devam eden bir platform, bu yüzden youtube’a eklenen yeni özellikler bulunuyor.

      Saygılarımla

  97. Google’da reklam veriyoruz. Başlarda reklamları bizde görüyorduk ve haftalık ortalama 600 tl para harcıyorduk. Şuan para ödemeye devam ediyoruz fakat biz reklamları göremiyoruz. Bu konuda ne yapmamız gerekiyor?

    1. Merhaba Uğur bey,

      Bütçeniz dahilinde her aramada gözükmeniz mümkün olmadığından reklamlarınızın yayında olup olmadığını google AdWords raporından ya da araçlar menüsünde bulunan planlama sütunun altındaki reklam ön izleme ve teşhisi kısmından kontrol etmeniz çok daha faydalı olacaktır.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Gökay bey,

      Video reklamlarının onaylanması biraz vakit alabiliyor. Bu süre gayet normal olmakla beraber videonuzun uzunluğuna göre de daha da uzun sürebilmekte..

      Saygılarımla

  98. Merhaba dükkanının önünden geçerken insanların telefonuna bildirim gitsin istiyorum. Google’da böyle bir özelliklik var mı?

    1. Merhaba Aykut bey,

      Google Ads’de böyle bir özellik bulunmuyor. Bunun için mobil servis sağlayıcılar ile görüşmeniz gerekiyor.

      Saygılarımla

  99. Merhaba adsense hesabım var reklam yayınlanıyor taki adwords e kayıt oluncaya kadar reklam yayınlanmıyor adswords adsense reklamlarıma etki edebilir mi? Ne gibi yol izlemem lazım teşekkürler

    1. Merhaba Ömer bey,

      Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadım. Kanaatim etki etmemesi gerektiği yönünde.. Sorunu çözdüğünüzde yine buradan paylaşırsanız çözümü sevinirim. Şahsen bende merak ettim.

      İyi Günler

  100. Merhaba az önce adsense hesabı açtım ama malesef araçlar panali yok hiç bir işlem yapamıyorum anahten kelime panalini bulmak istedim ama araçlar okadar kısıtlıki istediğimi bulamadım ne yapmam lazım bunun için

  101. Merhaba,

    Onaylı reklamlarımın harcaması karşılığı ödeme çekmeye çalıştı ve yetersiz bakiye nedeni ile reklamlarım durdu. Sonrasında kart bakiyesini revize ederek ödedim fakat onaylı reklamlarım sabahtan beri hala gösterim almadı.

    Kartım onaylı olarak da fatura ayarlarında mevcut ve içinde bakiye de var. Kimi forumda rastladım 2 gün bekleyen de mesaj atmış ama bir çözüme rastlamadım. Yardımcı olabilirmisiniz?

    1. Merhaba Bülent Bey,

      Reklam kampanyanızın türüne bağlı olarak onay süreleri birkaç saatten birkça güne kadar uzayabilmekte.. Bunun yanında raporlar gecikmeli olarak panelinize yansıyor bir neden de bu olabilir. Bunların dışında kampanyanız aktifken reklam gruplarınız ya da anahtar kelimeleriniz duraklamış olabilir bunları da kontrol edebilirsiniz.

      Saygılarımla

  102. Belirlediğim anahtar kelimelerde rakip firmayı arayan kullanıcılarında reklamlarımı gördüğünü raporlarda görmekteyim. O firmaları arayanlarında reklamımızı gördüğünde bizden de ürün alabileceğini düşünüyorum. Fakat bir yanda da x firmasını arayan kişinin benim bounce rate mi arttırabileceğinden endişeliyim. Sizin bu konuda ki fikriniz nedir?

    1. Merhaba Didem Hnm

      Bu tercih tamamen sizin stratejinize bağlı.. Aldığınız riskin pozitif ya da negatif yansımaları olabilir. Fakat imkanınız varsa reklamlarınız için landing page sayfası kullanabilirsiniz böylelikle organik trafik çeken siteniz etkilenmez.

      Saygılarımla

  103. Selam, Google Adwords’te ilk girdiğim günlük bütçeyi nasıl değiştirirm. Reklam yayınladım. Günlük bütçe az diye göstermiyor artırmam lazım

    1. Merhaba Kemal Bey,

      İlgili AdWords kampanyanızın ayarlar kısmına gelip açılacak olan ekranın Bütçe kısmına gelerek mevcut bütçenizi değiştirebilirsiniz.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Emir Bey,

      Maalesef AdWords Youtube reklamlarında şuan için tıklama başına maliyet seçeneği bulunmuyor.

      Saygılarımla

  104. Google ads reklam tablo da tıklama VS cok geç görünüyor nedeni ne olabilir yaklaşık 6 saat falan sürüyor. Tam bilgi gelmediğinden şüpheliyim

    1. Merhaba Emre bey,

      Google Ads raporları gecikmeli olarak yansıdığı gibi %100’de yansımıyor. Fakat bunla ilgili bir üçkağıt yok. Belli yoğunluk ve parametreler kapsamında raporlar tüm kullanıcılar ile aynı şartlarla paylaşılmakta..

      Saygılarımla

  105. Merhaba Görüntülü Reklamda Başarı sağlamak için hangi teklif stratejisini kullanmalıyım
    ikinci sorum ise arama ağındaki anahtar kelime mantığı(tam geniş sıralı) görüntülü reklamcılıkta nasıl bir anahtar kelime mantığı yapmalıyım

  106. Merhaba. Türkiye’de aktif olan Google Adwords hesabıma yurt dışı kartı ekleyip bu karttan ödeme gerçekleştirebilir miyim?

    1. Merhaba Hakan bey,

      Visa vb geçerliliği olan kartlar kullandığınız da sorun olmayacaktır.

      Saygılarımla

    1. Merhaba

      Reklam kampanyalarınız ile ilgili detayları bilemiyorum. Google Ads destek ekibi ile iletişime geçmenizi öneririm.

      Saygılarımla

  107. Merhaba her zaman ki gibi adwors a reklam verildi ama bu sefer reklam aktif ve yan tarafında onaylanmadı (yetersiz orijinal içerik) yazıyor ne yapabiliriz sebebi neyden kaynaklanıyor acaba

    1. Merhaba

      Başka raklam verenlerin reklam metinlerini birebir kopyalamaış olabilir siniz. Tamamen özgün reklam metni oluşturduğunuzda sorunu aşacaksınız.

      Saygılarımla

  108. Merhaba

    Google Adwords de reklam vereceğim. Daha önceden bu işle uğraşan kişi direk reklam kelimelerine rakip firmaların isimlerini yazmış. Bu şekilde yapıldığında benim hangi kelimeleri reklamda kullandığım rakiplerim tarafından bulunabilir mi?

    1. Merhaba Nizamettin bey,

      AdWords panelinizde rakiplerinizin hangi anahtar kelimeler kullandığını siz nasıl göremiyorsanız, rakiplerinizde sizin kullandığınız anahtar kelimeleri göremez. Fakat bunu tahmin etmek zor bir durum değil.

      Saygılarımla

  109. Merhaba, AdWords alışveriş reklamları ile ilgili bir sorum olacak. Bu ayın ilk haftası ile ikinci haftasını karşılaştırdığımızda harcamamız %39 oranında artarken impression share / gösterim payı oranımız %13 oranında azaldı. Bunu nasıl yaorumlamamız gerekir?

    1. Merhaba Yunus bey,

      Endişe etmeyin gösterim payınızın dalgalanması normal bir durum. Bildiğiniz gibi İmpression share reklamınızın aldığı gösterimin potansiyel gösterime oranı. Siz bütçeyi arttırdığınız da doğal olarak gösterim payınızın daha da artacağını planladınız fakat AdWords’de sizinle rekabet halinde olan birçok reklam veren bulunuyor. Onlarda sizinkine benzer bir aksiyon almış olabilir. Bunun yanında reklam veren sayısında bir artış olabileceği gibi arama hacimlerinde de bir düşüş yaşanmış olabilir.

      Gördüğünüz gibi bu ve buna benzer farklı durumları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

      Saygılarımla

  110. Merhaba görüntülü reklamda anahtar kelimenin üstüne gelince bir uyarı veriyor(“Reklam grubunuzdaki diğer hedefleme ayarlarıyla birlikte kullanıldığında anahtar kelimeniz Görüntülü Reklam Ağında çok az sayfayla eşleşiyor”) bu uyarı ne anlama geliyor

    1. Merhaba

      Adwords yaptığınız aşırı hedeflemeden ötürü bu uyarıyı veriyor. Bazı hedeflemelerden vazgeçmelisiniz.

      Saygılarımla

  111. Merhabalar yeniden pazarlama etiketimi siteme kurdum çalıştığını nasıl tespit ederim

    1. Merhaba Nurettin Bey,

      Google Analytics’de kitle oluşturun kitlenizde ziyaretçi sayılarını görüyorsanız çalışıyor demektir. Kitlenize yeniden pazarlama yapmak için Analytics ile AdWords hesabınızı ilişkilendirmeniz yeterli olacaktır.

      Saygılarımla

  112. Merhaba

    Biliyorsunuz AdWords Ekm ayı itibari ile ortalama konum bilgisini kaldırdı. Ortalama konum yerine hangi sütunu kullanmalıyız?

    1. Merhaba Yunus Bey,

      Google Ads (AdWords)’ün Ortalama Konum yerine sunduğu yeni sütunlar Performans ve Rekabet Ölçümleri altında yer alan “Gösterim (Mutlak En Yüksek) Yüzdesi” ile “Gösterim (En Yüksek) Yüzdesi” sütunlarıdır.

      “Gösterim (Mutlak En Yüksek) Yüzdesi” sayfanın en üstünde (1. Sırada) alınan gösterimlerin yüzdesini verirken, “Gösterim (En Yüksek) Yüzdesi” — Organik sonuçların üstünde alınan gösterimlerin yüzdesini vermektedir.

      Saygılarımla

  113. Merhaba Görüntülü ve Youtube reklamlarında Arama ağında olduğu gibi anahtar kelime eşleme seçenekleri mevcut mudur ?

    1. Merhaba Kaya bey,

      Evet görüntülü ve video reklamlarında da anahtar kelime eşleme seçeneklerinden faydalanabilir siniz.

      Saygılarımla

  114. Merhaba Görüntülü Reklamlarım da Hedef Kitle olarak yeniden pazarlamayı seçtim reklamlarımı herhangi bir haber sitelerinde reklam verdiğim sektörüm ile ilgili arama terimlerini yazdığımda reklamlarımı göremiyorum bunun sebebi bütçemden kaynaklı bir durum mudur yoksa başka bir olasılık var mıdır ?

    1. Merhaba Gökalp Bey,

      Yeniden pazarlama çin henüz yeterli kitleye ulaşamamış olabilirsiniz. Bunun dışında kullandığınız banner ölçüleri ilgili web sitelerinde çok tercih edilen boyutlarda olmayabilir. Yine verdiğiniz TBM teklifiniz de gösterimler için düşük kalıyor olabilir.

      Saygılarımla

  115. Merhabalar Google ada banner video reklam vermenin detayları hakkında bilgi verebilir misiniz? Acaba hangi boyutlarda gözüküyor sitelerde kaç sn kaç MB vs ?

    1. Merhaba Cevher Bey,

      Googe Ads için HTML5 ve Gif formatında hareketli bannerları kastettiğinizi düşünüyorum. Bu bannerlar 150 KB ve altında hazırlanmalı boyutları ise standart banner boyutları ile aynı. Süreleri ise 5 fps hızında olmalı ve 30 saniyeyi geçmemeli.

      Saygılarımla

  116. Google ads anahtar kelimelerde Ort. Konum verisi kalkmış görünüyor sizde de öyle mi?

    1. Merhaba Soner bey,

      Google Ads Ortalama Konum sütunu Eylül ayı itibari ile kullanımdan kaldrıldı.

      Saygılarımla

  117. Merhabalar
    Telefondan Google ada hesabımı açıp ilk reklamimi verdim. Reklam onaylandı gözüküyor. Lakin araçlar sekmesini bulamıyorum. Bilgisayarımda da bakınca araçlar sekmesi yok. Başka gmail hesabıyla da adwords hesabım var onda durum normal ama bu hesapta araclr sekmesi yok ne yapabilirim.İnternet sitem yok organizasyon şirketim var ada den Instagram yönlendiriyorum.

    1. Merhaba Emrah bey,

      Muhtemelen hesabı açarken profesyonel hesaba geçiş yapmadınız. AdWords hesaplarında bir süredir açılış hesabı olarak ekspress sürüm kullanıcılara öneriliyor. Bu ayrıntıyı fark etmeyen kullanıcılar bu sorunlarla karşılaşabilmekte bu yüzden sınırlı ekspress sürümden profesyonel sürüme geçmeniz gerekiyor.

      Saygılarımla

  118. Merhaba, reklam gruplarında bulunan bu tıklama ortalamasının, yüzde kaç olması iyidir. Bazı reklam gruplarında %10 üzerindeyken bazılarında daha düşük. Belirli bir ölçüsü var mıdır bunun?

    1. Merhaba Hüseyin bey,

      Google Ads (AdWords) de tıklama oranını belirleyen en önemli unsurlar ürün ve hizmetiniz ile alakalı rekabet düzeyi ve bütçedir. Rekabetin yoğun olduğu bir ürün satmaya çalışıyorsanız %5’lik bir tıklama oranı oldukça iyi olabilir. Bunun yanında tıklama başına ödemek istediğiniz tutar kısıtlıysa bu tıklama oranınızı da düşürecektir. Fakat bu düşüş sınırlı bütçeniz nedeniyle reklam konumunuzun düşük kalmasındandır. Yani tek bir orana bakarak TO hakkında yorum yapmak yanıltıcı olabilir. Burada önemli olan elinizde ki bütçeyi en iyi şekilde kullanmaktır.

      Saygılarımla

  119. merhabalar;
    google adwords’e gmail hesabım ile girdiğimde sağ üst köşede olması gereken araçlar menusu ve benim kullanıcı adımın yazdığı bölüm görünmüyor, dolayısıyla da anahtar kelime planlayıcıya geçemiyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim, yardımcı olabilir misiniz?

    1. Merhaba Ramazan bey,

      Google Ads’in ekspress sürümündesiniz. Bu yüzden menüler kısıtlı gözükmekte. Profesyonel sürüme geçiş yapmanız yeterli olacaktır.

      Saygılarımla

  120. merhaba ads reklamlarım inceleniyor da kalıyor 3 gün oldu 3 iş günü halen onaylanmadı video sürem 10 dakika ve özgün içerik. kart bilgilerim ekli ve hesabıma da bakiye yükledim ilk reklamım daha. sebebi nedir?

    1. Merhaba

      Video reklamlarının Google Ads (AdWords) tarafından onaylanması biraz zaman alabiliyor. Bunu yanında hesabınızda yeni ise bu süre bir tık daha fazla olmakta. Google Ads reklam politikalarını içeriğiniz uygun ise bir sorun olmayacaktır.

      Saygılarımla

  121. Merhaba,

    Ocak ayının ilk iki haftası tv reklamları çok etkisiz oluyormuş o yüzden tv kanalları dizilere 2 hafta ara veriyor. Siz tv’ler gibi dijital reklamlarınız için bir aksiyon alıyor musunuz durdurmak veya azaltmak gibi?

    1. Merhaba Afife Hnm,

      Sektör ve ürünü bağlı olmakla beraber büyük oyuncuların piyasadan çekilmesi avantaja çevrilebilir. Aynı zamanda dijital reklamlar tv reklamları gibi ölçümlenmesi zor bir reklam türü değil. Optimizasyon çalışmalarını aksatmıyorsanız reklamlarınız bu dönemde de fayda yaratmaya devam edecektir.

      Saygılarımla

  122. Ertuğrul Bey Merhaba,

    Yaklaşık 2 gün önce adwords hesabım herhangi bir uyarı vermeden askıya alındı.

    Askıya alınma sebebi olarak “Hesabınız Sistemleri Atlatma politikasını ihlal etti.” şeklinde bir uyarı alıyorum.

    Adwords hizmetini kendi youtube kanalımdaki videoların tanıtımları için kullanıyordum. Daha önce bir iki tane bu şekilde reklam ve herhangi bir problem olmadı. En son 2 video için reklam verdim bu videoların inceleme süreci devam ederken birden hesabın askıya alındığı bilgisi geldi.

    İtiraz olarak mail gönderdim fakat aynı sorunun devam ettiğini doğruladık yeniden etkin hale getiremeyeceğiz şeklinde bir geri dönüş aldım.

    Hesabımı tekrar aktif hale getirmek istiyorum fakat nerede hata yaptığımı nasıl düzelteceğimi bilemiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izleyeceğim konusunda bilgileriniz rica ederim.

    1. Merhaba Sinan bey,

      Maalesef Google Ads Destek Hattı korona salgını nedeni ile şuan için telefonla destek veremiyor. Bu tip konularında e-posta ile çözümü biraz vakit alabiliyor.

      Bu konuda öncelikle google ads reklam politikalarını incelemenizi öneririm. İlgili Youtube video içeriğiniz google ads reklam politikalarına aykırı olabilir.

      Ayrıca hesabınızın askıya alınma sebebi videolarınızla alakalı da olmayabilir. Hesabınızla ilişkili web sitenizde bir durum söz konusu olma ihtimali de bulunuyor.

      Saygılarımla

  123. Hocam iyi akşamlar,

    Şuanda İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünde okuyorum ve pazarlamaya olan merakımdan dolayı az önce youtube kanalınızdan google adwords eşleme ile ilgili videolarınızı izledim. Öncelikle her şeyi detaylıca anlattığınız için teşekkür ederiz fakat aklıma bir soru takıldı. Bu kelimelerin büyük veya küçük harflerle arama kısmına yazılması, reklamımızın veya sitemizin görünürlüğünü etkiler mi? Örneğin ben tam eşleme ile [adwords uzmanı] yazdım fakat bu kelimeler büyük harflerle araştırıldığında da gözükür müyüm? Zamanınızı ayırıp yanıtlarsanız çok mutlu olurum.

    1. Merhaba Ali bey,

      Anahtar kelimede büyük küçük harf kullanmanız etkilememekte. Fakat tam eşlemede yanlış yazımlar yani i yerine ı yazmanız etkiliyor.

      Saygılarımla

  124. Merhabalar 1 aydır devam eden bir Google Ads kampanyasında reklamın sadece metninde değişiklik yapmak istiyorum. Kopyalayıp mı yapsam iyi olur mevcutumu değiştirmeliyim.

    1. Merhaba Volkan Bey,

      Reklam metnini kopyala yapıştır dediğiniz taktirde AdWords reklamlarınızı öğrenme modunda başlatır ve reklamınızı optimize etmeye çalışır. Bu reklam yayınınızın aciliyeti olduğu durumlarda size vakit kaybettirebilir. Reklamlarınızda major değişiklik yoksa ve aceleniz varsa hali hazırda olanda değişiklik yaparak devam edebilirsiniz.

      Saygılarımla

  125. Merhaba Ertuğrul bey.
    Kampanyalarım geçersiz saldırıya uğradı ve tıklamalar ve harcamalar gerçek zamanlı gösterilmediğinden ve dolayısıyla da gerçek zamanlı takip edilemediği için bir anda google ads sistemine ciddi bir miktar borçlanmış bulundum. ve reklamlarıma da devam edebilmem için ya bu ödemeyi yapmam gerekiyor ya da geçersiz olan tıklama ücret iadelerinin hesabıma geri gelmesi gerekiyor. malumunuz sistem iadeleri bazen bir kaç dakika içinde de bazen bir kaç ay içinde de yapabiliyor ve bu ara virüs salgını olduğu için muattap bulamıyoruz google da. ki buna defalarca şahit oldum. muallak bir durum yani. özetle ben bu iade sürecini beklerken internet adresleri (domain) aynı olmak fakat diger tüm bilgiler farklı olmak kaydı ile farklı bir ıp üzerinden yeni bir panel olusturabilir miyim… saygılar sunuyorum..

    1. Merhaba Ömer bey,

      Geri ödemeler aylarca sürmüyor en fazla 1 gün içerisinde geçersiz tıklamaların iadesini alıyorsunuz. Fakat hesabınız askıya alındıysa dediğiniz gibi süreç uzayabilir. Sorunuza gelecek olurak bunun net %100 bir cevabı maalesef yok olabilirde olmayabilirde. Ayrıca yeni bir panel oluşturmanın size nasıl bir faydası olacak? Sonuç itibari ile ora içinde bir ödeme yapmanız gerekecek. Yeni hesap vs uğraşmak yerine bu tarafta ödeme yaparak devam etmenizi öneririm.

      Saygılarımla

  126. Hocam iyi günler
    Zaman zaman youtube videolarima kucuk butcelerle reklam veriyorum. Çoğu zaman çabuk onaylanip hizli göruntulenme ve tiklanma aliyorum. Ama bazende kampanyam onaylaniyor görüntülenme saat basi 10 ar ilerliyor tiklanma değil yani hiç denecek kadar gösterim yapiyor. Yani normalde saat basi binlerce goruntulenme almasi gerekirken çok dusuk gosteriyor reklamimi. Hatta kampanya ayarlarimi çabuk tepki veren daha onceki reklamlarimdan kopyaliyorum anahtar kelimelerimi vs. Fakat 10 videodan birinde bu durumu yasiyorum. Sanki reklam tıkaniyor. Bunun sebebi ne olabilir? Reklamini yaptigim videodan kaynaklanio olabilirmi?

    1. Merhaba Enes bey,

      Bunun birçok nedeni olabilir. Google Ads’de videoların uzunluğu, videonuz için belirlediğiniz reklam türü gibi etkenler reklam onaylarını ve öğrenme sürelerinde değişkenlik yaşanmasına neden olabiliyor.

      Saygılarımla

  127. Mehaba hocam
    Uzun zamandır google adwords ile reklama çıkıyorum. Ama benimki üye kazanmak amaclı bir site olduğu için tek seferlik bir reklam gösterimi mümkün mü? Ücretli aramadan bir kere tıklayanlar bir daha reklamımı görmesin istiyorum, gizli sekme de dahil ki en önemlisi bu maalesef rakipler tarafından saldırıya uğradığımı biliyorum, gereksiz tık sayıyor google ama 2 3 tanesini. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevirim. Yada şöyle bir çözüm varmı? Örneğin bazı sayfalara girenlere reklamım gösterilmese !!

  128. Merhaba tesekkur ederim verdiginiz bilgilere oncelikle .Ogrenmek istedigim goruntulu reklamda yerlesim belirledim bazi websitelerini ekledim bunlarin buyuk bir cogunlugunda bir goruntulenme alamiyorum ki bazilari oldukca onemli benim icin direk musteri portfoyume hitap eden siteler var icinde bunlarda goruntuleme alamama sebebi nedir verdigim teklif ile alakali ise bu site grubuna her biri icin farkli teklif nasil belirleyebilirim

    1. Merhaba Levent bey,

      İlgili sitelerin adsense hesabında sizin site kategorinizin reklam yayınlaması engellenmiş olabilir.

      Saygılarımla

  129. Merhabalar, sorunum şu: daha önce yayınladığım reklam manuel yükleme yaptığım bakiye bitince durdu. tekrar bakiye yükledim ama reklam devam etmiyor. onaylanmayan bir metin var görünüyor ama onaylanan metinler de var yine de devam etmiyor. duraklatıp tekrar etkinleştirdim. yine olmadı. bir yerde hata mı yapıyorum? (yüklediğim bakiye bütçemin üzerinde)

    1. Merhaba Uygar bey,

      Kampanya ayarlarını kontrol etmenzi öneriyorum. Belki süreli bir kampanya oluşturmuşsunuzdur. Kampanya aktif görünüyordur reklam grubu duraklatılmıştır. Aynı şekilde anahtar kelime de duraklatılmış olabilir. Birçok farklı sebebi olabilir bu yüzden ayarlarınızı gözden geçirmeniz gerekiyor.

      Saygılarımla

  130. Merhaba, Google reklamlarından gelen trafiği analytics, organik olarak algılıyor bu sorunu nasıl çözebilirim.

    1. Merhaba Gökay bey,

      Hesabınızı incelemeden birşey söylemem oldukça zor. Yinede Analytics hesabınızla Google Ads (AdWords) hesabınızı birbirine bağlamamış olabileceğinizi düşünüyorum.

      Saygılarımla

  131. Google Ads reklamları ile birlikte admatic, criteo vb reklam hizmetlerinin kullanmanın bir sakıncası var mı?

    1. Merhaba Tayfun bey,

      Bu tamamen sahip olduğunuz reklam bütçesi ile yapacağınız reklam stratejinize bağlı olarak karar verebileceğiniz bir durum.

      Saygılarımla

  132. merhabalar, Google Ads ile ilgili makalelerinizi beğendiğimi söyleyerek başlayayım öncelikle.
    Adwords ile ilgili en başlıca merak ettiğim şey. misal biz günlük 100tl bütçe ayırmak istiyoruz. tıklama başı maliyeti kaç yapmalıyız bunu neye göre belirlicez.

    yani günlük bütçenin şu kadar yüzdesi mi demeliyiz oran orantı mı yapmalıyız? n11de misal düşük, iyi diye sıralıyordu tıklama başı maliyete verilecek miktarı ama bunda öyle bir şey yok

    1. Merhaba Berk Bey,

      Öncelikle dersimi beğenmenize çok sevindim.

      TBM her sektör ve kelimede anlık olarak farklılık gösteren bir unsur. Her arama gerçekleştiğinde sistem iligili kelimede arama hacmi ne kadar? o anda kaç reklam veren var? onların teklifi ne kadar? hangi anahtar kelime eşleme seçeneği kullanılmış? Kalite puanı nedir? gibi parametreleri dikkate alıyor yani rekabet düzeyi ile arz talep dengesi TBM’yi belirliyor diyebilirim.

      Google Ads anahtar kelime planlayıcı da TBM konusunda anahtar kelimelerin ortalama hacimleri ile olabilecek yüksek ve düşük TBM’leri bize söyleyebilmekte.. Ama bu rakamlar hep geriye dönük rakamlar ve ortalama birşeyler söylüyor. Bu yüzden bizzat uygulama esnasında arama ağı gösterim payı ve gösterim yüzdelerini izleyerek TBM belirlemenin daha doğru olacağını düşünüyorum.

      Saygılarımla

  133. Kolay gelsin. Bir müşterime baska biri veya birileri google adwords üzerinden karalama reklamı çıkıyor. Bununla ilgili neler yapabilirim? Teşekkurler.

    1. Merhaba Göker bey,

      Bu sorunla iki yönden mücadele edebilirsiniz. İlk olarak gerekli kanıtları toplamanız faydalı olacaktır. Toplayacağınız deliller ile müşterinizin varsa avukatına yoksa bir avukatlık bürosuna başvurmak suretiyle yasal süreci başlatabilirsiniz.

      İkinci olarak varsa Google Ads müşteri temsilciniz ile görüşebilir ve durumu iletebilirsiniz. Müşteri temsilciniz yoksa Google Ads destek ekibi ile görüşerek durumu iletmeniz halinde inceleme başlatarak yanıltıcı reklamların durdurulmasını sağlayabilirsiniz.

      Saygılarımla

  134. Merhabalar, biz teknik servis hizmeti veriyoruz. Tek kampanya üzerinden iki reklam grubu yapıyoruz. Birinde ocak birinde fırın servisi geçiyor. Fakat tıklama olduğunda ocak tamiri eşlemesi üzerinden fırına tıklanmış oluyor. Bu da sanırım maliyeti yükseltiyor. Bunun için 2 farklı kampanya mı yapmamız gerekiyor. İyi günler dilerim.

  135. Merhabalar, Google ads danışmanlığı hakkında bir sorum var; mahalli bir işletmeye danışmanlık veriyorum. Reklamın gösterileceği bölgeyi işletmenin istediği gibi ayarlamama rağmen işletme farklı konumlardan telefon alındığına dair şikayet ediyor aranma var ama farklı, uzak konumlardan bu yüzden reklam verimli değil. Optimizasyon puanım %100. Reklam gösterilme konumunu istenen şekilde ayarlamama rağmen neden istenmeyen yerlerden telefon araması geliyor?? Çözemedim yardımcı olur musunuz??

    1. Merhaba Ahmet bey

      Her ne kadar konum belirlemiş olsakta insanların hareket halinde olması farklı konumlarda bulunmalarına neden oluyor bu yüzden bu geçişkenlikleri göz önünde bulundurmak lazım. Bunun yanında yapabileceğimiz iki üç şey daha var. İlk olarak kampanya ayarlarında konum ayarlarının içerisinde bulunan yer seçeneklerinde “Hedeflediğiniz yerlerdeki veya bu yerlere düzenli olarak giden kullanıcılar” seçeneğini tercih edebilirsiniz. İkinci olarakta belirlediğiniz anahtar kelimelerin en az 3 kelimeden oluşacak şekilde belirleyebilirsiniz. Üçüncü olarakta hedeflediğiniz yerlerin dışındaki konumları hariç tutabilirsiniz. Bu üç ayarlama ile hedeflemenizi daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Fakat %100 sonuç beklemek gerçekçi olmayacaktır.

      Saygılarımla

  136. Merhaba ben google ads yönetici hesabı kullanmaktayım fakat açtığım bazı hesaplara ödeme kullanıcısı ekleyemiyorum. Bunun nedenleri ne olabilir? Neleri kontrol emeliyim?

    1. Merhaba Mehmet bey,

      Öncelikle bir Google Ads AdWords hesabına ödeme kullanıcısı ekleyebilmenz için ilgili AdWords hesabının türü işletme hesabı olmalıdır. Bunun yanında ilgili yönetici hesabının kullanıcıları yönetme iznine sahip olması gerekir.

      Saygılarımla

  137. Merhaba biz beyaz eşya tamir sektöründen reklam veriyoruz. Her seferinde farkli bir ihlal yada supheli birseyle hesabi askiya aliyor
    En az 10 tane site açıp hepsine ayrı ayrı adw kurmuşuzdur. Şimdide en son açtığımız sitede sistem atlatma diyor. Bu durumun bir çözümü yokmudur? Reklam için verdiğimiz paralar ayrı siteleri kurmak için verdiklerimiz ayrı. Adw iletişime geçmek de çok sıkıntılı bunun bir çözümü yok mudur?

    1. Merhaba Canan Hnm,

      Maalesef beyaz eşya tamir servislerinde illegal durumlar çok fazla bulunuyor. Birçok beyaz eşya markası bu durumdan rahatsız ve bunu google a bildirmiş durumda. Google’da bu konuda işi sıkı tutuyor. Bu yüzden Sadece web sitenizi değiştirmeniz yeterli olmayacaktır. Aynı kredi kartı, telefon numarası, adres vb bilgilerinde değişmesi gerekir. Bunlar değişse bile dahi engellemeniz mümkün.

      Saygılarımla

  138. Merhabalar bir müşterimizin adına adwords girilmiş rakip firmamız tarafından. Müşterimizin ismini aradığımızda rakipin sitesi en başta çıkıyor. Bu konuda hukuksal bir hakkımız var mı dır?

    1. Merhaba Ümit bey

      Rakipleriniz firmanızın adını anahtar kelime olarak kullanabilir. Fakat reklam metinlerinde sizin adınızı kullanamaz. Reklam metninde de adınız geçiyor ise hem bunu Google Ads’e bildirebilirsiniz hemde kendileri ile ilgili hukuksal bir işlem başlatmanız mümkün. Fakat reklam içeriklerinizde firma adınız geçmiyorsa yapabileceğiniz en iyi şey kendi firma adınızı anahtar kelime olarak ekleyerek reklam vermeniz olacaktır.

      Saygılarımla

  139. Merhabalar,
    Ben analyticsle sitemi bağladım ve sitemin ziyaretlerine reklamlarımı göstermke istiyorum, liste 300 kişi kadar oldu ve reklamlarım onaylanalı çok zaman oldu ama hala gösterilmiyor. Tıklama başına verdiğim ebm de yüksek ama gösterilmeme sebebini anlamadım. Genel bir sorun mu yardımcı olur musunuz?
    Not: Reklamlarım gif şeklindedir.

    1. Merhaba Ömer bey,

      1- Google Ads tarafında yeniden pazarlama kampanyanız için ouşturduğunuz kiteyi doğru seçip seçmediğinizi kontrol edebiilrsiniz.

      2- EBM yerine farklı bir teklif stratejisi kullanmayı deneyebilirsiniz.

      3- Lokasyonunuz çok dar olabilir bunu genişletebilirsiniz.

      4- Gİf yerine yada alternatif görseller türleri kullanabilirsiniz.

      Not: Kitlenizin miktarı düşük olduğu için hedefleme ayarlarınızda çok daha az filtre kullanmanızı öneriyorum.

      Saygılarımla

  140. Merhaba Google’dan reklam harcamalarımız için KDV tutarlı bir fatura alabiliyor muyuz? Muhasebe kdv’li bir fatura istemektedir. Ne yapılabilir?

    1. Merhaba Cem bey,

      Google, Türk Vergi hukuku ve ticaret hukukuna dahil olmadığı/olmak istemediği için Google Ads (AdWords) harcamalarınız için kdv’li fatura vermemektedir. Muhasebecinizin harcamalarınızı kdv2 ve stopaj bildirimi ile resmiyete dönüştürmesi gerekiyor.

      Saygılarımla

  141. Merhaba,

    Sormak istediğim bir sorum var.

    Önceden oluşturulan bir google ads hesabındaki reklamları, hedef kitleleri vb. parametreleri yeni açtığım google ads hesabıma aktarımını yapabilir miyim?

    Teşekkürler.

    1. Merhaba Kemal Bey,

      Bu işlem için Google Ads editor’ü bilgisayarınıza indirmaniz gerekiyor. Kurulumu tamamladıktan sonra eski ve yeni Adwords hesaplarınızı Google Ads Editör’e ekleyin. Daha sonra eski hesabınızdaki kopyaları kopyalayarak yeni hesabınıza transfer edebilirsiniz.

      Saygılarımla

  142. Merhabalar
    Google Ads reklamlarında anahtar kelime olarak özel bir markanın ismi arandığında örneğin Google’ a acıbadem hastanesi yazınca Benim reklam verdiğim hastanenin reklamı çıkarsa hukuki bir yaptırımı olur mu? Reklamını verdiğim firmanın rakipleri reklamı kaldırtmak istiyorlar Teşekkürler

    1. Merhaba Okan bey

      Reklam metninizde ve reklamlarınızı yönlendrdiğiniz web sayfasında rakibinizin marka ismi geçmiyorsa yani marka ihlali yapmıyorsanız anahtar kelime olarak kullanmanızın bir sakıncası bulunmuyor. Google arama sonuçlarını bir sokak gibi düşünün sizde aynı sokakta bulunan iki farklı bakkalsınız. Karşı bakkal sen niye benim sokağımda broşür dağıtıyorsun diyebilir mi?

      Saygılarımla

  143. Merhaba.
    Google Ads mail grubunuz olduğunu duydum ancak web sitenizde bu konuya ilişkin herhangi bir bilgi veya üye olma kısmı göremedim. Mail grubunuza katılmak istiyorum. Desteğinizi rica ediyorum. İyi çalışmalar.

    1. Merhaba Melisa Hnm,

      Gönderim yaptığınız e-posta adresini listeye ekliyorum.

      Saygılarımla

  144. Merhaba Ertuğrul Bey. Bir konuda destek ihtiyacımız var. Akademimiz için Google Ads reklamlarına çıktık ama bot saldırısına uğruyoruz. Farklı ip’lerden belli aralıklarla saldırıp tüm bütçeyi sıfırlıyorlar. Hiçbir müşteriye ulaşamıyoruz. Google ilgilenmiyor. Görsel reklam vs hiç fark etmiyor. Süreki saldırı. Bunu önlemenin bir yolu var mıdır?

    1. Merhaba Umut bey,

      Bazı stratejiler olmasına rağmen bot saldırılarından %100 korunmak mümkün değil anlık takip gerekiyor. Konumları mahalle seviyesinde ekleyerek saldırı gelen konumu duraklatmak bu stratijilerden biri..

      Saygılarımla

  145. Merhaba hocam. bir e-ticaret sitemin google reklamlarını yapmak istiyorum. fakat bunu ilk defa google reklamlarıyla ilgileneceğim. arama ağı reklamları oluşturmayı planlamaktayım. Bana tavsiyeleriniz ne olur? Bir de nasıl ilermek gerekiyor arama ağı reklamlarıyla e-ticaret sitesindeki bir çok ürün için nasıl reklam oluşturabilirim?

    1. Merhaba Ayhan bey,

      e-ticaret sitesi için arama ağında reklam yapmak istiyorsanız dinamik arama ağı reklam modelini kullanabilirsiniz. Yalnız bu modelde e-ticaret sitesindeki başlık yapısının reklamlardaki başlık yapısı ile uyumlu olması verimliliği arttıran önemli bir unsur. Bunun yanında negatif anahtar kelime listenizinde kuvvetli olması gerekiyor diyebilirim.

      Saygılarımla

  146. Hocam Merhaba Google Ads’de tık başına en yüksek ve en düşük ücret ödenen reklam türü hangisidir?

    1. Merhaba Taner bey,

      Google Ads Arama Ağı Reklamları en yüksek TBM maliyetine sahip reklamlardır diyebiliriz. Geriye kalan tüm reklam türlerinin TBM maliyeti oldukça uygun seviyededir.

      Saygılarımla

  147. Google Ads arama ağında instagram takipçi satın al gibi kelimelere reklam çıkmak istiyorum. Fakat reklamlarım onaylanmıyor bu kelimelerde çok reklam var hiç anlamadım bu nasıl olabiliyor?

    1. Merhaba Malik bey,

      Yapmak istediğiniz reklamlar google’ın reklam politikalarına aykırı olduğu için reklamlarınız onaylanmıyor. Gördüğünüz reklamlar illegal yollarla yayınlanan reklamlar fakat ben illegal yollar ile ilgili destek vermiyorum.

      Saygılarımla

  148. Google daha önce reklam politikalarına uygun davranmadığım gerekçesiyle Google Ads hesabımı askıya aldı. Şimdi hangi reklamı verirsem vereyim anında hesabım incelemeye dahi girmeden askıya alınıyor. Sanırım filtreye girdim. Bunu nasıl aşabilirim?

    1. Merhaba Uzay bey,

      Reklam politikalarına uygun davranmadığınız sürece bu sonuçla herzaman karşılaşmaya devam edersiniz. Sıfırdan politikalara uygun davranacağım diyorsanız. Siteden kredi kartınıza iletişim bilgilerinizden iş yeri adresine kadar herşeyi değiştirip sıfırdan başlamanız çok daha kolay olacaktır.

      Saygılarımla

  149. Merhaba, ben google merchant ile ürün bazlı alışveriş reklamı yapıyorum ancak verim alamıyorum. Kategori oyuncak sizce hangi türde reklam oyuncak sektörü için uygun olabilir?

    1. Merhaba Korkut bey,

      Alışveriş reklamlarında başarılı olmak için ürün başlığı ve açıklamasının oldukça iyi olması gerektiğini belirtmeliyim. Bunun yanında sadece reklamların başarısı sonucu getirmeyecektir. Ürün sayfanızın kalitesi de satışlarınızı etkilemekte. Ayrıca alışveriş reklamları ülkemizde bir süredir google arama sonuçlarında direk gösterilmemekte bu yüzdende beklediğiniz verimi alamıyor olabilirsiniz. Alışveriş reklamlarının yanında dinamik arama ağı reklamlarını da denemenizi öneririm.

      Saygılarımla

  150. Merhaba

    Google Ads Arama ağı kampanyam için belirlediğim anahtar kelimelerde reklamlarımın ilk 4 sırada yer almasını istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim.

    1. Merhaba Hasan bey,

      İlk 4 sırada reklamlarınızın gösterilmesini istiyorsanız kampanya ayarlarının Teklif Verme kısmından Hedef Gösterim Payını seçin. Hemen altında reklamlarınızın nerede gösterilmesini istiyorsunuz sorusunu göreceksiniz. Onuda sonuç sayfasının üst kısmında olarak seçin. Hedeflenecek gösterim payı yüzdesini %70 /80 olarak ayarlayabilirsiniz. Son olarak tıklama başına ödeyebileceğiniz en yüksek tutarı Maksimum TBM teklifi sınırı girmeniz gerekiyor. 

      Çok düşük bir MTBM tutarı girerseniz kısıtlı bir gösterim alırsınız. Burada gösterimi belirlediğiniz MTBM ile gösterim %’desi arasındaki denge sağlıyor. Düşük MTBM ile Yüksek %’de değeri girerseniz gösterim alamayabilirsiniz.

      Saygılarımla

  151. Merhaba
    Firmalara Google Ads (AdWords) uzmanı olarak dışarıdan hizmet vermeye başladım. Bir tane firma fatura istedi ne yapmam gerekiyor?

    1. Merhaba Didem Hnm,

      Google Ads Editör tamamen ücretsiz bir araçtır.

      Saygılarımla

  152. Merhaba Ertuğrul Bey,

    Aklıma takılan bir konu hakkında bilginizi almak istiyorum, Google Ads arama ağında deneme amaçlı birkaç kampanya oluşturdum ve çok iyi olmasa da geri dönüşler aldım. O kampanyalarım sona erdi sizce biten kampanyaları duraklatmak mı daha iyi yoksa tamamen kaldırmak mı?

    1. Merhaba Onur bey,

      Geçmişe yönelik bilgilerinizin bir arşiv değeri bulunuyor. Bu yüzden duraklatmanız daha doğru bir seçenek. İleriki bir zamanda orada ne yapmıştık sonuçları ne olmuştu dediğinizde inceleme şansınız olur.

      Saygılarımla

  153. Merhaba,

    Ben belirlediğim anahtar kelimelerde mutlak suretle ilk sırada yer almak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor?

    1. Merhaba Ali bey,

      Google ads’de sonsuz bütçeniz olsa dahi mutlak suratle 1. sırada olmanın maalesef garantisi yok. Fakat Alaka düzeyi ve açılış hızı yüksek web sitesi ile fark yaratan yine alaka düzeyi reklam metinleri, aynı şekilde reklam uzantıları oluşturmayı başarabilirseniz. İlk sırada kalma oranını arttırabilirsiniz.

      Saygılarımla

  154. Merhaba

    Reklam metni oluştururken resmi belgeler politikasına takılıyor. aynı başlık veya açıklamayı onaylıyor. sonra onaylamıyor sürekli değişiyor neden olabilir?

    1. Merhaba Sermin Hnm,

      Google Ads sisteminde farklı filtreleme aşamaları bulunuyor ilk filtrelerden geçtikten sonra reklamların farklı filtrelerde takılması olası bir durum. Ürün ve hizmetin niteliğine göre bu durum değişebilir. Bunun yanında bazı konu ve sektörlerde yetkili olduğunuzu google’a bildirmeniz gerekebiliyor. Bu konuyu destek hattı ile iletişime geçerek netleştirebilirsiniz. Google Ads Destek Hattı bu durumun olası nedenini ve gerekiyorsa hangi evrakları göndermeniz gerektiğini sizinle paylaşacaktır.

      Saygılarımla

  155. Merhaba

    İki yılı aşkın bir süredir Google Ads danışmanlık hizmeti almaktayız. Bundan önce Adwords hesabımızı uzun yıllar kendimiz yönettik. Daha sonra kendi işlerimize yoğunlaşmak adına bu konuda sektörde bilinen 3 büyük dijital pazarlama ajansı ile çalışmalarımızı yürüttük. Aylık reklam harcamamız 30.000 TL civarında olmasına rağmen bu 3 ajanlada yaptığımız çalışmalarda temel olarak ilgisizlik ile karşılaştığımız için hayal kırıklığına uğramış bulunmaktayız.

    – Ajanslar genel itibari ile reklam hesabımızı ilk 15 günde kuruyor ve birkaç ay içerisinde ilgilerini kaybediyorlar. Fakat hizmet bedeli olarak her ay %15 komisyon almaya devam ediyorlar. Kendi aramızda istişare yaptığımızda bu ajansların firmamıza ne kattıkları konusunda şüphelerimiz bulunuyor.

    – İlk görüşme reklam uzmanı ile yapılırken iş doğrudan juniora atılıyor. Hayır en azından 3- 4 sene tecrübesi olması gerekmez mi?

    – Ajanslar biz özellikle istemediğimizde aylık toplantı dahi yapmamakta ve toplantıyı sormadığımız ayı pas geçiyorlar.

    – Bu ajanslardan sadece bir tanesi aylık rapor gönderiyor. Diğerlerinde o da yok.

    – Ajansların e-ticaret sektörüne yoğunlaştığını düşünmekteyim ve eğer e-ticaret sektöründe değilseniz sizinle yeterlince ilgilenme gereği duymuyoarlar.

    – Özellikle bu reklam ajanslarının SEO bilgilerinin zayıf olduğunu söylemem gerek. O kadar basit seviyedeki konuları atlıyorlar ki anlamak mümkün değil.

    Sizce bir Google Ads danışmanıylaçalışırken aylık topantılarda neler üzerine yoğunlaşmalyız? Danışman firmanın performansını nasıl arttırmayı başarabiliriz?

    Saygılarımla

    1. Merhaba Ali bey,

      Burada en önemli öncelik işin en başında iki firma arasında olacak çalışma prensiplerinin kararı bağlanmasıdır. Sonradan ortaya çıkan isterlerde maalesef bu tarz durumlar daha çok yaşanıyor.

      Burada aldığınız hizmetin ajansa ödediğiniz hizmet bedeli ile doğru orantılı olduğunu unutmamalısınız. Aynı yetkinlikteki bir junior yada 3-4 yıllık deneyimi olan bir ads uzmanını bünyenizde istihdam ettiğinizde firmanızın karşılaması gerektiği maliyeti göz önüne alarak bir değerlendirme yapmanız yada beklentinizi bu doğrultuda tutmanız daha doğru olacaktır.

      Ajanslalarla çalışırken firma bünyesinde bu işleri koordine edecek bir sorumlunun bulunması ve ajansla olan ilişkiyi onun yürütmesi daha doğru olacaktır. Baştada belirttiğim gibi isterlerin anlaşma sağlanmadan önce doğru bir şekilde belirlenmiş olması en önemli nokta çünkü verilen fiyatta istenen isterlere göre belirlenmekte.

      Saygılarımla

  156. Merhaba,

    X bir google ads hesabının kupon kodunu başka bir google ads hesabında kullanmanız mümkün mü?

    Saygılarımla

    1. Merhaba Berk bey,

      Bir google ads hesabı için tanımlanmış kodu başka hesapta kullanmanız mümkün değil.

      Saygılarımla

  157. Merhaba, google ads görüntülü reklamlarda istediğimiz internet sitesini hedefleyebilir miyiz?

    1. Merhaba Utku bey,

      Google Adsense ortaklığı olan herhangi bir internet sitesini hedefleyebilirsiniz.

      Bu hedeflemeyi yapmak için İlgili kampanya seçili iken gri menü sütununda Konular menüsünün altında yerleşimler kısmından hedeflemek istediğiniz siteleri seçip yada ekleyebilirsiniz.

      Saygılarımla

  158. Google ads telefon dönüşümlerini kurmak için sitede numaranın tıklanabilir şekilde yerleşmiş olması şart mı?

    1. Merhaba Yeliz Hnm,

      Evet sistem google ads gerçekleşecek olan tıklamayı dönüşüm olarak görecek.

      Saygılarımla

  159. merhaba, benim google ads hesabım şüpheli ödeme hatası sebebiyle askıya alındı. halbuki reklam yayınlamaya çalışıyordum, yanlış bir şey yapmadım, sormak istediğim şu bu sebeple ayanı hesaba bağlı youtube kanalım gelecekte Adsense’e bağlanırken sorun yaşar veya askıya alınır mı? youtube dan daha para kazanmıyorum ancak bu durum çok canımı sıktı. Gelecekte sorun yaşar mıyım?

    1. Merhaba Sueda hnm,

      Sorun yaşama ihtimaliniz bulunuyor. Goole Ads destek ekibi ile iletişime geçerek hesabınızın neden askıya alındığını öğrenebilirsiniz. Böylelikle bu sorunu çözme şansınız olur.

      Saygılarımla

    1. Merhaba Enes bey,

      Google Ads reklamlarında cihaz hedeflemesi yaparak sadece telefonlarda reklamlarınızı göstermeniz mümkün. Hatta sadece mobil cihazlarda, tabletlerde, bilgisayarlarda ve smar tv’lerde reklamlarınızı gösterebilirsiniz.

      Saygılarımla

    1. Merhaba,

      Evet Google Ads reklamlarında segmentasyon yapılabiliyor.

      Saygılarımla

  160. Merhaba, google adsde alışveriş (e-ticaret) reklamları kalktı diyorlar. Bu doğru mu?

    1. Merhaba Özgenur hnm,

      Google Ads Alışveriş Reklamları kalktı demek yanlış olur. Türkiye’de sınırlandı diyebiliriz. Daha önce google arama sonuçlarında alışveriş reklamları gözüküyordu. Artık alışveriş reklamlarını görmek için Google arama motoru sayfasındaki alışveriş sekmesine geçmeniz gerekiyor.

      Saygılarımla

  161. Merhaba, Google Ads konusunda bir sorum olacaktı.

    Google Ads sürekli güncelleniyor “Gösterim başına maliyet kısmı”, 1000 gösterim başına maliyet olarak değiştirilmiş.

    Bir youtube videosunun reklamını yapacağım fakat kafam oldukça karıştı. Ortalama ne kadar bütçe girmeliyiz sizce. Önceden gösterim başına maliyet için 0,03 kuruş gidiyorduk sürekli olarak.

    1. Merhaba Enes bey,

      Google Ads reklamcılık platformu sürekli olarak kendini günün şartlarına göre geliştirmekte. Bu yüzden bir süre kullanmadığınızda farklı durumlarla karşılaşabiliyorsunuz.

      Youtube reklamları konusuna gelecek olursak sabit bir maliyet belirlemek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Hedefleme seçeneklerinde belirlediğin kitleye göre maliyetin değişecektir. Bu yüzden başlangıç olarak kendine bir deneme bütçesi belirleyip durumu bir müddet izlemen daha sağlıklı olur.

      Saygılarımla

  162. mrb ertugrul bey benim sorumda şu ben adworsta yaklaşık 2 yıldır erotik shop reklamları çıkıyorum antalya bölgesi ve ileçelerinde gözükenm bir reklam ama son iki haftadır adwords benim reklamlarımı istediğim anahtar kelimelerde göstermemeye başladı bana ilk başta cinsel içerik sınıflnadılması dedi şimdi de reklamlarınız bazen gözüküyor ama bu teşhis esnasında gösterilmedi diyor bu anahtar kelimelrde bana çok müşteri kaybettirdi bunu nasıl düzeltebilirim

  163. Ertuğrul bey Merhaba, size birşey danışmak istiyorum.

    İnternetten indirdiğimiz bor görseli ben değiştirsem bile az ölçüde google lens buluyor. Bildiğiniz bir yöntem var mıdır? 3 arkadaşa sordum ama çözüm olmadı. Görsele filigran vs ekledim üzerine transparan siyah ekledim ama yine google görselin kaynağını bul deyince buluyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön
X